**کریدور شمال-جنوب و بندر چابهار؛ جایگاه راهبردی ایران
خبرگزاری آکی پرس آسیای مرکزی در گزارشی نوشت: با اجماع منطقهای و افزایش سرمایهگذاری متمرکز بر کریدور شمال- جنوب و بندر چابهار، این زمینه برای ایران فراهم شده است تا خود را به یک قطب ترانزیت و تجاری مهم تبدیل کند که ضمن کسب درآمدهای قابلتوجه، یک اهرم راهبردی برای خود به دست آورد.
آکی پرس که خبرهای آسیای میانه را پوشش می دهد، در گزارش خود نوشت: این تغییرات تا حد زیادی به حفاظت از منافع ایران و رهایی ایران از قید تحریم های غرب کمک خواهد کرد.
این رسانه آسیای میانه با یادآوری اینکه اینکه ایران در ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۲ پس از ۱۵ سال عضو ناظر به سازمان همکاری شانگهای (SCO) پیوست، تصریح کرد: سازمان همکاری شانگهای بزرگترین سازمان منطقه ای در جهان از زمان روی کار آمدن دولت رئیسی در ایران شکل مشخصی به خود گرفته است.
سازمان همکاری شانگهای به عنوان بزرگ ترین سازمان منطقه ای جهان از نظر جمعیت تحت کنترل به سرعت در حال ظهور به عنوان یک نیروی قدرتمند است که نشان دهنده جهانی چند قطبی است.
این گزارش افزود: این تحول از روند مشخصی پیروی می کند که از زمان روی کار آمدن دولت سید ابراهیم رئیسی در ایران شکل گرفته است. ایران سیاست "نگاه به شرق" را پیش گرفته است. همانطور که رهبر ایران آیت الله خامنه ای اعلام کردند، سیاست ایران ترجیح شرق به غرب و کشورهای همسایه بر کشورهای دوردست است.
به گفته حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، عضویت این کشور در سازمان همکاری شانگهای یک پیروزی دیپلماتیک و نشان دهنده تعهد تهران به چندجانبه گرایی آسیایی بود. یکی از اهداف اصلی ایران تبدیل خود به یک قطب اقتصادی با ایفای نقش کلیدی در کریدور بین المللی حمل و نقل شمال جنوب (INSTC) است. ایران مسیرهای حمل و نقل ایمن و پایداری را برای اعضای سازمان همکاری شانگهای فراهم می کند و متعهد به توسعه بیشتر زیرساخت ها، به ویژه در بندر چابهار است.
امیرعبداللهیان در ۱۰ ژوئن سال جاری میلادی اعلام کرد که هند و ایران بر سر سرمایه گذاری بیشتر در بندر چابهار به توافق رسیده اند. این سرمایهگذاری برای تسریع توسعه بندر و توسعه زیرساختها و ظرفیت آن برای آمادهسازی برای افزایش مورد انتظار در حجم تجارت در کریدور شمال-جنوب در نظر گرفته شده است. همزمان ایران و هند بر سر سازوکارهای بانکی برای تسهیل تجارت به توافق رسیدند و امکان تسویه تجارت به روپیه را بررسی کردند.
این تمرکز بر بندر چابهار و INSTC در انتظار افزایش چشمگیر حجم تجارت بین هند و روسیه است. از نظر تاریخی، هند و روسیه علیرغم داشتن روابط سازنده و صمیمانه، حجم تجارت نسبتاً پایینی را حفظ کرده اند. این به دلیل مشکلات لجستیکی و مالی مرتبط با حمل و نقل محموله بین مناطق بود. تنش ها با اروپا در روسیه به اوج خود رسیده است که حجم تجارت این کشور با هند در زمینه کود، نفت و زغال سنگ را به طرز چشمگیری افزایش داده است.
ظهور و توسعه بندر چابهار در هرمزگان راه حلی برای برخی از این مسائل ایجاد کرده است زیرا این مسیر باعث کاهش ۴۰ درصدی زمان حمل و نقل و کاهش ۳۰ درصدی هزینه های لجستیکی و همچنین برخورداری از ظرفیت ذخیره سازی و پهلوگیری برتر نسبت به سایر بندرهای ایران می شود.
علاوه بر این، ایران در تلاشهای خود برای توسعه زیرساختها برای رهایی از وابستگی به تنگه هرمز به عنوان یک مسیر مواصلاتی، گامهای قابل توجهی برداشته است.
با خط لوله جدید و تأسیسات بندری ارتقا یافته در سواحل جنوبی هم مرز با خلیج عمان، ایران صادرات نفت خود را از وابستگی به تنگه هرمز جدا کرده است و به ایران این امکان را می دهد که تنگه را ببندد و در عین حال قادر به صادرات نفت و ایجاد درآمدهای مربوطه باشد. این قابلیت جزء لاینفک استراتژی بلندمدت ایران برای کاهش و دور زدن تاثیر تحریم های ایالات متحده است که برای مدت طولانی اقتصاد این کشور را فلج کرده و اهرم استراتژیک آن را محدود کرده است.
این تحولات به نفع ایران بوده است که چشم انداز درآمد پایدار از مالیات بر تجارت از طریق INSTC و درآمد از بندر چابهار را ایجاد کند.
آکی پرس نوشت: ایران مدتهاست که از تاثیر تحریمهای آمریکا بر اقتصاد خود رنج میبرد. ایران تا همین اواخر با فقدان شرکای تجاری قابل اعتماد و محدودیت های جغرافیایی خود در صادرات نفت مواجه بود. با توسعه خطوط لوله ای که ایران را از نیاز به استفاده از تنگه هرمز رها می کند، بسته شدن احتمالی این تنگه دیگر تهدیدی برای درآمدهای ایران نخواهد بود.
با اجماع منطقهای و افزایش سرمایهگذاری متمرکز بر INSTC و بندر چابهار، زمینه برای ایران فراهم شده است تا خود را به یک قطب ترانزیت و تجاری مهم تبدیل کند که درآمدهای مالیاتی قابلتوجهی و همچنین اهرم استراتژیک برای خود به دست میآورد. این تغییرات تا حد زیادی به حفاظت از منافع ایران و رهایی ایران از قید تحریم های غرب کمک خواهد کرد.
موقعیت راهبردی و ژئوپلتیک جمهوری اسلامی ایران همواره مورد توجه سایر کشورهای جهان قرار داشته است از این رو میتوان سهم قابل توجه ای از ترازیت کالا را با استفاده از توسعه زیرساختهای ریلی جادهای به خود اختصاص داد. این کریدور یکی از مهم ترین گذرگاههای ارتباطی نیمکره شرقی است که با ابتکار سه کشور ایران روسیه و هند تاسیس شد و سپس با پذیرفتن یازده کشور دیگر شامل جمهوری آذربایجان، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکیه، اوکراین، بلاروس، عمان، سوریه و بلغارستان، خود را به عنوان مسیری جایگزین و قابل اعتماد به اثبات رسانده است.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه بارها بر راه اندازی و تکمیل هر چه سریعتر کریدور شمال جنوب تاکید کرده و گفته است: تنها خلاء این مسیر در کشورمان خط راه آهن رشت- آستارا به طول ۱۶۴ کیلومتر است که در رایزنی با مسئولان متولی بارها اعلام کرده ام که تکمیل این مسیر از «نان شب هم واجب تر» است.
**اردوغان: گاز روسیه را از طریق ترکیه به اروپا میرسانیم
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد که ترکیه گاز طبیعی روسیه را از طریق ترک استریم خود در اروپا توزیع خواهد کرد.
اردوغان شنبه در سخنرانی خود در آنکارا خاطرنشان کرد که این امر در نتیجه مذاکرات با مسکو انجام خواهد شد.
رئیس جمهور ترکیه همچنین فاش کرد که دولت وی به زودی کار روی پروژه کانال استانبول را آغاز خواهد کرد و مدعی شد این پروژه تنگه بسفر را از تهدیدات زیست محیطی نجات خواهد داد.
اردوغان به کشف ۵۴۰ میلیارد متر مکعب ذخایر گاز طبیعی در دریای سیاه اشاره کرد و افزود: انشاءالله به زودی خبرهای خوش جدید را در زمینه انرژی با مردم خود به اشتراک خواهیم گذاشت.
ترک استریم دو خط لوله برای انتقال گاز از روسیه به ترکیه و اروپا است که از دریای سیاه میگذرد. خط لوله اول ترکیه را تامین میکند و خط لوله دوم به کشورهای اروپای شرقی و جنوبی گاز میرساند.
**وزیر دفاع یمن: ائتلاف سعودی جنگ بیهوده علیه یمن را متوقف کند
وزیر دفاع دولت نجات ملی یمن شنبه شب به ائتلاف سعودی هشدار داد تا جنگ بیهوده و ویرانگر علیه یمن را متوقف کند.
سرلشکر «محمد ناصر العاطفی» گفت: ادامه این جنگ تبعات شدیدی برای کشورهای عضو ائتلاف سعودی خواهد داشت.
وی افزود: کشورهای ائتلاف سعودی خواستار آتشبس هستند تا منابع یمن را غارت و پیروزیهای ملت و نیروهای مسلح این کشور را مصادره کنند.
وزیر دفاع یمن اضافه کرد، به کشورهای متجاوز میگوئیم که دو راه بیشتر پیش روی خود ندارند؛ یا آتشبس و پرداخت حقوق یا موشک و پهپاد.
العاطفی در ادامه گفت: کشورهای ائتلاف در زمان آتشبس پدافند هوایی خریداری کردند ولی این پدافندها از آنان در برابر حملات نیروهای مسلح یمن حمایت نخواهد کرد و اگر به شروط تمدید آتشبس پایبند نباشند، ضربات دردناکی متحمل خواهند شد.
وی همچنین هشدار داد که اگر ائتلاف متجاوز به حماقت و محاصره ادامه دهد، خیل موشکهای بالستیک و پهپادها را به سمت آنها ارسال خواهیم کرد.
وزیر دفاع یمن افزود: ما به خاطر اطلاعات محرمانه نظامی، فقط اندکی از دستاوردهای نیروهای مسلح را علنی میکنیم.
العاطفی همچنین تأکید کرد که شورای امنیت و سازمان ملل به سرپوشی برای غارت سازمان یافته منابع یمن بدل شدهاند.
وی گفت: حملات هشدار دهنده به غارتگران نفت یمن از اجماع ملی و مردمی در بین مردم استانهای یمن و در رأس آنها مردم استانهای جنوبی برخوردار است و این حملات به منزله همه پرسی مردمی بود مبنی بر اینکه رهبری در صنعا نشان حاکمیت ملی و تنها منبع تصمیم ملی است.
نیروهای مسلح یمن ماه گذشته با هدف جلوگیری از قاچاق و غارت نفت یمن، بندر «الضبه» در المُکلّا را هدف حملات پهپادی خود قرار داده بودند.
یحیی سریع فرمانده نیروهای مسلح گفت: حمله به بندر الضبه در حضرموت، تنها یک هشدار به ائتلاف سعودی است تا غارت منابع نفتی یمن را متوقف کند.
سرتیپ سریع تأکید کرد که در انجام وظایف خود برای توقف و جلوگیری از ورود هر گونه کشتی که در پی غارت ثروت ملت یمن باشد، تردید نخواهیم کرد.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت که این کشور قادر است عملیاتهای هشدار آمیزی را برای دفاع از ملت و حمایت از منابع خود انجام دهد.
**شمار کشتههای انفجار در سومالی به ۵۰ تن رسید
منابع خبری شنبه شب گزارش دادند، در پی انفجار ۲ خودروی بمب گذاری شده در پایتخت سومالی ۵۰ نفر کشته شدند.
منابع بهداشتی سومالی اعلام کردند، شمار کشتههای انفجار عصر شنبه در جنوب موگادیشو به ۵۰ تن رسیده است.
پیش تر منابع محلی از انفجار دو خودروی بمبگذاری شده مقابل وزارت آموزش و پرورش این کشور در جنوب موگادیشو خبر دادنده بودند که بنابر آمار اولیه شمار کشته شدگان این حمله ۱۰ نفر اعلام شده بود.
یکشنبه هفته گذشته نیز یک خودروی بمب گذاری شده در شهر «کیسمایو» در جنوب سومالی منفجر شد.
چهارشنبه دو هفته پیش هم دو انفجار انتحاری در مرکز سومالی رخ داد که در نتیجه آن، ۱۲ نفر کشته و ۷ نفر زخمی شدند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت انفجار امروز در جنوب سومالی را بر عهده نگرفته است، اما به گفته پلیس موگادیشو این انفجارها معمولا از سوی گروه الشاب صورت میگیرد.
الشباب یک گروه مسلح تروریستی وابسته به شبکه القاعده است که بسیاری از عملیاتهای تروریستی را که منجر به جان باختن صدها نفر در آفریقا شده، پایهریزی کرده است.
الشباب بارها به نظامیان دولتی و نیروهای صلحبان اتحادیه آفریقا در موگادیشو پایتخت سومالی یورش برده و چند عملیات خونبار را هم در سایر نقاط آفریقا اجرا کرده است.
گروه الشباب قصد حمله به واحدهای اتیوپی در نیروهای مأموریت اتحادیه آفریقا در سومالی موسوم به «AMISOM» را داشته است و نیروهای هوایی اتیوپی علیه گروه الشباب در سومالی بارها دست به حمله زدهاند.
نیروهای اتحادیه آفریقا در سومالی تحت پشتیبانی سازمان ملل متحد است و نزدیک به ۲۰ هزار سرباز که اتباع اوگاندا، اتیوپی، بوروندی و کنیا هستند در آن فعالیت میکنند.
**درگیری پلیس فرانسه با کشاورزان معترض
درگیری پلیس فرانسه با معترضان به ساخت یک مخزن بزرگ ذخیره آب برای آبیاری مزارع در غرب فرانسه دهها مجروج بر جای گذاشت.
بدترین خشکسالی تاریخ فرانسه در تابستان امسال بحث بر سر منابع آبی در بزرگترین بخش کشاورزی اتحادیه اروپا را تشدید کرده است. در حالی که برخی از کشاورزان فرانسه از ایده احداث و استفاده از مخازن مصنوعی آب به عنوان روش استفاده بهینه از آب حمایت میکنند اما کشاورزان محلی و خردهپا معتقدند که در حقیقت تنها مزرعهداران بزرگ هستند که از احداث این مخازن مصنوعی بهرهمند خواهند شد.
چندین هزار معترض با وجود اعلام ممنوعیت تظاهرات در محل احداث یک مخزن بزرگ مصنوعی آب در منطقه روستایی سنت سولین گردهم آمدند و پلیس با استفاده از گاز اشکآور سعی کرد آنها را متفرق کند.
بخشدار محلی در بیانیهای اعلام کرد که به دلیل پرتاب کوکتل مولوتف و مواد محترقه از سوی برخی از معترضان، ۶۱ پلیس زخمی شدهاند که حال ۲۲ نفر از آنها وخیم است. در این درگیری چهار تن از معترضان نیز زخمی شدند.
