تهران – ایرنا – سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو از بابت تمایل لهستان برای تبدیل شدن به کشوری برای استقرار بمب‌های هسته ای آمریکا نگران است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، دیپلمات ارشد روس افزود: لهستان از آمریکایی ها می خواهد کاندیدای قرار دادن بمب های هسته ای واشنگتن باشد. این وضعیت بسیار نگران کننده است.

وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد نسل جدیدی از سیاستمداران غربی تلاش می کنند تا به طور غیرمسئولانه موضوع تسلیحات هسته ای را به بازی بگیرند.

وی افزود: چهره هایی در اروپا ظاهر شده اند که می کوشند با موضوع تسلیحات هسته ای به نحوی غیرمسئولانه بازی کنند.

لهستان در حالی یک شرکت آمریکایی را برای ساخت نخستین نیروگاه هسته‌ای خود برگزید که پیشتر نام شرکت‌های فرانسوی و کره جنوبی برای مشارکت در این طرح اعلام شده بود.

ماتئوش موراویچکی نخست وزیر لهستان در توئیتی نوشت: پروژه انرژی هسته‌ای ما از فناوری قابل اعتماد و ایمن شرکت وستینگ هاوس استفاده خواهد کرد. وی همچنین اعلام کرد این تصمیم به شکل رسمی در نشست وزیران کابینه ورشو اتخاذ شده است.

جنیفر گرانهولم وزیر انرژی آمریکا نیز این تصمیم را «گامی بلند در تقویت روابط با لهستان برای نسل‌های آینده» خواند.

یک مقام ارشد دولتی آمریکا که نامش فاش نشد، عنوان کرد: این طرح با هزینه «میلیاردها» دلار، هزاران شغل پردرآمد را ایجاد خواهد کرد.

 لهستان از سالها پیش تجهیز خود به تاسیسات تولید انرژی هسته‌ای را با اهداف غیرنظامی پیش بینی کرده بود و مساله امنیت انرژی با درگرفتن جنگ اوکراین به یک ضرورت تبدیل شد.

ورشو امیدوار است نخستین نیروگاه هسته‌ای در سال ۲۰۲۳ به بهره‌برداری برسد.

پیشتر پیش‌بینی شده بود که شرکت برق فرانسه (EDF) یا گروه کره جنوبی  ( KHNP) مسئولیت احداث این نیروگاه را برعهده بگیرند.

لاوروف همچنین گفت که مقامات ارشد روسیه از جمله ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور همچنان آماده مذاکره در مورد اوکراین هستند. لاوروف در مصاحبه ای برای فیلمی تحت عنوان «دنیای لب مرز؛ درس های بحران موشکی کوبا» که روز یکشنبه از تلویزیون روسی کانال یک پخش شد، حاطر نشان کرد: آمادگی روسیه از جمله رئیس جمهوری برای مذاکره در مورد اوکراین، بی تغییر می ماند. ما همواره آماده ایم پیشنهادهای شرکای غربی مان برای تنش زدایی را بشنویم، بنابراین اگر با پیشنهادهای واقع بینانه مبتنی بر اصول برابرای و احترام به منافع متقابل و همچنین با هدف دستیابی به مصالحه و توازن بین منافع همه کشورها روبه رو شویم، البته همانند گذشته واکنش نشان خواهیم داد.