وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی افزود که فراهم کردن پدافند هوایی برای اوکراین همچنان اولویت نخست آمریکا به شمار میآید.
پنتاگون اعلام کرد که به زودی دو سامانه دفاع هوایی نایسامز به اوکراین ارسال خواهد کرد.
وزارت دفاع آمریکا در تداوم ادعاهای ضد ایرانی مدعی شد نشانههایی وجود دارد که ایرانیها در شبه جزیره کریمه برای حمایت از عملیات روسیه در خصوص پهپادها حضور دارند.
پیش از این یک رسانه آمریکایی از عصبانیت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از قدرنشناسی ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین خبر داد.
از آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، گفتگوهای تلفنی جو بایدن و همتای اوکراینی اش به یک امر عادی تبدیل شده است. هرگاه که آمریکا بسته جدیدی از کمک های نظامی به اوکراین را اعلام می کند، دو مقام اول دو کشور تلفنی با هم صحبت می کنند.
یک رسانه آمریکا به نقل از چهار منبع آگاه اعلام کرد اما گفتگوی تلفنی بایدن و زلنسکی در ماه ژوئن متفاوت تر از دیگر تماس ها بود.
بر اساس گزارش شبکه ان بی سی نیوز، رئیس جمهور آمریکا که در حال اعلام موافقتش با ارائه یک بسته کمک های نظامی جدید به ارزش ۱ میلیارد دلار به اوکراین بود که زلنسکی به فهرست کردن کمک هایی پرداخت که کی یف هنوز دریافت نکرده است.
به گفته افراد مطلع، بایدن پس از شنیدن این سخنان رئیس جمهور اوکراین کنترل اعصابش را از دست داد و صدایش را بالا برد و گفت: در حالیکه مردم آمریکا سخاوت بسیاری نشان داده و دولت و ارتش ایالات متحده سخت برای کمک به اوکراین تلاش می کنند، زلنسکی می توانست قدردانی بیشتری نشان بدهد.
در این گزارش ادعا کرده است، با این وجود، به گفته مقامات آمریکایی، رابطه بایدن و زلنسکی پس از این تماس رو به بهبودی یافت وزلنسکی در بیانیه ای، از کمک های سخاوتمندانه آمریکا قدردانی کرد.
به گفته یک منبع آگاه، بایدن در گفتگویش با زلنسکی درباره مسائل نظامی رک بود اما به مرحله خشم و عصبانیت نرسید.
از سوی دیگر به گفته سه منبع آگاه از روند تماس، بایدن و برخی از دستیاران ارشدش بر این باور بودند که دولت آمریکا تمام تلاشش را برای کمک به اوکراین انجام می دهد اما زلنسکی تنها بر اقداماتی که صورت نگرفته بود، تمرکز می کرد.
با این وجود، به گفته چند منبع آگاه، تیم مشاوران زلنسکی پس از این تماس تصمیم به کاهش تنش گرفت و به این نتیجه رسید که اختلاف با رئیس جمهور آمریکا مثمر ثمر نیست.
این رسانه آمریکایی نوشت عصبانی شدن بایدن در این تماس تلفنی، منعکسکننده این واقعیت است که او از همان موقع میدانست که احتمالاً به زودی حمایت کنگره و افکار عمومی آمریکا از ارسال کمکهای مالی و نظامی به اوکراین رنگ خواهد باخت.