مارک فسنو وزیر کشاورزی فرانسه در توییتر خشونت علیه پلیس را محکوم کرد و از معترضان به دلیل «قصد جلوگیری از انجام پروژهای که طی سالها به صورت محلی توسعه یافته است» انتقاد کرد.
از سوی دیگر گروهی از اعضای ارشد حزب سبز فرانسه که در این تظاهرات مشارکت داشتند، ایجاد جو امنیتی که با بسیج بیش از یک هزار و ۵۰۰ پلیس در برابر معترضان شکل گرفته بود را مقصر بروز و شدت گرفتن این درگیری دانست.
ساندرین روسو یکی از اعضای حزب سبز در توییتی درباره این حادثه نوشت: «همه این اتفاقات به دلیل قصد ربودن آب در بحبوحه خشکسالی به وجود آمده است».
به گزارش بخشدار این منطقه در جریان این درگیری، تعدادی از معترضان دستگیر و برخی از آنها نیز مجروح شدهاند.
**دور جدید خشونتهای سیاسی در آمریکا / شدیدترین تدابیر امنیتی اجرا میشود
مقامهای انتظامی آمریکا میگویند حمله به منزل نانسی پلوسی و ضرب و جرح شوهر او نشان میدهد که خشونتهای سیاسی در آمریکا وارد مرحله جدیدی شده و با همه آنچه در گذشته اتفاق افتاده است، فرق میکند.
به دنبال حمله روز جمعه به همسر نانسی پلوسی رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، نگرانیها از فضای متشنج و خشونتهای سیاسی فزاینده در آستانه انتخابات میان دورهای دوچندان شده است.
تشنج در فضای سیاسی ایالات متحده به حدی است که فقط در سه ماهه نخست سال میلادی جاری، اداره ارزیابی تهدیدات امنیتی پلیس واشنگتن بیش از ۱۸۰۰ پرونده جدید در این خصوص تشکیل داده است.
این اداره همچنین در گزارشی هشدار داده است که تهدیدات علیه اعضای کنگره آمریکا بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ میلادی بیش از ۱۴۴ درصد افزایش یافته است.
همین روز گذشته بود که یک مرد ساکن پنسیلوانیا به خاطر تهدید به قتل یکی از اعضای دموکرات کنگره آمریکا گناهکار شناخته شد.
ماه گذشته نیز مهاجمی ناشناس شیشههای منزل سوزان کالین یکی از نمایندگان جمهوریخواه را شکست.
جدای از همه رویدادها، در جریان حمله هواداران افراطی دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا به ساختمان کنگره در ششم ژانویه ۲۰۲۱، عدهای از اوباش حامی او، خود را به اتاق کار نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا رساندند تا بر نگرانیها از خشونتهای سیاسی در آمریکا در تاریخ معاصر این کشور بیفزایند.
ولی مقامهای انتظامی آمریکا میگویند حمله به منزل نانسی پلوسی و ضرب و جرح شوهر او نشان میدهد که خشونتهای سیاسی در آمریکا وارد مرحله جدیدی شده و با همه آنچه در گذشته اتفاق افتاده است، فرق میکند.
همین مساله باعث شده است تا برای جلوگیری از هرگونه خشونت احتمالی در گردهمایی های تبلیغاتی مقامات و مسئولان دو حزب ایالات متحده در آستانه انتخابات میان دورهای، پلیس و سرویس های اطلاعاتی این کشور، شدیدترین تدابیر امنیتی را به اجرا بگذارند.
**حماس: گلولههای مقاومت پاسخ عملی به جنایات رژیم اشغالگر است
سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بامداد یکشنبه در واکنش به عملیات استشهادی مبارز فلسطینی در شهرک صهیونیستنشین «کریات أربع» واقع در الخلیل گفت که گلولههای مقاومت پاسخ عملی به جنایات رژیم اشغالگر است.
«حازم قاسم» افزود: عملیات امشب شهرک صهیونیستی «کریات أربع» ثابت میکند که مقاومت میتواند با ضربات قوی اشغالگران را غافلگیر کند.
او گفت: گلولههای مقاومت پاسخ عملی به شهرک سازی صهیونیستها و جنایات شهرک نشینان و تجاوزهای آنان به مسجد الاقصی و حرم ابراهیمی است.
در همین رابطه جبهه مردمی برای آزادی فلسطین نیز در بیانیهای اعلام کرد، عملیات الخلیل تاکیدی است بر اینکه مقاومت مردم ما در حال اوج گیری است و خون شهدای ما طلوع انقلاب و مقاومت و رهایی است.
در ادامه این بیانیه آمده است: مبارزان ما قادر هستند تا به دشمن تاوان جنایات تروریستیشان را در هر مکان و زمانی متحمل کنند.
منابع خبری شنبه شب گزارش دادند، در جریان عملیات استشهادی «محمد کمال الجعبری» مبارز فلسطینی در شهرک صهیونیست نشین «کریات أربع» در شهر الخلیل واقع در جنوب کرانه باختری، یک صهیونیست کشته و ۵ تن دیگر زخمی شدند.
این عملیات استشهادی در حالی صورت گرفت که روز جمعه نظامیان صهیونیست در نزدیکی پست ایست و بازرسی نظامی حواره واقع در جنوب نابلس «عماد أبو رشید» (۴۷ ساله) را به ضرب گلوله به شهادت رساندند و ۲ نفر دیگر را زخمی کردند.
سهشنبه هفته گذشته نیز در درگیری مبارزان مقاومت با نظامیان صهیونیست در نابلس، ۶ فلسطینی شهید و ۳۳ تن دیگر زخمی شده بودند.
شرایط این روزهای سرزمینهای اشغالی به ویژه در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیلهای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیستها را میدهند و همین امر شرایط ویژهای را برای صهیونیستهای غاصب رقم زده است.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
**زلنسکی: روسیه عمدا بحران غذایی جهانی را تشدید میکند
زلنسکی شنبه شب گفت: روسیه خیلی پیش تر و از شهریورماه با مانع تراشی بر سر راه حرکت کشتیهای حامل مواد غذایی اوکراین شروع به تشدید عمدی بحران غذایی کرد.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین تصریح کرد: روسیه از ماه سپتامبر که حرکت کشتیها را با مواد غذایی ما مسدود کرد، دست به تشدید عمدی بحران غذایی زد. از سپتامبر تا امروز، ۱۷۶ کشتی در کریدور غلات جمع شدهند که نمیتوانند به مسیر خود ادامه دهند. برخی از کانتینرهای غلات بیش از سه هفته است که در انتظار هستند. این یک محاصره کاملاً عمدی توسط روسیه است.
وی افزود: این نشانگر قصد شفاف روسیه برای بازگرداندن خطر قحطی گسترده به آفریقا و آسیا است.
وی خاطرنشان کرد: «در حال حاضر بیش از ۲ میلیون تن مواد غذایی روی آب معطل است. این بدان معناست که دسترسی به غذا برای بیش از ۷ میلیون مصرف کننده منع شده است.
زلنسکی گفت، الجزایر، مصر، یمن، بنگلادش، ویتنام و کشورهای دیگر ممکن است با این تصمیم روسیه برای جلوگیری از صادرات، تحت تاثیر قرار بگیرند. این صف کشتیهای حامل مواد غذایی در دریا میتواند گواه این موضوع باشد.
وی مدعی شد که روسیه حداقل دو بار در جریان عملیات صادرات غلات، به نیروهای دریایی اوکراین حمله کرده است؛ دقیقاً به نیروهایی که ایمنی کریدور غلات را تضمین می کنند.
رئیسجمهور اوکراین تاکید کرد: روسیه هر کاری انجام میدهد تا میلیونها آفریقایی و میلیونها ساکن خاورمیانه و جنوب آسیا در شرایط قحطی مصنوعی یا حداقل یک بحران شدید قیمتها قرار بگیرند.
مسکو دیروز اعلام کرد همکاری خود را در اجرای این توافق سه ماهه صادارات غلات در پی حمله نیروهای اوکراین به شناورهای روسیه در آبهای شبه جزیره کریمه که تحت تصرف روسیه قرار دارد، تا مدت نامعلومی متوقف میکند. روسیه، اوکراین و انگلیس را به "حملات تروریستی علیه کشتیهای ناوگان دریای سیاه و کشتیهای غیرنظامی که در تضمین امنیت کریدور غلات دخیل هستند" متهم کرد.
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین از جامعه بینالمللی خواست اجازه ندهند روسیه به بهانه واهی، کریدور غلات را که امنیت غذایی میلیونها نفر را تضمین میکند، مسدود کند.
**تظاهرات سودانیها علیه دخالت خارجی در این کشور
هزاران نفر در سودان عصر شنبه با برگزاری تظاهرات خواستار پایان دخالتهای خارجی در این کشور شدند.
هزاران تظاهرکننده در مقابل مقر نمایندگی سازمان ملل متحد در خارطوم تجمع کردند تا توافق سیاسی مورد انتظار بین بخش نظامی و نیروهای آزادی و تغییر (شورای مرکزی) را محکوم و به دخالت خارجی در امور داخلی کشور اعتراض کنند.
تظاهرکنندگان با حمل پرچمهای سودان، شعارهایی علیه نیروهای آزادی و تغییر و «فولکر پرتز» رئیس نمایندگی سازمان ملل متحد در این کشور سر دادند و خواستار عدم دخالت سفارتخانههای غربی در تهیه قانون اساسی مرحله گذار سیاسی شدند.
تظاهرکنندگان همچنین پلاکاردهایی که بر روی آنها نوشته شده بود «نه به مداخله خارجی»، «فولکر پرتز فرستاده سازمان ملل را اخراج کنید»، «نه به سند جدید قانون اساسی»، «نه به سازش سیاسی» و «نه به مزدوران» را در دست داشتند.
سودان که یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، از سال گذشته در پی کودتای نظامی گرفتار بحران سیاسی نیز شده است.
صبح روز ۲۵ اکتبر سال گذشته عبدالله حمدوک نخست وزیر و بسیاری از سیاستمداران سودانی بازداشت و حمدوک روز بعد آزاد شد.
در ۲۱ نوامبر نظامیانی که با کودتا قدرت را به دست گرفتند با عبدالله حمدوک نخست وزیر دولت منحل شده برای بازگشت وی به سمت خود به توافق رسیدند.
**۵ کشته در اثر حادثه دریایی در کوبا
رسانههای دولتی کوبا گزارش دادند که در پی واژگونی یک قایق در این کشور حداقل ۵ نفر کشته شدند.
رسانههای دولتی کوبا شنبه شب گزارش دادند یک قایق در شمال کوبا که به سمت آمریکا در حرکت بود پس از برخورد با یک کشتی گارد ساحلی این کشور غرق شد و حداقل پنج نفر جان باختند.
طبق گزارشها این قایق پس از سقوط در نزدیکی باهیا هوندا در فاصله حدود دو ساعتی از پایتخت کشور (هاوانا) واژگون شد. در گزارش تارنمای خبری کوبا دیبیت آمده است که در میان این پنج کشته یک خردسال و سه زن حضور داشتند و ۲۲ نفر نیز نجات یافتند.
هنوز جزئیات بیشتری از این حادثه منتشر نشده و مقامهای کوبایی به تلویزیون دولتی کوبا گفتند که تحقیقات در این خصوص در حال انجام است.
این حادثه در بحبوحه بزرگترین فرایند مهاجرت از جزیره کارائیب در چهار دهه گذشته رخ میدهد که به دلیل تعمیق بحران اقتصادی، سیاسی و انرژی این منطقه افزایش یافته است.
اکثریت قریب به اتفاق کوباییهایی که قصد مهاجرت از کشورشان را دارند، با هواپیما به نیکاراگوئه میروند، سپس از طریق مرز زمینی، اغلب از تگزاس و آریزونا، وارد آمریکا می شوند اما تعداد فزایندهای نیز سفر خطرناک ۱۵۰ کیلومتری با قایق به سواحل جنوبی آمریکا را انتخاب میکنند.
بین مهر ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۱، گارد ساحلی بیش از چهار هزار و ۶۰۰ کوبایی را که با قایق سفر میکردند رهگیری کرد، رقمی که تقریباً ۶ برابر بیشتر از کل سال ۲۰۲۰ است.
این بزرگترین روند مهاجرت از سال ۱۹۸۰ محسوب میشود، زمانی که حدود ۱۲۵ هزار کوبایی از طریق دریا به آمریکا سفر کردند و از آن به عنوان بحران ماریل یاد میشود.
**شورشیان کنگو ۲ شهر در شرق این کشور را تصرف کردند
منابع خبری بامداد یکشنبه گزارش دادند، شورشیان کنگو ۲ شهر را در شرق این کشور به کنترل خود درآوردند.
شورشیان گروه جنبش ۲۳ مارس (M۲۳)، مناطقی را در شرق جمهوری دمکراتیک کنگو تصرف کردند که باعث شد تا هیات سازمان ملل سطح آمادگی نیروهای خود را برای حمایت از ارتش کنگو افزایش دهد.
بر اساس این گزارش، شورشیان جنبش "M۲۳" کنترل شهرهای کیوانگا و روتسشورو را به دست گرفتند که در یک محور استراتژیک قرار دارند و گوما مرکز استان کیوو شمالی را به شهرهای شمالی و اوگاندا متصل میکند.
بنا بر بیانیه نمایندگی سازمان ملل متحد در جمهوری دمکراتیک کنگو، در جریان درگیری در کیوانگا، چهار تن از نیروهای سازمان ملل از جمله دو نفر بر اثر ترکش خمپاره و دو نفر با سلاحهای سبک زخمی شدند.
همچنین حضور شورشیان M۲۳ در روگاری در ۳۰ کیلومتری گوما نیز در این محور استراتژیک گزارش شده است.
ریاست جمهوری کنگو اعلام کرد که «فلیکس تشیسکدی» با توجه به تحولات وضعیت امنیتی در شرق این کشور، نشستی در مورد امنیت ملی در کینشاسا پایتخت این کشور برگزار خواهد کرد.
حملات گروه شورشی جنبش ۲۳ مارس که در شرق جمهوری دمکراتیک کنگو فعال است از ماه نوامبر آغاز و باعث آواره شدن هزاران غیرنظامی ساکن در منطقه و بحران بین رواندا و جمهوری دموکراتیک کنگو شده است.
کنگو مدعی است که گروه شورشی جنبش ۲۳ مارس از سوی دولت رواندا حمایت میشود، در حالی که طرف رواندا این اتهامات را رد میکند.
**شمار کشتههای انفجار در سومالی به ۱۰۰ تن افزایش یافت
منابع خبری بامداد یکشنبه گزارش دادند، در پی انفجار ۲ خودروی بمب گذاری شده در پایتخت سومالی ۱۰۰ نفر کشته و ۳۰۰ نفر زخمی شدند.
«حسن شیخ محمود» رئیس جمهور سومالی اعلام کرد، شمار کشتههای انفجار عصر شنبه در جنوب موگادیشو به ۱۰۰ تن رسیده و ۳۰۰ نفر نیز زخمی شدند.
