به گزارش ایرنا با از بین رفتن نخلستانهای دهستان نوآباد اروندکنار آبادان به دلیل جنگ وشوری آب اهالی مرزنشین منطقه امیدی برای بازگشت به ۱۳ روستای حاشیه اروندرود نداشته و از طرفی با خالی شدن روستاهای منطقه از سکنه زمینها و نخلستانهای منطقه به شورزار تبدیل شد.
پس از روی کارآمدن دولت سیزدهم نگاه به عمران، آبادی و رونق کشاورزی به روستاهای مرزی آبادان تغییر کرد و عملیات آبرسانی، لایروبی انهار سنتی کشاورزی در دستور کار قرار گرفت همچنین آبرسانی به سه هزار هکتار از زمینهای کشاورزی ۱۳ روستای دهستان نوآباد بخش اروندکنار آبادان عملیاتی شد.
یک کشاورز از اهالی اروندکنار به خبرنگار ایرنا گفت:به لطف خدا ونگاه دولتمردان آب کافی برای کشاورزی در این منطقه تامین شده و میتوانیم بدون دغدغه و مشکل به کشاورزی در زمینهای خود بپردازیم.
امین نصاری افزود: جنگ تحمیلی و شوری آب باعث نابودی نخلستانهای منطقه شده و در نتیجه روستاها خالی از سکنه شدند و روستائیان امیدی به بازگشت نداشتند.
یکی دیگر از روستاییان گفت:با تامین آب کشاورزی بعد از سالها انتظار قصد دارم در زمینهای خود جو کشت کنم تا زمین برای کشت گندم و نخل خرما در سالهای بعدی آماده شود.
ایاد بچاری اصل افزود:۱۰ هکتار از زمینهای خانودگی ما در روستای ناهی برای کشت در حال آماده سازی است تا امسال بعد از سالها دوباره شاهد سبز شدن زمینهای خود باشیم.
هزینه ۱۱۰ میلیارد ریال برای رساندن آب به زمینهای کشاورزی
بخشدار اروندکنار گفت: زمینهای کشاورزی دهستان نوآباد در محدوده واحدهای عمرانی Kg۱۲ تا Kg۱۵ شامل زمین های کشاورزی روستاهای نشمی، شنوف، علم، حاج ناهی، عرفی، حاج محمد ، ابتر، بی کس، حاج علی ، بچاچره، ابوفلوس، قاسمیه و ام انکریز برای اولین بار در قالب طرح ۵۵۰ هکتاری مقام معظم رهبری زهکشی و آماده کشت شده است.
صادق جلالی افزود: ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث پنج کانال خاکی به طول ۷۵۰متر، سه هزار و ۱۶۰ متر مکعب عملیات خاکریزی با هدف احیای زمین های کشاورزی منطقه و توسعه کشاورزی، افرایش تولید محصولات کشاورزی و سطح درآمد روستایی هزینه شده است.
وی اظهار داشت: به منظور تسهیل در کار کشاورزی لایروبی انهار سنتی منطقه نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان احیا زمینهای کشاروزی در منطقه نوآباد اروندکنار را گامی در راستای مهاجرت معکوس و احیای روستاهای نوار مرزی دانست و گفت:بسیاری از روستائیان برای آبادی روستاهای خود در این منطقه اعلام آمادگی کردند.
حسن دشتینژاد از آماده سازی اراضی کشاورزی شهرستان آبادان و اروند کنار برای کشت پاییزه خبر داد و گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده ۲۶۰ هکتار سبزی و صیفی و یک هزار و۳۱۰ هکتار گندم ، جو و کلزا پاییز امسال در آبادان کشت می شود.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان با بیان اینکه کشت پاییزه از نیمه اول آبان ماه در این منطقه آغاز میشود اظهار داشت: این اراضی زیر پوشش مراکز خدمات جهاد کشاورزی سه گانه اروندکنار، منیوحی و ابوشانک می باشند.
نگاه به توسعه روستایی برای امنیت نوارمرزی
یکی از نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: توجه خاص دولت سیزدهم به منطقه و کشاورزی در مناطق روستایی باعث تامین امنیت در مرزها خواهد شد و هم اکنون چند خانواده که در شهرهای مجاور ساکن شده اند برای آبادی روستاهای خود به منطقه بازگشته و مشغول آمادهسازی زمین های خود برای کشاورزی هستند.
سید محمد مولوی افزود:با بهره برداری از طرح آبرسانی به سه هزار هکتار از اراضی دهستان نوآباد اروند کنار شاهد رونق کشاورزی و اشتغال زایی در منطقه و بهبود امنیت مرز با اسکان و توسعه کشاورزی در منطقه خواهیم بود.
وی ادامه داد: این طرح بخشی از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مصوب سفر رهبر معظم انقلاب به استان خوزستان است که زمینه بازگشت روستاییان را به منطقه در پی خواهد داشت.
مولوی گفت: روستاهای منطقه مرزی اروندکنار آبادان به دلیل بی توجهی دولت های گذشته تقریبا خالی از سکنه شده ولی با اجرای این طرح بسیاری از اهالی مشتاق بازگشت به روستاهای خود هستند.
در سفر رهبرمعظم انقلاب در سال ۱۳۷۵ به خوزستان طرح ۸۰۰ هزار هکتاری معظم له که بعدها به ۵۵۰ هزار هکتار کاهش یافت به تصویب رسید.
۵۰۰هزار هکتار از این طرح در خوزستان و ۵۰ هزار هکتار آن در استان ایلام است.
با اجرای کامل طرح ۵۵۰هزار هکتاری رهبر معظم انقلاب تولیدات سالانه زراعی و باغی استان خوزستان از ۱۵.۸ میلیون تن فعلی به ۲۵میلیون تن خواهد رسید ضمن آنکه ۳۰۰ هزار فرصت شغلی جدید در بخش کشاورزی این استان ایجاد می شود.
تاکنون ۲۹۵ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی خوزستان در قالب طرح کشاورزی رهبر معظم انقلاب به زیر کشت رفته است.