به گزارش ایرنا، عزت الله ضرغامی شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران در محل هتل کاروانسرای وکیل کرمان افزود: از اینکه آمدنم به کرمان با تاخیر انجام گرفت عذرخواهی می کنم، کرمان جزو اولویت های اول بایستی بود ولی گرفتاری ها در جاهای دیگر بیشتر بود و در بعضی جاها مجبور به ۲ تا سه بار سفر شدیم.
وی اظهار داشت: تمام شهرهای کرمان ظرفیت حداقل یک روز آمدن من را دارد، برای همه آنها برنامه داریم و رسیدگی می کنیم و به یاری خدا به سرعت دوباره به کرمان بر خواهم گشت.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در مورد پروژه بام کرمان هنوز توجیه نیستم و هیچ تصمیمی نگرفتیم، منتهی من خودم بارها این را اعلام کردم به خصوص در مورد حریم ها ما دچار یک تصمیمات در واقع غیر علمی در طول سالهای گذشته بودیم به این معنی که با دقت حریم ها انتخاب نشده است و وسعت خیلی زیادی به آن حریم داده اند.
وی تصریح کرد: کسانی هم که این کار را کردند خودشان معتقدند و می گویند چون ما نتوانستیم دقیق بررسی کنیم، گفتیم مثلا از آن کوه تا آن رودخانه فعلا کسی نزدیکش نشود تا بعد ببینیم چکار می شود کرد.
ضرغامی بیان کرد: بلاخره این مساله که بعضی جاها دقت نداشتند و در کنار آن مردم گرفتاری، نیاز و مشکلات دارند که باید برطرف شود، از این رو ما مدتهاست که دستور یک بررسی مجدد و تجدید نظر در مورد حریم ها را صادر کردیم.
وی تاکید کرد: رییس جمهور نیز موضوع تجدید نظر در مورد حریم ها را از ما خواسته و ما به وی گزارش داده ایم.
وی گفت: در مورد ضوابط میراث فرهنگی هم در مورد عرصه ها و هم در مورد حریم ها، این محلی که امروز دیدم بررسی کامل انجام خواهد شد، ما تصمیم گیری در این رابطه را نیز در تفویض اختیاری که در ماههای اول در وزارتخانه صورت گرفت به ستادهای استانی داده ایم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: در این مورد تعیین محدوده، مدیر کل استان وظیفه دارد با کارشناس ها بررسی را انجام دهد و همه جوانب را بررسی کند و متناسب با قوانین میراث تصمیم مقتضی بگیرد.
وی ادامه داد: ضوابط میراث ممکن است در بعضی جاها دقت لازم را نداشته باشد و در سراسر کشور در حوزه های مختلف با شرایطی مواجه هستیم که حریم ها باید در حدودش بازنگری شود چون دقت لازم را نداشته است.
ضرغامی افزود: وضعیت فوق العاده ای که به دلیل ناآرامی ها و اغتشاشات در طول پنج هفته گذشته شاهدش بودیم، در خیلی از حوزه های اقتصادی و جریان امور تاثیر گذاشته، یعنی وقتی به زور اغتشاشگران وارد بازار می شوند و با تهدید مغازه ها را می بندد، ربطی به اینترنت ندارد، کسب و کار هم به خطر افتاده است.
وی ادامه داد: بسیاری از فعالیت های کشور مختل شده و اینترنت هم یکی از آنهاست، یعنی محدودیت هایی که در حوزه های ارتباطات ایجاد شده بخشی به دلیل شرایط خاص است، البته در طول این مدت دولت تلاش کرده که ظرفیت های جدید ایرانی را جایگزین کند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه آنچه که از پیام رسان ها مربوط به کشور خودمان است، سعی کنیم پشتیبانی کنیم، گفت: در مورد حادثه شاهچراغ، هشتگ های این اتفاق را محدود می کنند، اما من همیشه از فضای مجازی و ظرفیت هایی که در کشور آمده دفاع کردم و گفتم برای تقویت انقلاب اسلامی این ظرفیت به کار گرفته شود.
