به گزارش ایرنا، ۲۵ درصد نفت و گاز در این استان قرار دارد اما سال هاست که سهم این استان و شهرستان گچساران از نفت ناچیز و می توان گفت که تنها دود، بوی گاز بوده است و حتی تعداد نیروهای متخصص بومی در این صنعت اندک است .
دولت سیزدهم توجه ویژهای به مهارتآموزی در فرآیند توسعه اقتصادی کشور دارد بنابراین با درک اهمیت مهارت و فناوری به دنبال تربیت نیروی انسانی ماهر است زیرا آموزشهای مهارتی حلقه مفقوده اشتغال و کارآفرینی است.
براساس نظر کارشناسان، در سالهای گذشته تاکنون مهارت جویان و افراد جویای کار متناسب با بازار کار در کهگیلویه و بویراحمد آموزش ندیده اند اما با رویکرد جدید دولت در یک سال اخیر شاهد جهش آموزش های مهارتی در استان هستیم .
فنی و حرفه ای به دنبال رفع خلا عدم سنخیت آموزش ها با نیازهای بازار کار
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: اشتغال یکی از مهمترین دغدغه های جوانان در کهگیلویه و بویراحمد است که رفع آن نیازمند ترویج فرهنگ مهارت آموزی است و با رویکرد جدید دولت سیزهم و توجه آن به مناطق محروم و اشتغالزایی پایدار در این مناطق توجه به مهارت آموزی های لازم در دستور جدی قرار گرفته است.
سید نورالله هدایت افزود: مراکز و موسسات فنی و حرفه ای نقش مهمی در توسعه اشتغال در جامعه دارند و بدون شک با آموزش های متناسب با بازار کار می توان تعداد جوانان بیکار استان را کاهش چشمگیری داد و شرایط ورود جوانان به بازار کار را بیش ازپیش فراهم کرد.
وی تصریح کرد: مهارت آموزی با توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها رابطه تنگاتنگی دارد اما در استان فاصله زیادی با وضعیت مطلوب می باشد و به خوبی به این مهم توجه جدی نشده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: باید در جامعه ای صنعتی و رو به صنعتی شدن حرکت کنیم و حرفه آموزی اولویت باشد و تلاش بر این است افراد خود توانا تربیت شوند.
هدایت عنوان کرد: در عصر کنونی صنعت به سمت سازمان های فنی و حرفه ای گرایش دارد اما هنوز در این استان استقبال افراد برای مهارت آموزی به سطح مورد نظر نرسیده و ارزش مهارت خوب دیده نشده است.
خبرخوش سازمان فنی و حرفه ای برای دوستداران مهارت آموزی در صنعت نفت
بر اساس آخرین آمارها، حجم عظیمی از نیروهای موجود در صنایع نفت و گاز استان غیر بومی هستند زیرا که تعداد افراد ماهر بومی در این استان بسیار اندک هستند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: تربیت نیروهای متخصص در همه حوزه ها در استان به ویژه حوزه نفت و گاز به عنوان یکی از اولویت های سازمان قرار گرفته و هم اینک تفاهم نامه سه جانبه ای میان سازمان آموزش فنی و حرفه ای، شرکت ملی نفت ایران و استانداری کهگیلویه و بویراحمد به منظور توانمند سازی نیروهای بومی منعقد شده است.
هدایت بیان کرد: با توسعه مهارت های فنی و حرفه ای از جمله جوشکاری، برقکاری، ماشین آلات و نصب مکانیکی و چندین رشته دیگر راه اشتغال پایدار در حوزه صنعت به ویژه صنعت نفت استان فعال می شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: آموزش های فنی و حرفه ای مزیت های زیادی دارند که از جمله آنها می توان به زودبازده بودن و کم هزینه بودن آن اشاره کرد و همچنین افراد در دوره های کوتاه می توانند شغلی برای خود فراهم کنند و بتوانند به اقتصاد خانواده کمک کنند.
بر اساس اظهارات مسئولان فنی و حرفه ای اعتبار گواهینامه های فنی حرفه ای بین المللی بوده و تنها متولی آموزشهای مهارتی و غیر رسمی سازمان فنی و حرفه ای است.
