کرمان - ایرنا - نشست بررسی مسائل و مشکلات حاشیه نشینی شهر کرمان امروز نکات مهمی داشت؛ از تایید وجود تعارض منافع عده‌ای در این مساله و آنچه معاون دادگستری آن را نبود اهتمام جدی برای حل مشکل» خواند.

به گزارش ایرنا معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان که معتقد است در چندسال اخیر اهتمام جدی برای رسیدگی به مشکلات حاشیه شهر کلانشهر مرکز این استان وجود نداشته و ندارد، همزمان تاکید کرد: تعارض منافع بسیار جدی در نقاط حاشیه ای شهر کرمان وجود دارد که برخورد با آن نیاز به ورود جدی دستگاه های نظارتی، مدعی العموم و شورای تامین دارد.

البته در خبری که روابط عمومی دادگستری کل استان کرمان برای رسانه ها از این نشست ارسال کرده به جزییات بیشتری درباره این تعارض منافع اشاره نشده اما سید مهدی قویدل مخعاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان با اشاره به اینکه حاشیه نشینی از مهمترین چالش ها و آسیب های شهر کرمان به شمار می رود گفته است: احساس می شود در این چند سال اهتمام جدی برای رسیدگی به مشکلات حاشیه شهر کرمان وجود ندارد.

وی افزود: کرمان سال ها با این مشکل مواجه بوده اما این موضوع جزو اولویت های مدیران نیست و در این زمینه شاهد نگاه های بخشی بوده ایم.

قویدل اظهار داشت: بخش زیادی از زمین های ملی، دولتی و شهرداری در حاشیه شهر کرمان بدون نظارت در اختیار مردم قرار گرفته و متاسفانه هیچ نگاهی به مدیریت این قضیه وجود نداشته است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون طرح و مدلی برای برخورد با جریان حاشیه نشینی وجود نداشته است، تاکید کرد: از حدود سه سال قبل به موضوع ساماندهی حاشیه نشینی ورود کرده ایم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ضمن بیان اینکه دستگاه های نظارتی نیز به موضوع آسیب های اجتماعی در حاشیه شهر کرمان ورود نکرده اند، تصریح کرد: ساماندهی حاشیه نشینی به دستور و پیگیری های بسیار جدی نیاز دارد.

تعارض منافع بسیار جدی در نقاط حاشیه ای شهر کرمان وجود دارد 

وی در ادامه با اشاره به اینکه ساختار تقسیمات کشوری در مناطق حاشیه ای مشخص نیست، تاکید کرد: بسیاری از این مناطق از نظر تقسیمات کشوری وضعیت مشخصی ندارند و این در حالی است که برخی از آنها دارای کد آبادی هستند.

این مقام مسئول قضایی یادآور شد: تعارض منافع بسیار جدی در نقاط حاشیه ای شهر کرمان وجود دارد که برخورد با آن نیاز به ورود جدی دستگاه های نظارتی، مدعی العموم و شورای تامین دارد.

سرپرست دفتر امور اجتماعی استانداری کرمان نیز در این نشست با اشاره به این مطلب که موضوع حاشیه نشینی دلایل مختلفی از جمله مشکلاتی در حوزه فرایند برنامه ریزی، جزیره ای عمل کردن ساختارها، فرافکنی و ... دارد، تاکید کرد: حاشیه شهر کرمان بیماری مزمن چندین ساله ای است که مساله اصلی در این بیماری، عدم مدیریت و عدم اقدام بین بخشی بوده است.

کوروش احمدیوسفی به تشکیل قرارگاه فرهنگی و اجتماعی به منظور ایجاد هماهنگی های لازم برای ساماندهی حاشیه نشینی اشاره و بیان کرد: برای ساماندهی حاشیه نشینی تاکید داریم که کارگروهی برای مدیریت امور به نحوی که زایش حاشیه نشینی نداشته باشیم، شکل گیرد ضمن آنکه باید تعیین تکلیف اراضی تصرفی در حاشیه شهر کرمان را نیز دستور کار داشته باشیم.

۱۲۰ هزار نفر ساکن حاشیه شهر کرمان هستند.

شهر کرمان، بزرگترین شهر استان است و طبق سرشماری سال ۹۵ جمعیتی برابر با ۵۳۷ هزار و ۷۱۸ نفر دارد.

به گزارش ایرنا در این نشست همچنین رییس کل دادگستری استان کرمان نیز با بیان اینکه حاشیه‌نشینی بیشتر در اراضی دولتی شکل می‌گیرد گفت: نخستین ترک فعل مدیران زمانی رخ می‌دهد که نظارت کامل بر اراضی تحت نظارت خود را ندارند و زمینه حاشیه‌نشینی ایجاد می‌شود.

دادگستری کل استان کرمان طی سال های اخیر از جمله نهادهایی بوده که در موضوع حاشیه نشینی ورود و مسئولیت قبول کرده و تاکنون نیز اقدامات مختلفی برای حل مشکلات بویژه در مناطقی مانند شهرک ۱۴ معصوم شکل گرفته و امیدها برای حل آنها همچنان برقرار است.