به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری روز شنبه در نشست با دبیرکل و معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر زمین مورد نیاز کتابخانه مرکزی این استان را تصویب و باید با استفاده از بودجههای ملی و استانی نسبت به تاسیس آن اقدام شود.
وی با بیان اینکه علمای استان بوشهر تاکنون بیش از یکهزار کتاب تالیف کردهاند، اظهار کرد: مردم این استان از دیرباز کتابخوان بودهاند و همه مدارس، بیشتر مساجد و بسیاری از مراکز عمومی این استان دارای کتابخانه هستند.
صفایی بوشهری ادامه داد: هر جامعهای که در آن کتاب دارای احترام است، قطاری بر ریل توسعه است که به ایستگاه تمدن میرسد و در غیر این صورت دچار چالش جدی فرهنگی، علمی میشود.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر تاکید کرد: توجه به منظومه کتاب شامل صنعت نشر، نویسنده، دانش، نگهداشت و توزیع، کتابداری و نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی، بنیادین و راهبردی است و جامعهای که به این مهم توجه داشته باشد، به سمت پیشرفت حرکت میکند.
وی با اشاره به مسئولیت بزرگ نهاد کتابخانههای عمومی استان بوشهر گفت: این نهاد باید دارای استاندارد تمدنی شود تا بتوانیم به درصد بالایی از رشد فکری در عرصههای عام و تخصصی دست یابیم.
صفایی بوشهری گفت: امروز کشور در زمینه های کتابداری و نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی به یک سند تحول قوی نیاز دارد تا به رشد عقلانیت بر اساس مبانی دین و دانش دست یابد.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) هم رسول کتاب و هم مرجع کتاب بودهاند و از این نظر کتابداری فعالیتی نبوی است، اظهار کرد: در کشور در زمینه بیرون آوردن کتاب از فضای کتابخانه ضعیف عمل شده است که دیجیتالی شدن کتاب و کتابخانههای سیار فرصتی در این زمینه است.
وی با بیان اینکه مدیریت کتابداری باید ۲ سویه باشد، پیشنهاد کرد: از ظرفیت شبکههای کودک و نوجوان صدا و سیما برای کتابخوانی و ارائه خلاصه کتاب و حمایت از کودکان و نوجوانان نویسنده استفاده شود.