پیش تر منابع محلی از انفجار دو خودروی بمبگذاری شده مقابل وزارت آموزش و پرورش این کشور در جنوب موگادیشو خبر دادنده بودند و شمار کشته شدگان این حمله ۵۰ نفر اعلام شده بود.
یکشنبه هفته گذشته نیز یک خودروی بمب گذاری شده در شهر «کیسمایو» در جنوب سومالی منفجر شد.
چهارشنبه دو هفته پیش هم دو انفجار انتحاری در مرکز سومالی رخ داد که در نتیجه آن، ۱۲ نفر کشته و ۷ نفر زخمی شدند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت انفجار عصر شنبه در جنوب سومالی را بر عهده نگرفته است، اما به گفته پلیس موگادیشو این انفجارها معمولا از سوی گروه الشاب صورت میگیرد.
الشباب یک گروه مسلح تروریستی وابسته به شبکه القاعده است که بسیاری از عملیات تروریستی را که منجر به جان باختن صدها نفر در آفریقا شده، پایهریزی کرده است.
الشباب بارها به نظامیان دولتی و نیروهای صلحبان اتحادیه آفریقا در موگادیشو پایتخت سومالی یورش برده و چند عملیات خونبار را هم در سایر نقاط آفریقا اجرا کرده است.
گروه الشباب قصد حمله به واحدهای اتیوپی در نیروهای مأموریت اتحادیه آفریقا در سومالی موسوم به «AMISOM» را داشته است و نیروهای هوایی اتیوپی علیه گروه الشباب در سومالی بارها دست به حمله زدهاند.
نیروهای اتحادیه آفریقا در سومالی تحت پشتیبانی سازمان ملل متحد است و نزدیک به ۲۰ هزار سرباز که اتباع اوگاندا، اتیوپی، بوروندی و کنیا هستند در آن فعالیت میکنند.
**آغاز جنبش اعتصاب در صنایع آلمان
جنبش اعتصاب کارکنان صنایع آلمان در بخش متالورژی و برق با درخواست افزایش دستمزد، آغاز شد.
کارکنان صنایع بخش متالورژی و برق آلمان با دعوت اتحادیه قدرتمند «آی جی متال» (IG Metall) از دیروز (شنبه) اعتصاب خود را آغاز کردند. بر پایه بیانههای منطقهای این اتحادیه ۲ هزار نفر دیروز به این اعتصاب پیوستند.
این اعتصاب هماهنگ با بازه زمانی مشخص در حالی آغاز شده که مذاکرات دستمزد در آلمان در جریان است. چند هفته است که نمایندگان کارفرمایان و کارکنان درحال مذاکره بر سر دستمزد هستند اما به نتیجه نرسیده اند.
به گفته اتحادیه آی جی متال ، در ایالت بایرن واقع در جنوب آلمان، یکهزار و ۳۰۰ تن از کارکنان بخش صنایع که ۲۶ هزار شرکت خودروسازی، تجهیزات الکترونیک و ماشین ابزار را شامل میشود، در این جنبش شرکت کردند. همچنین ۳۰۰ تن از کارکنان کارخانه عظیم تیسنکروپ (Thyssenkrupp) در غرب آلمان از نیمه شب به اعتصاب پیوستند. تعداد کارکنان اعتصابی در نیدرزاکسن در شمال آلمان نیز ۵۰۰ نفر اعلام شده است.
آی جی متال افزایش هشت درصدی دستمزد را مطالبه کرده که با مخالفت شرکتهای بزرگ و فعال در بخش راهبردی با سه میلیون و ۸۰۰ هزار پرسنل، مواجه شده است.
نمایندگان کارکنان دلیل درخواست خود را «افزایش شدید قیمت ها» در زمانی که تورم در بزرگترین اقتصاد اروپا از ۱۰ درصد فراتر رفته، اعلام میکنند.
استفان ولف رئیس سازمان کارفرمایان (Gesamtmetall) معتقد است که اتحادیه کارکنان چشم خود را بر واقعیت وضعیت صنایع که با بحران انرژی مواجه هستند، بسته است.
خبرگزاری فرانسه افزود: مدت زمان این اعتصاب مشخص نیست اما مذاکرات برای ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان) پیشبینی شده است.
**اعلام عزای عمومی در کره جنوبی به دنبال کشته شدن ۱۵۱ تن در جشن شبانه
به دنبال کشته شدن ۱۵۱ تن از مردم در جشن موسوم به هالووین در سئول، یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی امروز یکشنبه (۸ آبان ماه) در این کشور عزای عمومی اعلام کرد.
یون همچنین به خانواده قربانیان تسلیت گفت و ابزار امیدواری کرد زخمیان این حادثه هر چه سریعتر بهبود یابند.
رئیس جمهوری کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد: این حادثه واقعا غم انگیز است. وی همچنین بر این باور است که چنین حادثه غم انگیز و فاجعه باز نباید در قلب سئول به وقوع می پیوست.
به استناد گزارش های خبری، این حادثه در ساعت۲۲ و ۳۰ دقیقه (شنبه ۷ آبان ماه) به وقت محلی رخ داد.
بنابر اعلام خبرگزاری یونهاپ در بین کشته شدگان ۱۹ خارجی نیز دیده می شوند که از اتباع کشورهای ایران، ازبکستان، چین و نروژ می باشند.
قربانیان توسط جمعیت زیادی که در خیابانی باریک در جریان جشن شبانه در نزدیکی هتل همیلتون در منطقه ایتائه وون به جلو فشار میآوردند، له شدند.
فیلمهایی که در رسانههای اجتماعی منتشر شده است، بسیاری از قربانیان را نشان میدهد که روی پیادهرو دراز کشیدهاند؛ در حالی که پرسنل اورژانس و اطرافیان در تلاش برای احیای آنها CPR انجام میدهند.
رسانههای محلی گفتند که حدود ۱۰۰ هزار نفر برای جشنهای هالووین به ایتائه وون رفته بودند. به علت بیماری کرونا این جشن شبانه چندسالی در کره جنوبی برگزار نشده بود.
این نخسین مرتبه نیست که کره جنوبی با چنین حادثه غم انگیزی روبرو می شود. در ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ نیز غرق شدن یک کشتی تفریحی کره ای با ۴۷۶ سرنشین که بیشتر آن ها دانش آموز دبیرستانی بودند و مفقودشدن بسیاری از مسافران به بزرگترین حادثه تلخ دریایی کره جنوبی در دو دهه گذشته تبدیل شده است.
کشتی شش هزار و ۸۵۰ تنی کره ای هفت روز پیش با ۴۷۶ مسافر که ۳۶۰ نفر آن ها دانش آموز بودند به سمت جزیره تفریحی جیجو این کشور حرکت می کرد که غرق شد.
**مقاومت فلسطین: دشمن فقط زبان زور را می فهمد
گروه های مقاومت فلسطینی عملیات دلاورانه شب گذشته یک مبارز فلسطینی در شهر الخلیل در کرانه باختری رود اردن را تبریک گفته و بر تداوم نبرد با رژیم صهیونیستی تاکید کردند و گفتند که این رژیم فقط زبان زور را می فهمد.
منابع خبری شنبه شب گزارش دادند، در جریان عملیات استشهادی یک مبارز فلسطینی در شهر الخلیل واقع در جنوب کرانه باختری، یک صهیونیست کشته و ۵ تن دیگر زخمی شدند.
«محمد کمال الجعبری» مبارز فلسطینی در شهرک صهیونیست نشین «کریات أربع» در الخلیل به ضرب گلوله یک صهیونیست را کشت و ۵ تن دیگر را زخمی کرد.
بر اساس این گزارش، این عملیات که به شهادت الجعبری منجر شد، در نزدیکی منزل ایتمار بن غفیر عضو تندروی کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی انجام شد.
رسانههای صهیونیستی با تائید این عملیات گزارش دادند که حال ۲ تن از زخمیهای این عملیات وخیم است.
جنبش جهاد اسلامی
جنبش جهاد اسلامی فلسطین این عملیات فداکارانه و قهرمانانه در الخلیل را تبریک گفت و طارق عزالدین سخنگوی جنبش جهاد اسلامی در کرانه باختری تاکید کرد: عملیات الخلیل انجام شد تا به رژیم اشغالگر بگوید که ملت فلسطین آزاده است و رژیم صهیونیستی را از خاک خود بیرون می کند.
وی گفت: عملیات الخلیل در چارچوب پاسخ طبیعی به رژیم اشغالگر و جنایت های آن است تا این را بگویید که خون شهدای ما در کرانه باختری هدر نمی رود و تا روزی که زنده ایم آن ها را فراموش نخواهیم کرد.
جنبش حماس
اسماعیل رضوان از رهبران ارشد جنبش حماس نیز عملیات الخلیل را تبریک گفت و خواستار افزایش مقابله با رژیم اشغالگر شد و تاکید کرد که این رژیم جز زبان قدرت چیزی نمی فهمد.
رضوان گفت که مقاومت توانایی غافلگیری دشمن صهیونیستی را دارد و آینده برای دشمن سخت تر خواهد بود.
وی تاکید کرد که خون شهدا هدر نخواهد رفت و شعله مقاومت در کرانه باختری را بیشتر خواهد کرد.
جبهه خلق برای آزادی فلسطین
جبهه خلق برای آزادی فلسطین نیز به نوبه خود عملیات دلاورانه در الخلیل را تبریک گفت و تاکید کرد: مقاومت در شهر الخلیل با این عملیات ثابت کرد که آتش انتفاضه در این شهر شعله ور و با اصرار جوانان این منطقه تجدیدپذیر است؛ جوانانی که جان خود را بر کف گذاشته و با دشمن بزدل صهیونیستی مقابله می کنند.
جبهه خلق برای آزادی فلسطین خاطرنشان کرد که آتش این انقلاب جز با نابودی کامل دشمن صهیونیستی و بیرون کردن آن از خاک و مقدسات فلسطین خاموش نخواهد شد.
کمیته های مقاومت مردمی و جنبش مجاهدین
کمیته های مقاومت نیز در واکنش به این عملیات تاکید کرد که ملت و مقاومت شجاع ما بار دیگر حماسه آفرید و ثابت کرد که اکنون حرف، حرف تفنگ و بازوان مبارزان است.
کمیته های مقاومت تاکید کرد که مقاومت و انقلاب ملت ما جز با نابودی رژیم صهیونیستی و بیرون کردن آن از خاک پاک فلسطین متوقف نخواهد شد.
جنبش مجاهدین فلسطین نیز عملیات الخلیل را به مبارزان مجاهدان فلسطینی تبریک گفت و خاطرنشان کرد: عملیات الخلیل ثابت کرد که نبرد و درگیری با رژیم صهیونیستی بهترین راه مقابله با این رژیم است زیرا صهیونیست جز زبان قدرت چیزی نمی فهمند.
**اتحادیه اروپا ۱۷ میلیارد یورو دارایی روسها را مسدود کرده است
کمیسر قضائی اتحادیه اروپا از انسداد ۱۷ میلیارد یورو دارایی اولیگارشها و نهادهای روسی از آغاز جنگ اوکراین خبر داد.
دیدیر ریندرز کمیسر قضائی اتحادیه اروپا به رسانههای گروه رسانهای فونک آلمان گفت: در پی تصویب تحریمها علیه روسیه در نتیجه جنگ اوکراین، تاکنون حدود ۱۷ میلیارد یورو از داراییهای ۹۰ الیگارش روس در هفت کشور اتحادیه اروپا مسدود شده است و ارزش این داراییها تنها در آلمان ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو برآورد میشود.
این داراییها که میزان آن تا ماه ژوئیه (تیر/ مرداد)، ۱۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو بود در نتیجه تصویب و اعمال هشت مرحله تحریم علیه روسیه، مسدود شده است.
وی که یک ماه پیش، از انفعال برخی کشورهای اروپایی و در راس آنها مجارستان در این باره انتقاد کرده بود، به رسانههای آلمانی گفت: مشغول بررسی این هستیم که چه کارهای بیشتری میتوان انجام داد.
انسداد ۳۰۰میلیارد یورو از ذخایر ارزی بانک مرکزی روسیه
کمیسر قضائی اتحادیه اروپا تخمین میزند که تحریمهای غرب همچنین به مسدود کردن ۳۰۰ میلیارد یورو از ذخایر ارزی بانک مرکزی روسیه در جهان منجر شده که میتوان از آن به عنوان «ضمانت» استفاده کرد.
ریندرز معتقد است: این سرمایه حداقل می تواند به عنوان یک ضمانت تا زمانی که روسیه داوطلبانه در بازسازی اوکراین مشارکت کند، استفاده شود.
گزارش رادیو فرانسه حاکی است: از سال ۲۰۱۴ میلادی و الحاق کریمه به روسیه یک هزار ۲۳۶ شخصیت حقیقی و ۱۱۵ نهاد حقوقی با حکم مسدود شدن دارایی ها و ممنوعیت ورود به خاک اروپا مواجه شده اند. در این لیست ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، وزیر امور خارجه، نمایندگان دوما و الیگارش ها قرار دارند.
این گزارش با اشاره به اینکه « تحریم های اتخاذ شده توسط اتحادیه اروپا پیامدهای مهمی برای اقتصاد روسیه دارد»، به نقل از تحلیل بانک جهانی و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نوشت: انتظار میرود تولید ناخالص داخلی روسیه در سال ۲۰۲۲ بیش از ۵ درصد و در بدترین حالت ۹ درصد کاهش یابد.
این گزارش درحالی تورم بالا در روسیه را پیشبینی میکند که کشورهای اتحادیه اروپا نیز در نتیجه همین تحریمها تورم بیسابقه را تجربه میکنند.
**ادعای رسانه انگلیسی درباره نقش عوامل خارجی در هک تلفن همراه لیزتراس
روزنامه دیلی میل به نقل از منابع امنیتی ناشناس مدعی شد عوامل خارجی از جمله روس ها در هک تلفن همراه لیز تراس نخست وزیر پیشین انگلیس در زمان تصدی او به عنوان وزیر خارجه، نقش داشته اند.
این رسانه انگلیسی نوشت: این شکاف امنیتی در تابستان سالی که تراس به عنوان وزیر خارجه برای کسب رهبری حزب محافظه کار مبارزه می کرد رخ داد و باعث شد بوریس جانسون نخست وزیر وقت انگلیس دستور سانسور کامل رسانه ها را به دلیل حساسیت موضوع صادر کند.
به نوشته این روزنامه، پیام هایی که هکرها به آن دست یافته اند شامل «مذاکرات فوق حساس» تراس با وزیران خارجه کشورهای بین المللی درباره جنگ اوکراین شامل جزییات مذاکره درباره انتقال سلاح بوده است.
در گزارشی که راشاتودی به نقل از دیلی میل منتشر کرده آمده است: هر چند جزییات این فعالیت هکری معلوم نیست اما گمان می رود عوامل آن سوابق ضبط شده در مدت یک سال را دانلود کرده اند که شامل مکالمه های خصوصی تراس و «کواسی کورتنگ» متحد سیاسی او در انتقاد از جانسون می شود.
