به گزارش ایرنا، اکنون حدود ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از هفتهزار و ۵۰۰ هکتار اراضی پایاب سد سهند زیر کشت قرار گرفته و حدود ۵۰۰ هکتار از این میزان به کشت سیبزمینی اختصاص دارد اما کشاورزان هشترود از همین ظرفیت هم برای تولید و صادرات محصولی مرغوب بهره میگیرند.
ماندگاری و کیفیت بالای سیبزمینی این شهرستان زبانزد مردم منطقه است و محصول دیگر مناطق کشور نیز در برخی از موارد با عنوان تبلیغاتی «سیبزمینی هشترود» در بازار عرضه میشود؛ محصولی که طی سالهای اخیر به هرات افغانستان صادر شده و در آنجا به دلیل کیفیت بالایی که دارد، به عنوان بذر از این محصول استفاده میشود.
کشت این محصول پرآببر در بسیاری از مناطق آذربایجان به خاطر قرار گرفتن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با محدودیت مواجه است اما آب و هوای سرد و رودخانههای پر آب این شهرستان که در حوزه آبریز دریاچه خزر قرار دارد و سد سهند را سیراب میکند، شرایط مناسبی برای کشت این محصول در پایاب سد ایجاد کرده است.
وزیر جهاد کشاورزی در بازدیدی که 6 آبانماه جاری از سد سهند داشت، به ظرفیت قابل توجه اشاره و تاکید کرد که علاوه بر آبیاری اراضی پایاب سد میتوان از منابع آبی این سد در زمینههای مختلفی چون شیلات و ایجاد مجتمعهای کشت و صنعت نیز بهره گرفت.