مهمترین اهداف تفاهم نامه سه جانبه برای تربیت نیروی کارآمد بومی در حوزه صنعت نفت چیست؟
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت : از اهداف این تفاهم نامه، شناسایی ،آموزش و توانمند سازی ۵۰۰ نفر از نیروهای مستعد و کارآمد بومی در حوزه های فنی وتخصصی مورد نیاز صنعت نفت است.
وی افزود: همچنین ارتقای سطح مهارت نیروهای بومی منطقه، افزایش امکان اشتغال نیروهای بومی در بخش خصوصی، تهیه و ایجاد بانک اطلاعاتی کارآموزان به منظور استفاده پیمانکاران در پروژه های حوزه نفت و ارائه و صدور گواهینامه معتبر برای افراد ذیصلاح که موفق به گذراندن دوره های آموزشی مربوطه شده اند. از دیگر اهداف این تفاهم نامه است.
شهرستان های مجری دوره های آموزشی کدامند؟
وی اضافه کرد: باتوجه به فراخوان های انجام شده در سطح استان مرکز برادران یاسوج، مرکز برادران گچساران و مرکز برادران دهدشت، شرایط تجهیزات و امکانات لازم جهت برگزاری دوره ها را دارند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون تعداد ۲۰۰ نفر در دوره های ذکر شده ثبت نام نموده اند که پس از برگزاری آزمون سنجش سلامت ،تیپ نخصصی و هوش و استعداد ،فاز اول برگزاری دوره ها شروع خواهد شد.
هدایت عنوان کرد: مراکز آموزش فنی و حرفه ای مستقر در شهرستان های استان، آمادگی لازم جهت راهنمایی ،مشاوره و ثبت نام از علاقمندان نیروهای بومی را دارند.
وی تصریح کرد: رشته ها و حرفه های مورد نیاز آن ها لوله کش صنعتی، برقکار صنعتی، ابزار دقیق، جوشکار فولادهای زنگ نزن با فرآیند TIG، جوشکار آلیاژهای آهنی و غیر آهنی، جوشکار سازه های فولادی، ماشین آلات و نصب مکانیکی است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اثرگذاری این تفاهم نامه در آموزش نیروهای بومی توانمند در حوزه نفت و انرژی اصافه کرد: استان در زمینه های کشاورزی، مرتعی و جنگل، آبزیان و در حوزه نفت و گاز در کشور جزو استان های اول تا سوم به شمار می رود اما هیچگونه صنعتی ندارد و باید برای توسعه یک دانشگاه صنعتی در آن وجود داشته باشد تا میان دانشگاه و صنعت یک ارتباط وجود داشته باشد.
سید علی احمدزاده افزود: هم اکنون خلا اساسی در خصوص کمبود نیروهای متخصص در صنعت نفت و پتروشیمی استان وجود دارد که با برگزاری آموزش های کوتاه مدت در برهه فعلی و در آینده با ایجاد یک دانشگاه صنعتی می توان به این حوزه جانی دوباره بخشید.
به گفته کارشناسان امر ، افزایش روز افزون سیل بیکاران نتیجه کم توجهی به امر مهارت و افزایش فرهنگ پشت میز نشینی است که با یک نگاه راهبردی و تغییر رویه می توان با بهره گرفتن از شعار سال وضعیت را بهبود بخشید.
هم اینک تا حدودی کارآفرینی و بحث فرهنگ کار ترویج یافته است اما باید باور مهارت به عنوان یک ابزار توانمند و پویا در توسعه پایدار در اولویت کاری متولیان، تصمیم گیران و نهادهای متولی قرار گیرد تا زمینه تولید و اشتغال پایدار فراهم شود.
در سال های گذشته، در حوزه مهارت آموزی آموزش هایی به افراد فارغ التحصیل داده شده که در بازار کار زیاد خریداری نداشته و بر انباشت بیکاران افزوده می شد اما حالا آموزش فنی و حرفهای و مهارتی درصدد آموزش به اقشار مختلف جامعه است تا افراد پس از کسب مهارت و تخصص دانش فنی ، بتوانند فرصتهای شغلی مناسبی را به دست آورند و یا در نهایت فرصت شغلی ایجاد کنند.