دیلی میل در گزارش خود بازیگران دولتی خارجی را که «فرض می شود برای ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه کار می کنند» مقصر می داند اما این رسانه به نقل از یک کارشناس سایبری به مظنونان دیگری همچون «چین، کره شمالی و ایران» اشاره می کند که به زعم این کارشناس «علاقه وافری داشتند تا درباره ارتباطات وزیر امور خارجه وقت انگلیس، اطلاعاتی داشته باشند».
این رسانه خاطرنشان کرد هر چند که این حادثه نگرانی هایی را درباره باج گیری احتمالی برانگیخت اما دستور سانسور خبری صادر شد زیرا «اگر به راحتی این امکان وجود داشت که پیام های شخصی شرم آور وزیر خارجه هک شود، این امر نمی توانست برای دستگاه های اطلاعاتی انگلیس وجهه چندان خوبی داشته باشد».
یک سخنگوی دولت انگلیس از اظهارنظر درباره «تدارکات امنیتی فردی» خودداری کرده و تاکید داشت که دولت این کشور دارای «سیستم های بسیار قوی برای حفاظت در مقابل تهدیدهای سایبری است».
احزاب مخالف در انگلیس خواستار تحقیقات مستقل فوری درباره این اتهامات شده اند.
ایوت کوپر، وزیر کشور در سایه حزب کارگر گفت: «سوالات امنیتی جدی درباره چرایی و چگونگی درز این اطلاعات در حال حاضر وجود دارد که باید فورا مورد بررسی قرار گیرد».
لیلا موران، سخنگوی سیاست خارجی حزب لیبرال دموکرات نیز گفت: «اگر معلوم شود این اطلاعات برای حفاظت از رهبری لیز تراس، از مردم پنهان شده است، قابل بخشش نخواهد بود.»
لیز تراس در تاریخ ۵ سپتامبر جانشین بوریس جانسون به عنوان نخست وزیر انگلیس شد اما بعد از ۴۵ روز به دلیل ناتوانی در اجرای برنامه هایش کناره گیری کرد و از این رو به نخست وزیری که کمترین مدت خدمت را در تاریخ انگلیس داشته است، تبدیل شد.
**شرکت اماراتی تصمیم دادگاه فدرال عراق درباره قانون نفت و گاز اقلیم کردستان را بی اساس دانست
شرکت اماراتی "دانه گاز" که در اقلیم کردستان عراق فعالیت می کند، تصمیم دادگاه فدرال عراق درباره قانون نفت و گاز این اقلیم را بی اساس دانست و تاکید کرد که به فعالیت خود در این منطقه ادامه خواهد داد.
شرکت اماراتی «دانه گاز» که در اقلیم کردستان عراق فعالیت میکند، اعلام کرد که تولید خود در میدان گازی این اقلیم را به یک میلیارد متر مکعب در روز افزایش میدهد.
بر اساس این گزارش، شرکت «دانهگاز» ضمن اشاره به برنامههای خود برای تولید روزانه یک میلیارد متر مکعب گاز در روز، تاکید کرد که هیچ پیامی از دادگاه کرخ در بغداد در مورد لغو قراردادهای خود در اقلیم کوردستان دریافت نکرده است.
این در حالی است که دادگاه فدرال عراق اواخر بهمنماه سال گذشته قانون نفت و گاز تنظیمشده در اقلیم کردستان را مغایر با قانون اساسی خواند و از مقامهای این منطقه خواسته بود نفت خام تولیدی خود را تحویل دولت بغداد دهند.
در تصمیم دادگاه فدرال عراق آمده است که اقلیم کردستان باید کل نفت خام این منطقه و مناطق همجوار را به وزارت نفت در بغداد بهعنوان نماینده دولت فدرال تحویل دهد.
این حکم قراردادهای نفتی اقلیم کردستان با شرکتهای نفتی، طرفهای خارجی و دیگر دولتها را بیاعتبار اعلام کرد؛ بر اساس این سند، قراردادهای اکتشاف، استخراج و فروش نفت و گاز شامل این حکم میشوند
در همین حال «مجید جعفر» مدیرعامل شرکت دانهگاز در گفت وگو با پایگاه خبری کردستان٢٤ با بیان اینکه شرکتهای بینالمللی میلیاردها دلار در اقلیم کردستان سرمایهگذاری کردهاند، مدعی شد: شرکت های خارجی اکنونکه درک روشنی از قانونی بودن قراردادهای خود با اربیل دارند، این کار را انجام میدهند.
وی خاطرنشان کرد: این شرکت قصد دارد با استفاده از گاز طبیعی که تولید میکند ضمن تامین شبانه روزی برق اقلیم کردستان عراق برق سایر مناطق این کشور را نیز تامین کند.
جعفر تصمیم دادگاه فدرال عراق در مورد قانون نفت و گاز اقلیم کردستان را که در فوریه ۲۰۲۲ صادر شد بیاساس دانست و افزود: این قانون بر مبنای قانون اساسی صادر نشده است.
وی درباره فعالیت شرکت دانهگاز در اقلیم کردستان عراق گفت: از زمان امضای قرارداد خود با دولت اقلیم کردستان عراق در سال ۲۰۰۷ و یک سال بعد، میلیاردها دلار سرمایهگذاری کردهایم. در سال ۲۰۰۸ تولید را با ۸۰ میلیون متر مکعب گاز در روز آغاز کردیم، درحالیکه اکنون ۵۰۰ میلیون متر مکعب در روز گاز تولید میکنیم.
مدیر عامل شرکت دانه گاز امارات در اقلیم کردستان عراق اظهار داشت: اکنون در تلاشیم تا تولید گاز را در سال آینده ۲۵۰ میلیون متر مکعب افزایش دهیم و پس از آن میتوانیم تولید را به یک میلیارد متر مکعب در روز برسانیم.
این مقدار معادل حدود ۶۰ درصد گازی است که عراق از ایران وارد میکند و برای کارکرد حدود ۵ هزار مگاوات کافی است.
برنامه کاری و اعضای کابینه دولت جدید عراق، پنجشبنه گذشته از سوی مجلس نمایندگان رای اعتماد گرفت. در برنامهی دولت جدید آمده است که طی شش ماه پس از آغاز فعالیت دولت، پیش نویس قانون جدید نفت و گاز به مجلس نمایندگان عراق ارائه خواهد شد.
میدان گازی «کورمور» در منطقه "قادرکرم" در اقلیم کردستان عراق که شرکت اماراتی دانهگاز در آن فعالیت میکند، در ماههای اخیر چندین بار مورد حمله خمپارهای و راکتی قرار گرفته است.
**هند برای برنامهای فشرده از رزمایشهای نظامی آماده میشود
هند برای تقویت روابط نظامی خود با چندین کشور متحد، در دو ماه آینده مجموعه ای از رزمایشهای نظامی را برنامهریزی کرده است.
هند در حال برنامه ریزی برای تقویت روابط نظامی خود با چندین کشور متحد، به ویژه در اتحاد چهارجانبه یا کواد، در دو ماه آینده است. برای دستیابی به این هدف، مجموعه ای از رزمایش های نظامی برنامه ریزی شده است. این برنامه شامل رزمایش دریایی مالابار کواد، در سواحل ژاپن، تمرینات در ارتفاع بالای کوهستانی با ارتش ایالات متحده در اوتاراکند، یک تمرین رزمی پیاده نظام با استرالیا در راجستان و سایر تمرینات مشترک با سه عضو کشورهای جنوب شرق آسیا، موسوم به آسهآن است.
رزمایش مالابار که در تاریخ ۸ تا ۱۸ نوامبر (۱۷ تا ۲۷ آبان) برگزار خواهد شد، شاهد استقرار ناوچه رادارگریز چند منظوره INS Shivalik، ناو ضد زیردریایی INS Kamorta و هواپیمای گشت دریایی دوربرد P-۸I توسط هند خواهد بود. استرالیا، ژاپن و ایالات متحده دیگر اعضای کواد هستند، این رزمایش های مشترک چهار کشور به عنوان سنگری محکم در برابر افزایش قدرت دریایی چین در اقیانوس هند و اقیانوس آرام تلقی می شود.
ارتش هند و ایالات متحده یک مانور در سطح گردان در آئولی اوتارکند برگزار خواهند کرد که تنها ۱۰۰ کیلومتر با خط کنترل واقعی هند (LAC) با چین فاصله دارد. در میان تنشهای فزاینده در امتداد خط کنترل واقعی، این تمرین فرصتی را برای ارتش هند فراهم میکند تا قدرت خود را در نبرد در ارتفاع بالا آزمایش کند.
رزمایش رزمی پیاده نظام بین هند و استرالیا در میدان تیراندازی ماهاجان در راجستان برگزار خواهد شد. اخیراً هند در یک رزمایش هوایی در داروین استرالیا نیز شرکت کرده بود.
ارتش هند همچنین در دو ماه آینده در رزمایش «هاریمائو شاکتی» و «گارود شاکتی» به ترتیب در مالزی و اندونزی شرکت خواهد کرد و با سنگاپور، ارتش هند رزمایش «آگنی جنگجو» را در دئوالی، ماهاراشترا در ماه نوامبر انجام خواهد داد، دستیابی نظامی هند به کشورهای آسه آن می تواند عامل نگرانی برای نفوذ چین در منطقه باشد.
از سوی دیگر اکونومیک تایمز هند از برگزاری اولین رزمایش سه جانبه نیروی دریایی هند با آفریقا خبر داد.
هند اولین رزمایش سه جانبه نیروی دریایی خود را با آفریقا به عنوان بخشی از ابتکارات برای گسترش مشارکت دفاعی با این قاره برگزار کرده است. رزمایش سه جانبه متشکل از نیروی دریایی هند، تانزانیا و موزامبیک این هفته برگزار شد.
این تمرین بلافاصله پس از بیانیه گاندیناگار که در گفتگوی دفاعی هند آفریقا که اخیراً در گاندیناگر در حاشیه نمایشگاه Defexpo ۲۰۲۲ به تصویب رسید، انجام شد.
به گفته مقامات، رشتههای حرفهای مختلف مانند مدیریت تهدیدات نامتقارن، عملیات قایقها و هلیکوپترها، تمرینهای تخلیه مجروحان، اطفای حریق، و تمرینهای جستجو و ضبط بازدید از هیئت مدیره (VBSS) بخشی از تمرین بودند. ۲۶ تا ۲۸ اکتبر (۴ تا ۶ آبان) فاز بندرگاه و فاز دریایی از ۲۸ تا ۲۹ اکتبر (۶ و ۷ آبان) انجام شد.
کشتی نیروی دریایی هند (INS) تارکاش، در هفته ای که گذشت از دارالسلام پایتخت تانزانیا دیدار کرد که بخشی از این رزمایش بود و در طول این بازدید، در یک تمرین دوجانبه مشارکت دریایی با تانزانیا شرکت کرد.
هند و تانزانیا در سال ۲۰۰۳ یک یادداشت تفاهم در مورد همکاری دفاعی امضا کردند. در سال های اخیر، هند و تانزانیا در زمینه آموزش دفاعی در موسسات هندی همکاری داشته اند. حدود ۴۰۰ پرسنل دفاعی تانزانیا در هند آموزش دیده اند. بنا به درخواست رئیس جمهور فقید جان ماگوفولی، یک تیم آموزشی نظامی هند (IMTT) از دسامبر ۲۰۱۷ در کالج فرماندهی و ستاد آروشا مستقر شده است. اولین نشست کمیته همکاری دفاعی مشترک هند و تانزانیا (JDCC) در سال ۲۰۲۱، در دهلی نو برگزار شد.
هیدروگرافی یکی دیگر از زمینه های پیشرو همکاری بین دو کشور است. کشتی های نقشه برداری نیروی دریایی هند بررسی های هیدروگرافیک بنادر تانزانیا را انجام داده اند و نمودارهای ناوبری تهیه کرده اند.
**استفاده ابزاری آمریکا از کُردهای سوریه
با حضور غیرقانونی تروریست های آمریکایی از سال ۱۳۹۶ در سوریه، شماری از کُردهای این کشور که بیشتر در استان الحسکه (شمال شرق) ساکن هستند، عملا به ابزاری برای آمریکا برای اجرای نیات شوم واشنگتن در سوریه تبدیل شده اند.
با شکست گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیما جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه و کشتار مردم این کشور کردند.
از زمان ورود غیرقانونی تروریست های آمریکایی به سوریه، شبه نظامیان موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) عملا زیر چتر آمریکایی ها قرار گرفتند و مطیع دستورات یانکی ها شدند؛ هرچند این گروه کرُد سوری هم اکنون و در گذشته با رژیم صهیونیستی ارتباط خوبی داشته و دارد، اما با حضور تروریست های آمریکایی در شمال شرق سوریه، قسد به زعم خود جان تازه ای گرفت، چرا که حکومت دمشق، در سال های اخیر به دلیل درگیری شدید با تروریست های تکفیری در سراسر این کشور، مقداری کُردهای سوری را به حال خود رها کرده ولی این مساله همیشگی نیست، بلکه با پیچیده شدن طومار تروریست ها در آخرین ایستگاه خود یعنی در استان ادلب و شمال حلب (شمال غرب سوریه)، بساط قسد و آمریکایی ها نیز در سوریه جمع خواهد شد.
دولت سوریه بارها با اعتراض به مجامع بین المللی به ویژه شورای امنیت و سازمان ملل برای حضور غیرقانونی آمریکاییها در شرق و شمال شرق سوریه اعلام کرده که یانکی ها هدفی جز غارت نفت این کشور ندارند و آنها با کمک شبه نظامیان "قسد" این سرقت را ادامه می دهند، روندی غیرقانونی که در پنج سال گذشته ادامه داشته است.
در چند روز گذشته دو خبر درخصوص ادامه حضور تروریست های آمریکایی در سوریه و همچنین سرقت دوباره نفت و گندم سوری ها توسط اشغالگران آمریکایی منتشر شده که قابل توجه است و نشان می دهد که پول های بادآورده از فروش نفت دزدی، زیر دندان آمریکایی ها مزه کرده است.
در خبر اول "جان کربی" که هماهنگ کننده روابط راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا است، اعلام کرده که کاخ سفید تصمیمی برای عقبنشینی از خاک سوریه ندارد و تحریم های این کشور را نیز کاهش نخواهد داد.
کربی گفته که حضور نیروهای آمریکایی در سوریه گسترده نیست و فقط یک هزار نظامی آمریکایی در مناطق محدودی در این کشور حضور دارند. وی همچنین در طنزی مضحک ماموریت این نظامیان را محدود به مقابله با گروه تروریستی داعش اعلام کرده است!
وی همچنین مدعی شده که کاخ سفید تصمیمی برای تغییر توازن قدرت در سوریه ندارد، بلکه برای ادامه به مقابله با داعش مصمم است! البته کربی فراموش کرده که داعش پنج سال است که در سوریه شکست خورده است.
