به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، علی باقر طاهری نیا امروز (شنبه) در نشست خبری با عنوان "ارائه نتایج و رصد اشتغال دانش آموختگان آموزش عالی" با ارایه گزارشی گفت" این آمار مربوط به یک برش از سال ۱۳۹۶- ۱۳۹۵ بافاصله چهار ساله است که بر اساس رصد انجام شده مجموع فارغ التحصیلان این دوره ۷۷۲ هزار نفر بوده اند که مجموع تعداد کل شاغلان آن نزدیک ۵۰ درصد بوده است.
وی افزود: براساس این آمار درصد شاغلین از تعداد کل دانش آموختگان ۴۹.۶ درصد است که درصد شاغلین زن ۳۹ درصد و درصد شاغلین مرد ۵۵ درصد است.
رییس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی یادآور شد: بر اساس پایش انجام شده همچنین درصد شاغلین بخش دولتی ۴۸ درصد و درصد شاغل در بخش غیردولتی ۴۰ درصد است.
طاهری نیا همچنین درمورد درصد اشتغال به تفکیک دوره تحصیلی دانش آموختگان گفت: بالاترین درصد اشتغال متعلق به مقطع دکتری و بعد از آن به کارشناسی ارشد است.
وی خاطرنشان کرد: در گروه تحصیلی هم بالاترین نرخ اشتغال در رشته های علوم پزشکی و بعد از آن به رشته های علوم انسانی است.
رییس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی در توضیح بیشتر گفت: بر اساس دسته بندی یونسکو بیشترین رشته هایی که شانس اشتغال را دارند، رشته بهداشت یا همان علوم پزشکی دارای رتبه نخست و رشته های بازرگانی، حقوق و علوم اداری در رتبه دوم قرار میگیرند و در رتبه سوم نیز مهندسی ساخت و تولید قرار میگیرد.
طاهری نیا افزود: رشته علوم اجتماعی، روزنامه نگاری و اطلاع رسانی در رتبه چهارم قرار میگیرد.
وی همچنین سه استانی که در کشور و بر اساس این گزارش بیشترین اشتغال دانش آموختگان را داشته اند استان های بوشهر، مرکزی، سمنان، یزد و استان تهران اعلام و خاطرنشان کرد: در مقایسه با درصد اشتغال فارغ التحصیلان سال ۱۳۹۴ -۱۳۹۵ که ۴۵ درصد بوده است، اشتغال دانش آموختگان در سال ۱۳۹۵-۱۳۹۶ به میزان پنج درصد افزایش یافته است.
رییس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی در ادامه با یادآوری سهم اشتغال به تفکیک دانشگاههای دولتی و غیردولتی بر اساس رصد انجام شده است، گفت:سهم دانشگاههای غیردولتی به لحاظ اشتغال یک درصد بیشتر از دانشگاههای دولتی است ازاین رو دانش آموختگان غیردولتی یک درصد بیش از دانش آموختگان دولتی شاغل هستند.
طاهری نیا درمورد اینکه ظرفیت پذیرش دانش آموختگان در کدام بخش ها بیشتر بوده است، تصریح کرد: بیش از نیمی از دانش آموختگان جذب مشاغل دولتی در وزارتخانهها، سازمانها و شرکتها میشوند و بعد از مشاغل دولتی اصناف و مشاغل آزاد در رتبه بعدی قرار دارند.
وی همچنین با بیان اینکه بر اساس رصد انجام شده برای سال ۱۳۹۶ - ۱۳۹۵ استان تهران از جمله استان هایی است که بیشترین فارغ التحصیلان را جذب کرده است، افزود: پس ازآن و با فاصله زیاد استان اصفهان و سپس استان های خراسان رضوی، خوزستان و مازندران قرار دارند.
عضو ثابت شورای معاونین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین درخصوص میزان درآمد دانش آموختگان دانشگاهی بر حسب رشته های مختلف تصریح کرد: دانش آموختگان علوم انسانی و فنی و مهندسی، در دهکهای بالای درآمدی قرار دارند، به طوری که رشته های مربوط به این دو گروه از جمله رشته های پول ساز مطرح هستند.