وی ادامه داد: من معتقدم که ظرفیت های داخلی ابزارهای ارتباطی در این فرصت پیش آمده باید تقویت کنیم، ولی تا جایی که می توانیم برای کسب و کار مردم، به ویژه در مورد گردشگرها امکان ویژه ای برقرار باشد تا وقتی که از کشورشان می آیند ارتباطاتشان به خوبی برقرار شود.
ضرغامی بیان کرد: من خودم را در مورد همه گردشگران خارجی مسوول می دانم و سعی میکنم همه محدودیتهایی ارتباطی که در موردشان برقرار می شود، مرتفع شود.
وی با اشاره به اینکه در این سفر، نگاهم به کرمان متفاوت شد و دقیقتر می دانم چکار میخواهم انجام دهم، گفت: در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کرمان ظرفیت سرمایه گذاری دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: کرمانی ها یک اخلاق خوبی که دارند و آن این است که در هر خط سیاسی که باشند حواسشان به استان خودشان هست و این خیلی خوب است.
وی افزود: در مجلس چهارم سه جریان سیاسی بر مجلس حاکم بود، هر سه جریان رییس هایشان کرمانی بودند و با همه اختلاف نظر ها در باطن همه با هم هوای کرمان را داشتند.
ضرغامی ادامه داد: در مورد گردشگری تصمیماتی گرفتیم و معتقدم در حوزه های سرگرمی و شهربازی ها و چیزهایی که به شادی مردم بر می گردد ما دچار عقب ماندگی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه میراث فرهنگی، قرار شد اعتبارات دیگری هم از وزارتخانه و هم از ظرفیت استانی برای تکمیل بعضی پروژه ها بگذاریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: برای شهرستانها قرار شد حضوری بروم و نسبت به سرمایه گذاری هایی که پیشنهاد می شود، اقدامات لازم انجام شود.
وی بیان کرد: در مورد صنایع دستی تصمیم مهمی گرفته شده و با دستور رییس جمهور ۱۰ هزار نفر از فعالان صنایع دستی، بیمه یکطرفه از سوی دولت می شوند.
ضرغامی تصریح کرد: گردشگری مقاومت یکی از مزیت های نسبی گردشگری ماست، به لحاظ حرفه ای ما پرچم دار جبهه مقاومت در سطح جهانی هستیم.
وی با اشاره به اینکه کرمان با وجود مزار حاج قاسم کانون جبهه مقاومت است، اظهارداشت: هیچ موزه ای به اندازه موضوع دفاع مقدس کرمان، پر محتوا، تاثیر گذار و متنوع نیست.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: گردشگری مقاومت یکی از اولویت های ماست از ینرو میزهای گردشگری را تشکیل دادیم و در این مورد آژانس هایی که بتوانند در این حوزه تخصصی کار کنند، نهادهایی که می توانند فعال باشند را به کار خواهیم گرفت.
وی گفت: ما در مورد گردشگری مقاومت آنهایی که سابقه و تجربه خوبی دارند آوردیم و برنامه ریزی کردیم و به یاری خدا آژانس های کارشناس و متخصص هم در این حوزه قرار خواهیم داد تا بتوانند برنامه خوبی در گردشگری مقاومت راه بیاندازند.
ضرغامی افزود: ما در حوزه گردشگری چه در قوانین و چه در آیین نامه ها براساس مصلحت ها و ضوابط کارشناسی که خودمان می توانیم عمل می کنیم، چون این مساله، موضوعی نیست که با یک مدل کلیشه انجام شود.
ضرغامی در سفر خود به کرمان از باغ جهانی شاهزاده شهر ماهان بازدید و با گردشگران داخلی و خارجی حاضر در این مکان به گفت و گو پرداخت.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین با حضور در بازار تاریخی شهر کرمان از نزدیک با شهروندان در فضایی صمیمانه به گفت و گو پرداخت و دستوراتی در رابطه با برخی درخواست ها برای حل مسائل آنها صادر کرد.
همچنین ضرغامی در آخرین برنامه از سفر خود از موزه سیم و زر شهر کرمان بازدید کرد.