خبر دوم مربوط به ادامه سرقت نفت و گندم سوریه توسط تروریست های آمریکایی می باشد. منابع خبری در این باره اعلام کرده اند که، اشغالگران آمریکایی در ادامه غارت منابع نفتی مناطق تحت اشغال در سوریه، ۲۲ تانکر نفت سرقتی را به پایگاه خود در عراق منتقل کردند.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) در این باره گزارش داده که، کاروانی متشکل از ۲۲ تانکر حامل نفت سوریه و کامیون حاوی گندم از سوی نیروهای اشغالگر آمریکایی از طریق گذرگاه غیرقانونی "الولید" به خاک عراق منتقل شده است.
بر اساس گزارش های دریافتی، طی هفتههای اخیر روند سرقت نفت سوریه توسط نظامیان تروریست آمریکایی شدت یافته و صدها تانکر حامل نفت سوریه از گذرگاههای غیرقانونی به پایگاههای آمریکا در خاک عراق منتقل شده است.
بنابر اخبار اعلامی از سوی منابع غیر رسمی، نظامیان آمریکایی در پنج سال حضور غیرقانونی خود در شمال شرق سوریه با کمک شبه نظامیان قسد، توانسته اند حدود ۱۰ هزار کامیون نفت این کشور را به سرقت برده و با انتقال به عراق آن را به هم قطاران صهیونیست خود که در کردستان عراق مستقر هستند بفروشند و آنها نیز این محموله ها را به سرزمین های اشغالی انتقال دهند.
نکته قابل توجه در این موضوع بهره مندی نظامیان اشغالگر آمریکایی و فرماندهان آنها از فروش نفت های سرقتی می باشد. تمامی پول های دریافتی از فروش این محموله های سرقتی به تروریست های اشغالگر حاضر در سوریه و فرماندهان آنها می رسد و آنها به غیر از دریافت حقوق و حق ماموریت خود، از سرقت نفت و گندم سوری ها نیز بهره مند می شوند.
قبل از سارقان آمریکایی، گروه تروریستی داعش تا پیش از نابودی، نفت میادین سوریه را استخراج و از طریق دلالان ترکیه ای آن را به صهیونیست ها و دیگر خریداران نفت می فروخت و پول آن به حساب سران این گروه تروریستی واریز می شد، اما با شکست گروهک تروریستی داعش در آذر ماه سال ۱۳۹۶ در سوریه، یانکی ها با ورود غیرقانونی به این کشور دنباله رو این گروه تروریستی خودساخته شدند و هم مال سوری ها را دزدیند و هم جان مردم این کشور را گرفتند.
نکته جالب در این بین، سخنان یکی از سناتورهای آمریکایی پیرو "دونالد ترامپ" رییس جمهور سابق آمریکا و همفکر او می باشد؛ «لیندسی گراهام» حدود دو سال پیش در تماس تلفنی با سرکرده شبه نظامیان کرد سوری (قسد) مورد حمایت یانکی ها برای توجیه سرقت نفت سوریه مدعی شده بود که "از نفت سوریه در برابر ایران محافظت میکنیم"!، ادعایی که نشان داد آمریکایی ها با سرقت نفت سوری ها چگونه از نفت مردم این کشور حفاظت می کنند.
این عضو مجلس سنای آمریکا در حساب توییتری خود نوشته بود که طی تماسی که با «مظلوم عبدی»، تأکید داشته است که منافع امنیتی و ملی! آمریکا ایجاب میکند که مشارکت با این نیروها ادامه پیدا کند.
این سناتور جمهوریخواه که دولتش رییس دزدان بین المللی می باشد در این تماس تلفنی خود همچنین مدعی شده بود که ایران خطری برای نفت سوریه است!
نفت و درآمدهای نفتی نیاز شدید مردم سوریه
هم اکنون مردم سوریه با مشکلات زیادی از جمله کمبود سوخت و گرانی کالاها دست و پنجه نرم می کنند که دلیل آن جنگ تحمیلی به این کشور از اسفندماه سال ۱۳۸۹ توسط جبهه غربی – عربی – صهیونیستی و ترکیه، تحریم های ظالمانه دولت آمریکا و غرب علیه مردم سوریه و سرقت نفت این کشور از سوی دزدان آمریکایی می باشد.
منابع نفتی سوریه که باید برای سوری ها باشد و مردم این کشور از آن منتفع باشند، در طول ۱۰ سال گذشته و با آغاز بحران این کشور ابتدا به دست گروه تروریستی داعش افتاد و با شکست این گروه به دست سارقان آمریکایی افتاده است.
حکومت سوریه قبل از بحران این کشور در اواخر اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱ میلادی) ۳۸۷ هزار بشکه در روز از منابع نفتی شرق این کشور استخراج میکرد که ۱۴۰ هزار بشکه آن از طریق بنادر غربی این کشور در سواحل مدیترانه صادر و مابقی نیز در سوریه استفاده می شد.
حکومت دمشق به دلیل دریافت آسیب های فراوان از سوی گروه های تروریستی مورد حمایت جبهه غربی – عربی – عبری در سال های اخیر، به درآمدهای نفتی برای بازسازی و توسعه این کشور جنگ زده نیاز جدی دارد و در مقابل آمریکایی ها نیز این قضیه را به خوبی می دانند و برای جلوگیری از دستیابی دولت و مردم سوریه به این درآمد، اقدام به محاصره این میادین نفتی و سرقت از آن کرده اند.
سرقت و غارت منابع نفتی سوریه همانگونه که برای یانکی دارای اهمیت می باشد، از سوی دیگر برای مردم و حکومت سوریه نیز بسیار حایز اهمیت است.
یکی دیگر از اقدامات آمریکایی ها در سال های اخیر دزدی و یا به آتش کشیدن کندم زارهای کشاورزان سوری می باشد. دولت سوریه همه ساله اقدام به پیش خرید گندم کشاورزان سوری در مناطق مختلف از جمله استان های دیرالزور و الرقه می کند. با رسیدن فصل برداشت و اقدام کشاورزان سوری به درو، دزدان آمریکایی سر می رسند و محصولات کشاورزان زحمتکش را به سرقت می برند و همچون محموله های نفت سرقتی برای فروش به کردستان عراق منتقل می کنند و اگر کشاورزان سوری ناز سرقت گندم ها جلوگیری کنند، گندم های آنها و مزارع شان توسط تروریست های آمریکایی به آتش کشیده می شود. متاسفانه در همه این جنایات گروه قسد در کنار دزدان آمریکایی قرار دارد و به کشور و مردم خود خیانت می کند.
متاسفانه باید گفت شمار زیادی از گروه های کُرد منطقه همچون دموکرات، کومله، پاک و پژاک در ایران که همگی در شمار گروه های تروریستی هستند و قسد در سوریه و دو گروه کُرد معروف عراقی و همچنین "پ ک ک" در ترکیه سال هاست به عنوان ابزار در دست آمریکایی ها و صهیونیست ها قرار دارند و مجری دستورات یانکی ها می باشند و به مردم و کشور خود در راستای اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی خیانت می کنند.
**بورل: روسیه در تصمیم خود تجدیدنظر کند
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز در توییتی از مسکو خواست که با بازنگری در تصمیم خود، اجرای توافق دریای سیاه درمورد صادرات غلات را از سر گیرد.
جوسپ بورل با اشاره به اهمیت مسیر توافق شده برای کاهش بحران جهانی غذا، نوشت: تصمیم روسیه در تعلیق مشارکت در توافق دریای سیاه، مسیر اصلی صادرات کود و غلات را به خطر می اندازد.
وی افزود: اتحادیه اروپا از روسیه می خواهد که در تصمیم خود تجدید نظر کند.
وزارت دفاع روسیه پیش تر اعلام کرده بود که این کشور مشارکت خود در قرارداد صادرات غلات اوکراین را به دلیل حملات به ناوگان خود در دریای سیاه، به حالت تعلیق درآورده است.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: این اقدام «در پرتو رویدادهای اخیر مرتبط با حملات تروریستی علیه کشتیهای ناوگان دریای سیاه» صورت گرفت.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز شب گذشته توقف اجرای توافق صادرات غلات اوکراین از سوی روسیه را بسیار ظالمانه خواند.
بایدن عصر شنبه (۷ آبان) به وقت محلی در گفت وگو با خبرنگاران گفت: کاری که (روسیه) انجام میدهد، ناشایست است.
رئیس جمهور آمریکا با محکوم کردن اقدام روسیه آن را بسیار ظالمانه خواند و گفت: این کار باعث گرسنگی بیشتری خواهد شد.
بایدن افزود: سازمان ملل درباره این توافق مذاکره کرده است و این باید پایان کار باشد.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین نیز با انتقاد از اقدام روسیه گفته بود: روسیه به عمد شروع به تشدید بحران غذایی در شهریور کرد؛ همان زمانی که حرکت کشتیهای حامل غلات ما را مسدود کرد.
زلنسکی در پیام ویدیویی که در تلگرام منتشر شد، روسیه را متهم کرد که از ماه سپتامبر تاکنون از حرکت ۱۷۶ کشتی از بنادر اوکراین، تحت توافق کریدور غلات، جلوگیری کرده است.
وی با بیان اینکه این کشتی ها حاوی مواد غذایی برای بیش از ۷ میلیون مصرف کننده است، افزود: برخی از کانتینرهای غلات بیش از سه هفته است که در انتظار هستند.
ترکیه، سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین ۳۱ تیر در استانبول توافقنامه ای را برای از سرگیری صادرات غلات از سه بندر دریای سیاه اوکراین امضا کردند که پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در اسفند متوقف شد. پس از این توافق، یک مرکز هماهنگی مشترک با حضور مقام های سه کشور و سازمان ملل در استانبول برای نظارت بر محموله ها ایجاد شده است.
**تحلیلگر سوری: گروه های تروریستی حاضر در سوریه مزدور بیگانگان هستند
"بسام ابوعبدالله" کارشناس و تحلیلگر سیاسی سوری گفت: گروه های تروریستی در سوریه به طور کلی علیرغم داشتن عناوین مختلف همگی مزدور بیگانگان هستند.
ابوعبدالله امروز (یک شنبه) در گفت وگو با ایرنا در دمشق، با اشاره به درگیری های اخیر شکل گرفته میان گروه های تروریستی در استان ادلب و شمال حلب در شمال غرب سوریه بیان داشت: این گروه ها فقط در شمال سوریه با هم درگیر نیستند، بلکه اگر به گذشته بازگردیم، مشاهده می کنیم که دامنه درگیری میان این گروها به شرق شهر غوطه (در استان ریف دمشق) بازمی گردد که یک منطقه جغرافیایی بسیار کوچک در اطراف دمشق است.
وی با بیان وابستگی گروه های تروریستی در حال جنگ در شمال غرب سوریه به کشورهای منطقه گفت: هزینه یکی از این گروها را عربستان و هزینه دیگری را قطر پرداخت می کند.
این تحلیلگر سوری تاکید کرد: هیچ گونه آرمان ملی مبتنی بر قسط و عدل میان گروه های درگیر در شمال غرب سوریه وجود ندارد و هدف آنها از ادامه درگیری ها تحقق بخشیدن به دستاوردهای سلطه جویانه و تجاری خود در منطقه است.
بسام با اشاره به عملکرد گذشته گروه های تروریستی در حال جنگ در شمال غرب سوریه تصریح کرد: کشورهای عربی از این گروه ها طی سال های متمادی به عنوان جاسوس اطلاعاتی استفاده می کردند، اما هم اکنون آنها مزدور و جیره خواری بیش نیستند.
وی همچنین با اشاره به نقش ترکیه در تحقق و ادامه درگیری های گروه های تروریستی یاد شده، تاکید کرد: ترکیه می خواهد بخشی از این گروه ها را به نفع بخش دیگری از میان بردارد و به نقش گروه تروریستی جبهه النصره (تحریر الشام) توسعه ببخشد و در نهایت این منطقه تا زمانی که گروه های تروریستی در آن حضور دارند، روی آرامش نخواهد دید.
این کارشناس سوری با تاکید بر این که گروه های درگیر در شمال غرب سوریه علیه ملت و کشور خود و در عین حال فقط به نفع دستگاه های اطلاعاتی و کشورهای بیگانه مشغول فعالیت هستند، گفت: این گروه های تروریستی مورد حمایت ترکیه، آمریکا و سایر دستگاه های اطلاعاتی منطقه هستند و صفت مزدور بیش از هر صفت دیگری برازنده آنها است.
از تاریخ ۱۹ مهرماه گذشته گروه های تروریستی حاضر در منطقه شمال غرب سوریه یعنی در ادلب و حلب (هم مرز با ترکیه) به جان هم افتاده اند و از سوی دیگر این مناطق با بمباران روس ها مواجه شده و خسارات زیادی به تروریست ها وارد گردیده است. هم اکنون تروریست های تکفیری فقط در منطقه یاد شده دارای سرزمین و مواضع تصرفی هستند و امنیت در نقاط دیگر سوریه برقرار می باشد و اگر اخباری بعضا در خصوص اقدامات تروریستی داعش در دیگر نقاط سوریه منتشر می می شود، مربوط به هسته های خفته این گروه تروریستی می باشد که تحرکات محدود و زیرزمینی دارد.
**انتقاد اوکراین از تعلل آلمان در ارسال تسلیحات به کییف
سفیر جدید اوکراین در برلین با انتقاد از عملکرد آلمان در ارسال تسلیحات به کییف، گفت برلین پس از ماهها تعلل زمانی به درخواست کییف پاسخ میدهد که دیر شده است.
«الکسی ماکیف» در گفتوگو با یک روزنامه آلمانی با تکرار انتقادها از نحوه همکاری آلمان با کییف در جنگ با روسیه، تاکید کرد: برلین میتوانست بسیار بیشتر و سریعتر به اوکراین کمک کند.
وی در این اظهارت کمکرسانی آلمان را به "حرکت یک خودروی مسابقهای با سرعت تنها ۳۰ کیلومتر در ساعت در یک بزرگراه تشبیه کرد و گفت: آنها به جای فرستادن آنچه در جنگ با روسیه لازم است، برای هفتهها میگویند چرا کییف خواستههای ما برآورده نمیکند.
ماکیف ادامه داد: سپس هفتهها یا ماهها میگذرد و آلمانیها در نهایت کمک میفرستد، اما زمانی که خیلی دیر شده است.
سفیر کییف در آلمان در توضیح نیاز فعلی کییف در جنگ با روسیه، تانکهای جنگی و توپخانه دوربرد را خواستار شد.
الکسی ماکیف در تاریخ اکتبر ۲۴ (۲ آبان) به عنوان سفیر اوکراین در آلمان شروع به فعالیت کرد. او جانشین «آندری ملنیک» شد که به دلیل اظهارات و توهینهای جنجالی خود علیه سیاستمداران آلمانی شهرت یافته بود.
براساس گزارش ارائه شده توسط وزارت امور اقتصادی و اقدام اقلیمی دولت فدرال آلمان، این کشور از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین تاکنون تسلیحات و تجهیزات نظامی و غیر نظامی به ارزش ۶۸۶ میلیون یورو به کییف ارائه کرده است.
