محمد رحمانی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: هفت هزار و ۴۱۶ میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع تبصره ۱۸ به متقاضیان خراسان شمالی پرداخت شده است که امید می رود تا پایان آذرماه جاری مابقی سهم این منابع نیز جذب شود.
وی افزود: خراسان شمالی رتبه سوم کشوری را به لحاظ درصد پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ را در بین سایر استان ها دارد.
رحمانی خاطرنشان کرد: علاوه بر این تسهیلات، منابعی نیز توسط بانکها به صورت ملی و متمرکز به بخش صنعت پرداخت می شود و متقاضیان می توانند از این ظرفیت در راستای رونق تولید استفاده کنند.
وی اضافه کرد: مهلت پرداخت تسهیلات از محل منابع تبصره ۱۸ دست کم تا یک ماه دیگر تمدید شده است.
پرداخت تسهیلات به ۹۲۰ طرح
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی ادامه داد: تاکنون یکهزار و ۹۲۴ طرح برای دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ به بانک های عامل استان معرفی و ۹۲۰ طرح موفق به دریافت تسهیلات شده اند.
به گفته وی؛ این میزان از تسهیلات برای یکهزار و ۴۲۵ نفر اشتغالزایی می کند.
رحمانی یادآور شد: نرخ تسهیلات تبصره ۱۸ در بخش های مختلف و همچنین نوع تسهیلات بر مبنای سرمایه ثابت و سرمایه در گردش متفاوت است به طوری که این منابع تسهیلاتی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات با نرخ ۱۰ درصد، تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۶ تا ۱۲ درصد، کشاورزی ۱۰ تا ۱۲ درصد، راه وشهرسازی ۹.۵ درصد، صنعت، معدن و تجارت ۹ تا ۱۴.۵ درصد است.
کشاورزی بیشترین سهم دریافتی تسهیلات
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی با ۳۰۸ طرح معادل یک سوم از مجموع تعداد طرح های معرفی شده به بانک برای دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ را شامل می شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی ادامه داد: بیشترین میزان تسهیلات تبصره ۱۸ به لحاظ ریالی با ۲ هزار و ۸۵۷ میلیارد ریال در بخش صنعت، معدن و تجارت است.
وی یادآور شد: خراسان شمالی محور کشاورزی و دامپروری است و این بخش ها در اولویت دریافت تسهیلات قرار دارند.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست و اقتصاد این استان متکی بر صادرات پتروشیمی است و نیاز است تا دیگر بخش ها نیز تقویت شود.
سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.