اراک - ایرنا - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: محصولات گلخانه‌ای این استان از ابتدای آذرماه امسال تنها با داشتن کد سلامت صادر می شوند.

«قاسم قدمی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اطلاعات ۱۱ محصول زراعی، باغی و گلخانه‌ای در سامانه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) بارگذاری شده که در استان مرکزی شامل محصولات گلخانه‌ای شامل فلفل دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان و کرفس می‌شود.

وی ادامه داد: صادرات محصولات گلخانه‌ای از ابتدای آذرماه تنها با داشتن کدسلامت انجام می شود و این فرآیند بدون داشتن کد سلامت ممنوع است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: از محصولات باغی که در سامانه سماک بارگذاری شده شامل کیوی، مرکبات، سیب و انگو و از محصولات زراعی محصول برنج در این سامانه بارگذاری شده‌ که صادرات این محصولات بر اساس کد سلامت در مرحله بعد انجام می شود.

قدمی گفت: اطلاعات محصولات کشاورزی تولید در گلخانه‌های استان مرکزی توسط مسئول فنی که مورد تایید نظام مهندسی بخش کشاورزی است بر روی سامانه سماک بارگذاری می شود.

وی افزود: تمامی مراحل از کاشت تا برداشت محصولات گلخانه‌ای تولیدی در استان مرکزی توسط این کارشناسان و مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی این استان رصد می شود و در صورت مطابقت با تمامی دستورالعمل های موجود، کد سلامت برای صادرات این محصولات صادر می شود.

قدمی گفت: با درج کد سلامت(کیو آر کد) بر روی محصولات کشاورزی و اسکن این کد می توان به تمام مراحل تولید این محصول دسترسی داشت.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بسته بندی محصولات کشاورزی نیز در مرحله بعد به سامانه سماک وارد شده و اطلاعات بسته بندی محصولاتی که برای صادرات تولید می شوند نیز باید در این سامانه وارد کنند.

قدمی ادامه داد: درج کد سلامت برای صادرات محصولات باغی از ابتدای شهریورماه سال آینده اجرایی می‌شود و این محصولات نیز در نیمه دوم سال آینده تنها با داشتن کد سلامت صادر می شوند.

وی گفت: درج کد سلامت بر روی محصولات کشاورزی مصرف داخل کشور نیز در دستور کار وزرات جهاد کشاورزی قرار دارد و با اجرای این طرح تمامی اطلاعات مراحل تولید از کاشت تا برداشت توسط مسئول فنی رصد شهروندان با اسکن این کد می توانند به مراحل تولید این محصولات دسترسی داشته‌باشند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.