به تازگی یورونیوز در گزارشی در این باره نوشت: اوکراین و شماری از کشورهای عضو ناتو آلمان را متهم کردهاند که بر سر تحویل تسلیحات سنگین مردد است و به اصطلاح دست دست میکند. در مقابل دولت آلمان میگوید تعهدات خود در مقابل ناتو را در نظر میگیرد.
برلین هرچند تاکنون هزاران قبضه سلاح سبک از جمله تفنگ، مین، راکت ضد تانک، موشکهای سنگرشکن و موشکهای ضدهوایی به همراه میلیونها گلوله مهمات تحویل اوکراین داده است اما تا همین اواخر از تحویل سلاحهای سنگین خودداری میکرد.
**حملات جبهه ترویستی النصره به منطقه کاهش تنش سوریه
مرکز آشتی روسیه در سوریه از حملات توپخانه ای گروه تروریستی جبهه النصره به مواضع ارتش سوریه در منطقه کاهش تنش در شمال این کشور خبر داد.
اولیگ ایگوروف رئیس مرکز آشتی روسیه در سوریه اعلام کرد که عناصر گروه تروریستی جبهه النصره طی یک روز پنج حمله علیه منطقه کاهش تنش انجام دادند.
وی گفت که جبهه النصره چهار حمله در استان ادلب و یک حمله در استان لاذقیه انجام داد.
طی حملات توپخانه ای جبهه النصره در استان ادلب ۲ سرباز سوری مجروح شدند.
عناصر گروه تروریستی جبهه النصره این حملات را از منطقه فلیفل علیه مواضع نیروهای دولتی سوریه در منطقه «معره حرمه» انجام دادند.
ایگوروف همچنین گفت که یک نظامی سوری در روستای «طرمبه» توسط عناصر تروریستی جبهه النصره زخمی شد.
مرکز صلح روسیه در ۲۶ اکتبر اعلام کرد که جبهه تروریستی النصره در حال برنامه ریزی برای استفاده از گلوله های حاوی مواد سمی علیه غیرنظامیان سوری است تا ارتش سوریه را به این اقدام متهم و از این طریق مردم را علیه ارتش تحریک کند.
**مقام یمنی: گفتگو با ریاض فقط درباره پایان جنگ و محاصره است
یکی از اعضای هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن تاکید کرد که گفت وگو با عربستان فقط درخصوص توقف جنگ، پایان محاصره و بازسازی ویرانی های یمن است که ائتلاف متجاوز به سرکردگی ریاض آن را مرتکب داده است.
عبدالملک العجری عضو هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن در صفحه توییتر خود نوشت: گفت وگو با عربستان به معنای دور کردن و کنار زدن دیگر طرف های یمنی از راه حل سیاسی نیست. گفت وگو با عربستان فقط در خصوص توقف جنگ، پایان محاصره و بازسازی است. در مرحله سیاسی طرف های یمنی بخشی از راه حل سیاسی خواهند بود؛ البته حضور آن ها بر اساس اصول و ارزش های ملی، یکپارچگی و حاکمیت یمن و پایان دادن به تبعیت از خارج است.
پیش از این وزیر دفاع دولت نجات ملی یمن شنبه شب به ائتلاف سعودی هشدار داد تا جنگ بیهوده و ویرانگر علیه یمن را متوقف کند.
سرلشکر «محمد ناصر العاطفی» گفت: ادامه این جنگ تبعات شدیدی برای کشورهای عضو ائتلاف سعودی خواهد داشت.
وی افزود: کشورهای ائتلاف سعودی خواستار آتشبس هستند تا منابع یمن را غارت و پیروزیهای ملت و نیروهای مسلح این کشور را مصادره کنند.
وزیر دفاع یمن اضافه کرد، به کشورهای متجاوز میگوئیم که دو راه بیشتر پیش روی خود ندارند؛ یا آتشبس و پرداخت حقوق یا موشک و پهپاد.
العاطفی در ادامه گفت: کشورهای ائتلاف در زمان آتشبس پدافند هوایی خریداری کردند ولی این پدافندها از آنان در برابر حملات نیروهای مسلح یمن حمایت نخواهد کرد و اگر به شروط تمدید آتشبس پایبند نباشند، ضربات دردناکی متحمل خواهند شد.
وی همچنین هشدار داد که اگر ائتلاف متجاوز به حماقت و محاصره ادامه دهد، خیل موشکهای بالستیک و پهپادها را به سمت آنها ارسال خواهیم کرد.
وزیر دفاع یمن افزود: ما به خاطر اطلاعات محرمانه نظامی، فقط اندکی از دستاوردهای نیروهای مسلح را علنی میکنیم.
العاطفی همچنین تأکید کرد که شورای امنیت و سازمان ملل به سرپوشی برای غارت سازمان یافته منابع یمن بدل شدهاند.
وی گفت: حملات هشدار دهنده به غارتگران نفت یمن از اجماع ملی و مردمی در بین مردم استانهای یمن و در رأس آنها مردم استانهای جنوبی برخوردار است و این حملات به منزله همه پرسی مردمی بود مبنی بر اینکه رهبری در صنعا نشان حاکمیت ملی و تنها منبع تصمیم ملی است.
**۵۰ تروریست در درگیری با ارتش سوریه کشته یا زخمی شدند
منابع خبری از درگیری ارتش سوریه با عناصر گروه تروریستی موسوم به "هیات تحریر الشام" و کشته یا زخمی شدن بیش از ۵۰ تروریست این گروه خبر دادند.
ارتش سوریه درگیری هایی با عناصر ترویستی موسوم به اتاق عملیات «فتح البنین» وابسته به هیات تحریر الشام (جبهه النصره سابق) در منطقه کاهش تنش در ریف غربی استان حلب داشت.
در این درگیری ها بیش از ۵۰ تروریست کشته یا زخمی شدند.
همزمان با این درگیری ها ارتش سوریه چند تروریست داعشی را در صحرای شرقی سوریه به هلاکت رساند.
یک منبع میدانی در ریف غربی حلب تاکید کرد که یگان های ارتش سوریه مستقر در ریف حلب طی دو روز گذشته توانستند با حملات جبهه النصره مقابله کنند و ضمن شکست طرح ها و برنامه ریزی های آنان، خسارت و تلفات زیادی به این تروریست ها وارد کنند.
پیش از این، اولیگ ایگوروف رئیس مرکز آشتی روسیه در سوریه اعلام کرده بود که عناصر مسلح جبهه النصره طی یک روز پنج حمله به منطقه کاهش تنش انجام داده بودند.
وی گفته بود که جبهه النصره چهار حمله در استان ادلب و یک عملیات در استان لاذقیه انجام داد.
طی حملات توپخانه ای جبهه النصره در استان ادلب دو سرباز سوری مجروح شدند.
بر اساس این گزارش، نیروهای اشغالگر ترکیه نیز همزمان حملاتی به روستای «تل الورد» در ریف ابو راسین در شمال غرب استان الحسکه داشتند.
**نخست وزیر عراق حادثه تروریستی شیراز را محکوم کرد
نخست وزیر عراق ضمن محکوم کردن حمله تروریستی اخیر در شیراز، بر همبستگی دولت و مردم عراق با قربانیان این حادثه تاکید کرد.
«محمد شیاع السودانی» امروز یکشنبه در دیدار با «محمد کاظم آل صادق» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق حمله تروریستی اخیر در شهر شیراز ایران را محکوم و بر همبستگی دولت و مردم عراق با قربانیان این حادثه تاکید کرد.
بر اساس بیانیه دفتر نخست وزیر عراق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در این دیدار تبریک مقامات عالیرتبه ایران به السودانی به مناسبت تصدی ماموریت نخست وزیری و کسب رای اعتماد کابینه از پارلمان را به وی ابلاغ کرد.
بر اساس این بیانیه، در این دیدار روابط دوجانبه دو کشور همسایه، راههای تحکیم این روابط و توسعه همکاریهای متقابل در سطوح و زمینههای مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
در این بیانیه آمده است که در دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران با نخست وزیر عراق بر اهمیت مشارکت و اقدام دوجانبه بین دو کشور به منظور ارتقای توسعه پایدار به نفع دو ملت دوست و تلاش برای تحکیم ثبات و آرامش برای همه ملت های منطقه تاکید شد.
محمد شیاع السودانی نخست وزیر جدید عراق روز جمعه به همراه اعضای کابینهاش با حضور در کاخ نخستوزیری در بغداد به صورت رسمی این سمت را از مصطفی الکاظمی نخستوزیر سابق تحویل گرفت.
نمایندگان پارلمان عراق پنجشنبه شب در جلسهای به دولت محمد شیاع السودانی رأی اعتماد دادند.
**روایت گاردین از تلاش ملیگرایان افراطی برای تخریب مساجد در هند
ملیگرایان افراطی هندی با تاکید بر روایتی از تاریخ هندوییسم در این کشور که مورد تایید بسیاری از مورخان نیست، مدعی ساخته شدن مساجد مسلمانان بر خرابه های معابد باستانی هستند.
از سال ۲۰۱۴میلادی، زمانی که دولت حزب بهاراتیا جاناتا(BJP) به قدرت رسید، ۲۰۰ میلیون مسلمان اقلیت هند می گویند که تحت آزار، خشونت و تبعیض دولتی قرار گرفته اند. بر اساس دستور کار هندوتوا (ملی گرایی هندو)، که هدف آن ایجاد هند به عنوان یک کشور هندو و نه یک دولت سکولار است، غیرنظامیان مسلمان، فعالان و روزنامه نگاران به طور معمول هدف قرار می گیرند، مشاغل مسلمانان، تحریم می شوند و ادبیات اسلام هراسانه توسط رهبران BJP مورد استفاده قرار می گیرند.
در این میان مساجد نیز در یک پروژه گسترده گرفتار شده اند که توسط بی جی پی، برنامه ریزی شده است، آنها آقدام به بازنویسی تاریخ هند بر اساس ایدئولوژی هندوتوا کرده اند. نسخه ای از تاریخ که اکنون توسط رهبران این حزب، مورخان مورد حمایت دولت و برنامه های درسی مدارس تبلیغ می شود، نسخه ای از تاریخ یک ملت باستانی هندو است که صدها سال توسط مهاجمان ظالم مسلمان، به ویژه امپراتوری اسلامی مغول از قرن ۱۶ تا ۱۹ میلادی تحت ستم و آزار قرار گرفته است.
تخریب معابد هندو برای ساختن مساجد در این روایت نقش اساسی داشته است. در ماه مه، یکی از رهبران ارشد بی جی پی ادعا کرد که مغول ها ۳۶هزار معبد هندو را ویران کرده اند و آنها همه آن معابد را یکی یکی پس خواهند گرفت اما ریچارد ایتون، استاد تاریخ هند در دانشگاه آریزونا، گفت: هیچ مدرک تاریخی برای این موضوع وجود ندارد و تصور میشود که مغولها تنها حدود ۲۲ معبد را ویران کردهاند. او گفت: ادعای هزاران مورد از این قبیل عجیب، غیرمسئولانه و بی اساس است.
مورخان، حزب حاکم هند را نه تنها به بازنویسی، بلکه به اختراع تاریخ هند متهم کردهاند، سیدعلی ندیم رضوی، استاد تاریخ مغول در دانشگاه مسلمین علیگر، نسخه قطبی شده بی جی پی از تاریخ هند را فانتزی و فراتر از تخیل توصیف کرد که برای خدمت به برنامه سیاسی آنها اختراع شده است. رضوی گفت: تاریخ هند به صورت روایت سیاه و سفید هندوها در مقابل مسلمانان ترسیم می شود اما حقیقت هرگز اینطور نبود.
با این حال، مورخان هندی که آثارشان با این نسخه از تاریخ در تضاد است یا سخنان خود را بیان کرده اند، در حاشیه قرار گرفته، مجازات شده یا از نهادهای دولتی و مؤسسات دانشگاهی که به بودجه دولتی متکی هستند، برکنار شده اند.
رضوی از معدود مورخان هندی است که هنوز جرات سخن گفتن دارد. بسیاری از آنها به دلیل ترس از دست دادن شغل یا امنیت خود، پیشهاد گفت و گو را رد کردند. مورخان خارجی نیز هدف قرار گرفته اند، آدری تروشکه، استاد تاریخ در دانشگاه راتگرز در ایالات متحده، به دلیل کارش در مورد مغول ها، ظاهراً از سوی گروه های راستگرای هندو با تهدیدهای مرگ مواجه شده است.
رضوی حملات و ساکت کردن مورخان و علما را به هدف قرار دادن دانشگاهیان در آلمان نازی تشبیه کرد.
به دلیل این که انگیزه انتقام شعلهور شده و بازپس گیری تاریخ هند برای هندوها مورد توجه قرار گرفته است، ده ها دادخواست توسط گروه های راستگرای هندو علیه مساجد در سراسر کشور ارسال شده است. هند قانونی دارد که صراحتاً از مکانهای عبادت در برابر مناقشه پس از سال ۱۹۴۷ محافظت میکند اما قضات دادگاه ها این پروندهها را مجاز میدانند. حتی مشهورترین بنای تاریخی هند، تاج محل، که توسط امپراتور مغول شاه جهان ساخته شد، از دعوای حقوقی در امان نمانده است و پرونده ای (که به طور گسترده توسط مورخان مورد تمسخر قرار می گیرد)، درباره آن تشکیل شد که ادعا می کند این بنا، در اصل یک معبد هندو با اتاق های قفل شده از یادگارهای هندو بوده است. الوک واتس، یکی از رهبران ارشد بی جی پی، گفت که این حزب هیچ نقشی در این دعاوی ندارد اما این گروه ها به دنبال انجام دقیقا همان چیزی هستند که جامعه هندو می خواهد.
این پرونده ها با حکم دادگاه عالی در سال ۲۰۱۹ که مسجد بابری، مسجد قرن شانزدهمی در شهر آیودیا اوتار پرادش را به هندوها تحویل داد، پس از اینکه آنها ادعا کردند که زادگاه ایزد رام است، بیشتر شده است. در سال ۱۹۹۲، مسجد توسط یک گروه دست راستی هندو ویران شد، حادثه ای که بسیاری از آن می ترسند اکنون با افزایش تعداد مساجد مورد مناقشه تکرار شود. در این ماه، مسجدی در شهر گورگان مورد حمله خشونت آمیز جمعیتی حدود ۲۰۰ نفر قرار گرفت، در حالی که در ایالت کارناتاکا، جمعیت هندو وارد یک مدرسه شدند، یک بت هندو را در داخل آن قرار دادند و نماز خواندند.
در ماتورا، شهری در اوتار پرادش، مسجد شاهی عیدگاه که توسط امپراتور مغول اورنگ زیب در سال ۱۶۷۰ ساخته شد، اکنون با ۱۲ پرونده قضایی روبرو است که ادعا می کنند این بنا روی زادگاه ایزد کریشنا و ویرانه های یک معبد هندو ساخته شده است.
