به گزارش ایرنا از اوقاف، جلسه بررسی محتوای نهایی سند ملی وقف و امور خیریه با حضور حجتالاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و برخی مدیران این سازمان و نمایندگان وزارتخانهها و دستگاههای همکار در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
حجت الاسلام خاموشی در جلسه بررسی محتوای نهایی سند ملی وقف و امور خیریه اظهار داشت: وقف یک شاخه سرمایهای در نظام اسلامی است؛ وقف میتواند در امنیت غذایی و چرخه بهداشت و درمان تعیینکننده باشد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ابتدای این جلسه با تاکید بر اینکه برای تدوین این سند، کار تحقیقاتی جامعی با همکاری دبیرخانه شواری عالی انقلاب فرهنگی انجام شده است، اظهار کرد: من ادعا ندارم که این سند نقص ندارد؛ به همین دلیل این جلسه برگزار شده تا از نظرات استفاده کنیم.
وی با اشاره به ساختار سازمان اوقاف و امور خیریه قبل و پس از انقلاب اسلامی، تصریح کرد: سه گزاره حفظ وقف (حفظالعین)، افزایش منافع و اجرای نیت واقف بر موقوفات حاکم است؛ هرساله علیرغم تبلیغات، مبنی بر اینکه وقف صورت نمیگیرد، باید بگویم که بهطور متوسط هر ساله یک هزار و ۵۰۰ وقف جدید انجام میشود؛ کمیت وقف طی چهل سال پس از انقلاب اسلامی، افزایش ۲/۵ برابری با مدت مشابه قبل از انقلاب اسلامی داشته است.
خاموشی با بیان اینکه در مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه اتفاقات خوبی در حال وقوع است، افزود: در گذشته به امور خیریه کم پرداخته شده بود؛ رابطه سازمان اوقاف با نهادها و وزارتخانههای تخصصی در امور خِیر رابطه تعریف شده خوبی نیست و باید آن را تعریف کنیم و مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه در تعریف این رابطه نقش مهم و اساسی دارد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به فواید راهاندازی صندوق قرضالحسنه وقف و همچنین فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص وقف پول، گفت: وقف یک شاخه سرمایهای در نظام اسلامی است؛ وقف میتواند در امنیت غذایی و چرخه بهداشت و درمان تعیینکننده باشد.
حجتالاسلام خاموشی با تاکید بر اینکه سند ملی وقف و امور خیریه در تمام جوانب باید به سازمان اوقاف و امور خیریه کمک کند، خاطرنشان کرد: نکاتی که در این سند نوشته شده جامعیت دارد اما باید چکشکاری خوبی شود که به خوبی پیش رویم.
در ادامه این جلسه، حجتالاسلام سیداحمد سجادی رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآنی اصفهان درباره منابع و پژوهشهای انجام گرفته در این سند توضیحاتی را ارائه داد.
وی با اشاره به بخشهای مختلف سند ملی وقف و امور خیریه، یادآور شد: بهعنوان مجری این سند، کار را با تیمی متشکل از پژوهشگرانی که در زمینه وقف کار کرده بودند، شروع کردیم؛ همچنین از معاونین و صاحب نظران افرادی را بهعنوان مشاور انتخاب کردیم.
محمد مولایی مدیرکل برنامهریزی، نظارت و تحول سازمانی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در بخشی از این جلسه با بیان اینکه یک سال و نیم بر روی تدوین این سند کار شده است، تصریح کرد: «تبیین جایگاه نهاد وقف و امور خِیر در کشور»، «تبیین جایگاه نهاد وقف و امور خِیر در میان سایر نهادها» و «افزایش مسئولیتپذیری سازمانی و نهادی نسبت به وقف در میان سازمانهای مرتبط» از اهداف اصلی سند ملی وقف و امور خیریه است.
وی «تبیین اصول حاکم بر فعالیتهای نهادها و دستگاههای متولی موقوفه در راستای تحقق اهداف سند ملی وقف و امور خِیر»، «پاسخگویی و مطالبهگری از دستگاهها در رابطه با وقف و امور خِیر» و «شناخت مسائل وضع موجود وقف و امور خِیر و رسیدن به وضع مطلوب از رهگذر تدوین و انجام راهبردهای ضروری» را از دیگر اهداف اصلی سند ملی وقف و امور خیریه عنوان کرد.
در ادامه این جلسه، حجتالاسلام امرالله حسنینیا معاون امور اوقافی، حقوقی و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه و حجتالاسلام سیدمحمد نقیب رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به بیان نکاتی در خصوص سند ملی وقف و امور خیریه پرداختند و نمایندگان وزارتخانهها و دستگاههای همکار از جمله قوه قضاییه، جمعیت هلال احمر و سازمان امور مالیاتی نظرات خود پیرامون این سند را مطرح کردند.