مسلمانان در حال مبارزه با این پرونده هستند اما در شهری که مدتها به هماهنگی جمعی افتخار میکند، هندوها نیز از جمله مخالفان این اختلاف هستند. ماهش پاتاک، رئیس هیئت برهمنان هندو در سراسر هند، میگوید: آنها میگویند معبدی توسط اورنگ زیب ویران شده است اما این مدتها در گذشته است. اکنون همه این موضوعات سیاسی است نه مذهبی.
با این حال، این مناقشه حقوقی بر سر مسجد گیانواپی قرن هفدهمی است که توسط اورنگ زیب در شهر مقدس بنارس ساخته شده است، که از نظر بسیاری به عنوان پرونده مهمی است که می تواند سرنوشت مساجد در سراسر هند را تعیین کند.
در سال ۲۰۲۱ توسط پنج زن هندو برای دسترسی به محل دعا داخل مسجدی که به ادعای آنها بر روی یک معبد باستانی ویران شده شیوا ساخته شده، این ماجرا آغاز شد، به ۱۵ دادخواست جداگانه تبدیل شد و بسیاری از آنها خواستار تخریب مسجد شدند، با این حال مسلمانان هنوز در این مسجد نماز می خوانند، هرچند با امنیتی زندان مانند، از جمله موانع سیمانی سیم خاردار و حضور شدید پلیس احاطه شده است.
مسئولان مسجد معتقدند که تاکنون هیچ بخشی از این محاکمه عادلانه نبوده است. آنها می گویند: این پرونده ای است که توسط هندوها تشکیل می شود و هندوها در مورد آن تصمیم گیری می کنند، همه در کنار آنها هستند: بازرسان، قوه قضائیه، دولت. ما تلاش کردیم تا یک وکیل هندو تعیین کنیم، اما هیچ وکیلی هندو برای ما نمی جنگد.
عبدالباطن نعمانی، مفتی اعظم بنارس، که بر تمام مساجد شهر نظارت دارد نیز گفت: می دانیم که این مسجد تازه آغاز راه است، اما اگر آن را به هندوها بسپارند، خونریزی آغاز خواهد شد.
**مقام انصارالله یمن: صبر ما زیاد طول نخواهد کشید/ سلاحهای راهبردی ما معادلات را تغییر داده است
عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن گفت: صبر ما در قبال غارت ثروت ها و منابع یمن زیاد طول نخواهد کشید و سلاح های راهبردی و بازدارنده ما معادلات میدانی را تغییر داده است.
"علی القحوم" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه بین الملل ایرنا به عملیات پهپادی اخیر ارتش یمن به بندر الضبه در استان حضرموت در جنوب این کشور برای جلوگیری از سرقت منابع نفتی ملت یمن اشاره کرد و گفت: عملیات "الضبه" حاوی این پیام هشدار آمیز بود که ما در قبال محروم ماندن ملت و غارت منابع و ثروت های یمن از طرف متجاوزان و ذخیره درآمدهای آن در بانک "الاهلی" عربستان دست بسته نخواهیم ماند.
ارتش یمن اخیرا برای جلوگیری از ورود یک کشتی نفتی که قصد غارت نفت خام را از طریق بندر الضبه در استان حضرموت داشت، به این بندر حمله پهپادی کرد و سپس سرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیهای اعلام کرد که این عملیات پهپادی تنها یک ضربه هشداردهنده ناچیز بود که با هدف جلوگیری از غارت و قاچاق نفت صورت گرفت.
القحوم تصریح کرد: دشمن به خوبی از توان نظامی یمن آگاه است و می داند که ارتش یمن می تواند از منابع، حاکمیت و استقلال کشور پاسداری کند و توان موشکی و پهپادی یمن در طول هشت سال گذشته این موضوع را به اثبات رسانده است.
القحوم درباره جنجال رسانه ای غربی ها و متجاوزان پیرامون عملیات الضبه نیز گفت: این فریاد و گریه و زاری همیشه پس از هر عملیات و هشدار یمن شنیده می شود. قطعا متجاوزان می دانند که یمن همه عناصر و مولفه های قدرت را در اختیار دارد و سلاح های راهبردی و بازدارنده را دارد و می سازد و این سلاح ها معادلات میدانی را تغییر داده است و کسی که قدرت داشته باشد می تواند تجاوز را متوقف کند و به محاصره پایان دهد و دست دشمن را از یمن کوتاه کند.
وی بیان کرد: این سر و صداها نشانه این است که این عملیات برای آن ها دردناک بوده است و از سوی دیگر، نشانه وحشت آن ها از تکرار ضربات مشابه است؛ بویژه اینکه با تحولات بین المللی و بحران اقتصادی پس از جنگ اوکراین، غربی ها یمن را رها نمی کنند و چشم طمع آن ها به منابع نفتی و گازی یمن دوخته است.
القحوم با بیان اینکه آتش بس به خاطر برخی ابعاد انسانی و کاهش رنج های ناشی از تجاوز دشمن پذیرفته و برقرار شده بود افزود: برغم اینکه این آتش بس برای کاهش اثرات منفی این جنگ بدون دلیل و توجیه و کاهش رنج های ناشی از محاصره زمینی، هوایی و دریایی پذیرفته شده بود اما کشورهای متجاوز به بندهای آتش بس پایبند نماندند و در مسیر اجرای بسیاری از بندهای آن از جمله ورود کشتی های حامل سوخت (به بندر الحدیده) و برقراری خطوط پروازی یمن سنگ اندازی کردند وبه همین خاطر، ملت یمن در سایه تجاوز و محاصره هیچ سودی از این آتش بس نمی برد.
وی گفت: آن ها از شرط های صنعا به عنوان عوامل تمدید نشدن آتش بس سخن می گویند؛ درحالی که صنعا شرطی نداشته است و به دنبال حقوق طبیعی ملت یمن است زیرا اصل پذیرش تمدید آتش بس با هدف گسترش ابعاد انسانی آن مانند بازگشایی فرودگاه ها و بنادر و لغو کامل محاصره و پرداخت حقوق کارکنان از درآمدهای نفتی و گازی و مبادله و آزادسازی اسیران بوده است.
عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن اضافه کرد: اما آمریکا این موارد را رد کرده و آن ها را غیرقابل اجرا نامیده است، از این رو تمدید آتش بس و گسترش ابعاد انسانی آن با شکست روبرو شد.
القحوم با محکوم کردن جانبداری شورای امنیت از متجاوزان به یمن افزود: شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز با افراطی خواندن خواسته های صنعا بار دیگر به طور آشکار علیه قربانی و در کنار جلاد ایستاد و البته این چندان عجیب نیست زیرا شورای امنیت در طول هشت سال تجاوز به یمن، بارها در کنار متجاوزان ایستاده است و بر جنایات های آن ها سرپوش گذاشته است و این همان تندروی آشکار است.
وی تصریح کرد: نقش آفرینی فرستاده سازمان ملل متحد در امور یمن بسیار ضعیف است و در حد و اندازه نقشی که برای این سازمان بین المللی که ادعای دفاع از انسان ها می کند، نیست.
القحوم گفت: حوادث ثابت کرده است که سازمان ملل متحد از مسیر اصلی خود منحرف شده است و همه شعارها و ادعاهای انسانی آن نابود شده است و نمی توان به چنین سازمانی و فرستاده آن که مواضع آن ها با پول های عربستان و امارت تغییر می کند و دنباله رو خواسته های عربستان، امارات، آمریکا و انگلیس است، امیدی داشت.
وی اظهار کرد: آمریکا نیز همواره با سیاست های دوگانه در قبال یمن رفتار می کند. آن ها در سخنان و مواضع سیاسی، خود را خواستار و مدافع صلح و آتش بس معرفی می کنند اما از سوی دیگر، رفتار خصمانه آن ها را - مانند سرازیر شدن نیروهای آمریکایی به حضرموت، المهره، شبوه و سقطری و میون در باب المندب و احداث پایگاه های نظامی و حضور پررنگ ناوها و زیردریایی های آن ها در باب المندب و مقابل سواحل یمن- مشاهده می کنیم و همه این رفتارها، نشانه ای از اهداف پنهان آمریکا در ادامه یافتن جنگ و محاصره ملت یمن است.
این عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن درباره اتهام زنی به یمن درباره نا امن کردن دریانوردی بین المللی نیز گفت: آنچه دریانوردی و کشتیرانی بین المللی را تهدید می کند حضور نظامی آمریکا، انگلیس و فرانسه در باب ا المندب و سواحل یمن است .
القحوم گفت: این حضور هیچ توجیهی ندارد و سیطره غربی ها بر باب المندب نه تنها برای یمن خطرناک است بلکه تهدید و خطری برای تمام منطقه به شمار می رود.
وی اضافه کرد: اجرای این پروژه آمریکایی - صهیونیستی - غربی برای کشورهایی مانند چین، روسیه، ایران و کشورهای بریکس که مخالف یکجانبه گرایی و تک قطبی بودن و مخالف تسلط غربی ها بر جهان هستند، یک تهدید و اقدام تحریک آمیز و تهدیدی برای امنیت بین المللی به شمار می رود.
القحوم افزود: باب المندب از مهمترین گذرگاه های آبی و راهبردی جان است که شرق و غرب جهان را به هم متصل می کند و تسلط غربی ها بر آن، تهدید و خطری برای امنیت بین المللی و منطقه ای و کشتیرانی بین المللی و امنیت جاده ابریشم به شمار می رود.
وی بیان کرد: در مقابل، ملت یمن و حکومت صنعا همواره به قوانین بین المللی مبنی بر حمایت و دفاع از کشتیرانی بین المللی پایبند بوده و هستند و از هیچ تلاشی در این باره دریغ نکرده اند و یمن یکی از اعضای کشتیرانی بین المللی است و باید نسبت به طرح های خطرناک و شیطانی آمریکا، فرانسه، انگلیس و دیگر کشورهای غربی هوشیار بود.
**رئیس جمهور لبنان استعفای دولت را پذیرفت
میشل عون رئیس جمهور لبنان در آخرین روز از ماموریت ریاست جمهوری خود استعفای دولت این کشور را پذیرفت.
میشل عون رئیس جمهوری لبنان امروز اعلام کرد: من صبح امروز براساس اختیاراتم نامه ای به مجلس نمایندگان نوشتم و حکم استعفای دولت را امضا کردم.
رئیس جمهوری لبنان ظهر امروز با کارمندان نهاد ریاست جمهوری در کاخ بعبدا در شرق بیروت خداحافظی کرد و با پایان ماموریت خود، کاخ را ترک کرد.
**مذاکرات هند و شورای همکاری خلیج فارس در باره پیمان تجارت آزاد
منابع هندی از احتمال آغاز مذاکرات پیمان تجارت آزاد میان هند و شورای همکاری خلیج فارس در ماه آینده خبر دادند.
هند احتمالاً ماه آینده مذاکراتی را با شورای همکاری خلیج فارس برای توافقنامه تجارت آزاد آغاز خواهد کرد که نه تنها روابط اقتصادی بین مناطق را تقویت می کند، بلکه برای دهلی نو برای تقویت چشمگیر سهم خود در صادرات جهانی، راهگشا خواهد بود.
یکی از مقامات آگاه به خبرگزاری PTI گفته است: شرایط مرجع برای توافق در حال نهایی شدن است و ما انتظار داریم که مذاکرات را در ماه آینده آغاز کنیم.
شورای همکاری خلیج فارس اتحادیه ای متشکل از شش کشور در منطقه خلیج فارس است که شامل عربستان سعودی، امارات، قطر، کویت، عمان و بحرین می شود. در ماه مه (اردیبهشت)، هند توافقنامه تجارت آزاد با امارات را اجرا کرده بود.
این در حالی است که دهلی نو و بریتانیا ضرب الاجل دیوالی (جشن بزرگ آیین هندو که هفته گذشته برگزار شد) را برای پایان دادن به مذاکرات آزاد تجاری خود از دست دادند. نخست وزیران هر دو کشور قرار است مذاکرات را از سر بگیرند و بر لزوم نتیجه گیری زودهنگام توافق کردند. به گفته مقامات، تغییرات سیاسی در بریتانیا و اظهارات اخیر وزیر کشور بریتانیا در مورد هندیها که بزرگترین گروه افرادی هستند که بیش از حد در بریتانیا باقی ماندهاند، مانع بزرگی برای انعقاد یک معامله محسوب میشوند.
کارشناسان معتقدند، منطقه خلیج فارس، دارای پتانسیل تجاری عظیمی است و یک پیمان تجاری به تقویت بیشتر صادرات هند به این بازار کمک خواهد کرد.
راکش موهان جوشی، مدیر موسسه هندی مدیریت گیاهان در بنگلور گفت: شورای همکاری خلیج فارس یک منطقه عمده وابسته به واردات است. ما می توانیم صادرات اقلام غذایی، پوشاک و چندین کالای دیگر خود را افزایش دهیم. امتیازات گمرکی تحت یک توافق تجاری به بهره برداری از این بازار کمک خواهد کرد. این یک وضعیت برد-برد برای هر دو طرف خواهد بود.
هدف هند افزایش صادرات کالا و خدمات به ۲ تریلیون دلار تا سال ۲۰۳۰ و همچنین افزایش سهم صادرات خود در تجارت جهانی تا سال ۲۰۲۷ به ۳ درصد و تا سال ۲۰۴۷ از ۲.۱ درصد فعلی به ۱۰ درصد است و صدها برند هندی را به عنوان برندهای جهانی معرفی می کند.
تجارت دوجانبه بین مناطق از ۸۷.۴ میلیارد دلار در سال گذشته به ۱۵۴.۷۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ افزایش یافت.
بر اساس داده های وزارت بازرگانی، صادرات هند به شورای همکاری خلیج فارس با افزایش ۵۸.۲۶ درصدی به حدود ۴۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ در برابر ۲۷.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰-۲۱ رسید.
سهم این شش کشور از کل صادرات هند به ۱۰.۴ درصد در سال ۲۰۲۱-۲۲ از ۹.۵۱ درصد در سال ۲۰۲۰-۲۱ افزایش یافته است. بر اساس داده های وزارت بازرگانی، به طور مشابه، واردات با ۸۵.۸ درصد افزایش به ۱۱۰.۷۳ میلیارد دلار در مقایسه با ۵۹.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰-۲۱ رسید.
سهم اعضای شورای همکاری خلیج فارس در کل واردات هند از ۱۵.۵ درصد در سال ۲۰۲۰-۲۱ به ۱۸ درصد در سال ۲۰۲۱-۲۲ افزایش یافت.
هند بیشتر نفت خام و گاز طبیعی را از کشورهای حوزه خلیج فارس مانند عربستان سعودی و قطر خریداری می کند و مروارید، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، فلزات، بدلیجات، ماشین آلات الکتریکی، آهن و فولاد و مواد شیمیایی به این کشورها صادر می کند.
شراد کومار صراف، صادرکننده مستقر در بمبئی و رئیس موسس صنایع تکنو-کرافت هند، گفت: شورای همکاری خلیج فارس به عنوان یک شریک تجاری بزرگ برای هند ظاهر شده است و پتانسیل زیادی برای افزایش سرمایه گذاری بین دو منطقه وجود دارد.
خالد خان، نایب رئیس فدراسیون سازمان صادرات هند (FIEO) گفت: بخش هایی مانند مواد شیمیایی، منسوجات، جواهرات و جواهرات و چرم با این توافق انگیزه بزرگی برای گسترش کار خود خواهند داشت.
عربستان سعودی چهارمین شریک تجاری بزرگ هند در سال مالی گذشته بود. هند از قطر ۸.۵ میلیون تن در سال گاز مایع وارد می کند و محصولاتی از غلات گرفته تا گوشت، ماهی، مواد شیمیایی و پلاستیک صادر می کند.
کویت بیست و هفتمین شریک تجاری بزرگ هند در سال مالی گذشته بود، در حالی که امارات متحده عربی سومین شریک تجاری بزرگ در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ به شمار می آمد.
**رسانه صهیونیست: اسرائیل اکنون بیش از همیشه آسیبپذیر است
روزنامه صهیونیستی "یدیعوت آحارونوت" با اشاره به بنبست سیاسی در رژیم صهیونیستی و برگزاری پنج انتخابات پارلمانی در طول فقط چهار سال گذشته نوشت: اسرائیل اکنون بیش از همیشه آسیبپذیر است.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در گزارشی، رژیم صهیونیستی را درباره تهدیدات سایبری آسیب پذیر ارزیابی و تصریح کرد: "در آستانه پنجمین انتخابات برگزار شده در چهار سال گذشته، کارشناسان اعلام کرده اند که قدرت های خارجی دنبال دستکاری نتایج و ایجاد اختلاف در اسرائیل هستند".
این رسانه صهیونیست نوشت: "در شرایطی که دوره بن بست سیاسی در اسرائیل طولانی شده، «یواز هندل» وزیر ارتباطات اسرائیل معتقد است انتخابات روز سه شنبه، هدفی مطلوب برای کارزارهای نفوذ است."
یدیعوت آحارونوت تصریح کرد: "وزارت ارتباطات و اداره سایبری اسرائیل برای مبارزه با حملات مستقیم به زیرساخت های رایگیری، از جمله تلاش های هکری که سرورها و وب سایت های کمیته مرکزی انتخابات را هدف قرار می دهد، آماده هستند".
این رسانه صهیونیست نوشت: "از آنجا که انتخابات اسرائیل از طریق برگه کاغذ انجام می شود، نگرانی درباره دستکاری در نتیجه انتخابات نیست بلکه تضعیف اعتماد اسرائیلی ها به فرایند انتخاباتی اسرائیل از طریق کارزارهای آنلاین، نگران کننده است".
یدیعوت آحارونوت تصریح کرد: "«اسحاق آمیت» رئیس کمیته انتخابات اسرائیل نیز درباره از بین بردن مشروعیت انتخابات و آسیب زدن فرایند انتخابات با ایجاد شکاف و تردید هشدار داده است."
«اوفیر بارل» محقق صهیونیست دانشگاه تل آویو گفت: به خاطر اختلافات سیاسی داخلی و بی نتیجه بودن چهار دور انتخابات و شکاف بین هواداران بنیامین نتانیاهو و مخالفان، اسرائیل اکنون بیش از همیشه آسیب پذیر است.
وی تصریح کرد: هدف جریان نفوذ، دوقطبی سازی و ایجاد هرج و مرج در صحنه سیاسی اسرائیل است که به خاطر بن بست سیاسی، بسیار پیچیده شده است.
نتایج آخرین نظرسنجیها در فلسطین اشغالی حاکی است که تعداد کرسیهای ائتلاف حاکم در انتخابات آتی ۵۶ و ائتلاف مخالف ۶۰ کرسی خواهد بود که نشان می دهد بنبست سیاسی در رژیم صهیونیستی بعد از برگزاری پنج انتخابات در چهار سال گذشته همچنان پا برجا خواهد بود.
**سناریوهای پیش روی دموکراتها در صورت باخت درانتخابات میان دورهای
نشریه آمریکایی نیوزویک در تحلیلی به بدترین سناریوهای پیشروی دموکرات ها در صورت پیروزی حزب جمهوریخواه درانتخابات میاندوره ای کنگره پرداخت و هشدار داد جمهوریخواهان که همچنان به دونالت ترامپ وفادار ماندهاند، در نهایت برای کنگره و کشور آشوب به ارمغان می آورند.
تارنمای این هفته نامه آمریکایی دراین باره نوشت: جمهوریخواهان احتمالا در مسیر یک پیروزی چشم گیر در انتخابات پیش رو قرار دارند و قرار است طی دو سال آینده به یک معضل برای ریاست جمهوری جو بایدن بدل شوند.
بدترین سناریو و وضعیت ممکن برای دموکرات ها در این انتخابات پیروزی و کسب اکثریت جمهوریخواهان بر دو مجلس موجود در کنگره آمریکا است، بنابر نظرسنجی های به عمل آمده توسط تارنمای اطلاع رسانی «فایو ترتی ایت» (FiveThiryEight) که وضعیت انتخاباتی را رصد و دنبال می کند، حاکی از پیروزی حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان و رقابتی تنگاتنگ با حزب رقیب در مجلس سنا در ایالت هایی همچون «جُرجیا»، «نوادا»، «پنسیلوانیا» و دیگر ایالت های آمریکا است.
این گزارش می افزاید: پیروزی حزب جمهوریخواه در انتخابات میان دوره ای، درهای دو سال بن بست قانونگذاری بین دو حزب را خواهد گشود و جمهوریخواهان طی این مدت نه تنها به مانعی بر سر راه علملکردهای دولت بایدن تبدیل می شوند بلکه تلاش برای پیش برد اهداف خود خواهند کرد.
نیوزویک نوشت: بسیاری از جمهوریخواهان که همچنان به دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا وفادار هستند در صورت پیروزی در کنگره، دست به تحقیقات دامنه داری علیه جو بایدن خواهند زد و حتی تلاش برای برکناری وی از مقام ریاست جمهوری آمریکا خواهند کرد.
فلج شدن قوه مقننه، فعال شدن وتو قوه مجریه در آمریکا
«مارک شاناهان» (Mark Shanahan) دانشیار «دانشگاه ساری» (University of Surrey) انگلیس دراین باره به این نشریه آمریکایی گفت: چنانچه جمهوریخواهان بر مجلس نمایندگان استیلا یابند، از لحاظ قانونگذاری آنچه روی خواهد داد این است که دو سال فلج خواهیم شد، چون جمهوریخواهان مانع هرگونه دستور کار دولت بایدن خواهند شد و تلاش می کنند تا دستور کار خود را به جریان اندازند، در مقابل شخص رئیس جمهوری نیز برای ایجاد مانع بر دستور کار آنان از قدرت وتوی خود استفاده خواهد کرد.
«پل کوئرک» (Paul Quirk) دانشمند علوم سیاسی از دانشگاه «بریتیش کلمبیا» کانادا نیز به این نشریه آمریکایی گفت: در صورت باخت دموکرات ها در انتخابات کنگره، اقدامات دولت بایدن از منظر قانونگذاری به شدت محدود خواهند شد و هرگونه لایحه و طرحی ارائه شده از سوی کاخ سفید توسط جمهوریخواهان مسدود می شود، بایدن نیز هرگونه اقدام جمهوریخواهان در کنگره را وتو خواهد کرد.
استیضاح بایدن و سایر مقامات ارشد دولتی
نیوزویک درادامه تحلیل خود از وضعیت آتی برنده شدن حزب جمهوریخواه در انتخابات ۱۷ آبان ماه نوشت: اگر حزب جمهوریخواه بر کنگره استیلا یابد، آنگاه بر کمیته های مختلف دستیابی داشته و انتظار زیادی می رود که تحقیقات گسترده ای علیه بایدن و دولت وی را آغاز کنند.
این گزارش می افزاید: یکی از مهم ترین تحقیقاتی که جمهوریخواهان می توانند علیه بایدن به راه اندازند، تحقیق درزمینه «هانتر بایدن» پسر او است که فعالیت تجارت های خارجی وی به شدت تحت نظر و انتقاد جمهوریخواهان بوده و درصورت انجام این تحقیقات جو بایدن نیز متهم به دست داشتن در این زمینه خواهد شد.
تحقیق خروج از افغانستان، تورم و ناامنی مرزهای آمریکا
نیوزویک نوشت تحقیق جمهوریخواهان در کنگره تنها مختص به فعالیت های تجاری مظنون هانتربایدن نخواهد بود بلکه دیگر مسائل از جمله مساله خروج از افغانستان نیز از موارد تحقیق از دولت بایدن نیز به شمار خواهد رفت.
پل کوئرک در این باره به این نشریه آمریکایی گفت: جمهوریخواهان در صورت پیروزی درانتخابات پیش رو تحقیقات دیگری درزمینه کاستی های دولت بایدن به عمل آورند از آنجمله مساله ناامنی درمرزها جنوبی با مکزیک، خروج از افغانستان و همچنین مساله پرهزینه تورم زای دولت .
هراس بایدن از استیضاح
شاناهان در بخش دیگری از این گزارش به نیوزویک گفت: ترس بایدن از جمهوریخواهان در صورت تسلط بر کنگره، استیضاح است.
در میان جمهوریخواهان وفادار به ترامپ، زمینهای قوی برای استیضاح جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در مورد مشروعیت انتخابات ۲۰۲۰ وجود دارد، و آنکه رقابت ریاستجمهوری ۲۰۲۴ را به نفع نامزد جمهوریخواه هدایت و متمایل سازند.
نیوزویک نوشت: بایدن تنها فردی نخواهد بود که جمهوریخواهان بدنبال استیضاح او خواهند بود، بیش از ۳۰ نماینده حزب جمهوریخواه مجلس نمایندگان از قطعنامه ای درخصوص استیضاح «آلخاندرو مایورکاز» وزیر امنیت داخلی و از پیشنهاد استیضاح «مریک گارلند» وزیر قوه قضایی آمریکا نیز حمایت کرده اند.
ممانعت از معرفی قاضی فدرال
از دیگر سناریوهایی که نیوزویک در صورت تسلط حزب جمهوریخواه بر کنگره آمریکا بر شمرد، ممانعت اعضای این حزب در معرفی قاضی فدرال در صورت خالی شدن یکی از ۹ کرسی این مرجع عالی قضایی درآمریکا از سوی کاخ سفید است.
این هفته نامه آمریکایی نوشت : اگر جمهوریخواهان کنترل مجلس سنا را سال ۲۰۲۳ را بدست گیرند و «میچ مک کانل» نیز رهبر اکثریت این حزب در مجلس شود، برای جوبایدن معرفی نامزدی برای این سمت در دیوان عالی آمریکا امری دشوار خواهد بود، میچ مک کانل سال گذشته اعلام کرد که وی مانع نامزدی فردی برای تصدی پست قاضی فدرال در دیوان عالی آمریکا تا سال ۲۰۲۴ خواهد شد.
افزایش سقف بدهی دولت
نیوزویک نوشت: جمهوریخواهان آشکار ساخته اند که در صورت پیروزی در کنگره و باهدف امتیاز گیری از دولت بایدن، اقدام به مخالفت به افزایش سقف بدهی های دولت فدرال خواهند کرد، این سقف باید مدتی در سال آینده افزایش یابد تا دولت فدرال آمریکا بتواند پول کافی برای پرداخت هزینه هایی که قبلاً توسط کنگره و کاخ سفید توافق شده است، قرض کند.
این گزارش تحلیلی در ادامه می نویسد: چنانچه سقف بدهی افزایش نیابد، دولت آمریکا در معرض خطر عدم پرداخت بدهیهای خود قرار خواهد گرفت که پیامدهای جهانی بزرگی به همراه خواهد داشت و احتمالاً منجر به رکود اقتصادی خواهد شد.
هرج و مرج بر کنگره
کوئرک از دانشگاه «بریتیش کلمبیا» به هفته نامه نیوزویک گفت:کنترل جمهوریخواهان بر مجلس نمایندگان، آنهم با ریاست مککارتی، دو سال هرج و مرج را ایجاد خواهد کرد و عملکرد کلی جمهوریخواه ممکن است با پاسخ عمومی منفی در آمریکا به همراه باشد.
**مسکو، لندن و کی یف را مقصر اختلال در صادرات غلات دانست
سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز یکشنبه با اشاره به تعلیق توافق انتقال غلات اوکراین از طرف مسکو، انگلیس و دولت کییف را عاملان این اختلال معرفی کرد.
ماریا زاخارووا تاکید کرد: قرارداد غلات به وسیله ولودمیر زلنسکی رییسجمهور اوکراین و تروریستهای او که توسط کارشناسان انگلیسی هدایت میشوند، متوقف شده است.
وی در ادامه با رد اتهام ها علیه روسیه، خاطر نشان کرد: رژیم کییف بر یک تخت جهنمی از جنس پول، اسلحه و مرگ استوار است.
وزارت دفاع روسیه روز گذشته اعلام کرده بود که حکومت کییف در ساعتهای نخست شنبه ۲۹ اکتبر با کمک مستشاران انگلیس و با استفاده از تعدادی پهپاد به ناوگان دریای سیاه روسیه و شناورهای غیرنظامی این کشور در سواستوپول، حمله تروریستی کرده است.
این وزارتخانه همچنین تاکید کرده بود که کارشناسان نیروی دریایی انگلیس مستقر در شهر اوچاکوف در منطقه نیکالئف در آماده سازی و فراهم آوری مقدمات این حمله تروریستی و آموزش نظامیان مرکز عملیات ویژه دریایی ۷۳، کمک کردهاند.
بنا بر اعلام وزارت دفاع روسیه، کارشناسان نیروی دریای انگلیس در برنامهریزی و اجرای انفجار خرابکارانه در خطوط لوله انتقال گاز نورد استریم در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۴ مهر ۱۴۰۱) نیز نقش داشتهاند.
در ادامه مسکو اعلام کرد که در پی حملات تروریستی اوکراین به شبه جزیره کریمه و ناوگان دریای سیاه روسیه، مشارکت خود در توافق انتقال غلات اوکراین را به حالت تعلیق در میآورد. این تصمیم روسیه واکنشهای بسیاری را نیز به همراه داشته است.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد در واکنش به تعلیق همکاری مسکو در ابتکار صادرات غلات دریای سیاه موسوم به توافق غلات گفت که در تماس با مقامات روسیه در این زمینه هستیم.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز شب گذشته توقف اجرای توافق صادرات غلات اوکراین از سوی روسیه را بسیار ظالمانه خواند.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز امروز در توییتی از مسکو خواست که با بازنگری در تصمیم خود، اجرای توافق دریای سیاه درمورد صادرات غلات را از سر گیرد.
ترکیه، سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین ۳۱ تیر ۱۴۰۱ در استانبول توافقنامهای را برای از سرگیری صادرات غلات از سه بندر دریای سیاه اوکراین امضا کردند که پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در اسفند متوقف شد. پس از این توافق، یک مرکز هماهنگی مشترک با حضور مقام های سه کشور و سازمان ملل در استانبول برای نظارت بر محمولهها ایجاد شده است.