محمد امیدفر، روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: بررسی نقشه های همدیدی و آخرین تصاویر ماهواره ای نشان می دهد که امروز جوی ناپایدار در استان حاکم شده و گذر امواج تراز میانی جو موجب ابرناکی و رگبار باران و غرش آذرخش می شود.
وی با اشاره به اینکه وزش باد گاهی نسبتا شدید و بروز مه و غبار نیز پیش بینی می شود، اظهار داشت: از روز چهارشنبه تا جمعه جوی نسبتا پایدار در استان حاکم می شود.
رییس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: با توجه به بارش باران در برخی نواحی استان، احتمال آبگرفتگی معابر عمومی و سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها، اصابت آذرخش و بروز خسارت به محصولات باغی و کشاورزی در این نواحی وجود دارد.
امیدفر، با اشاره به وزش نسبتا شدید باد، خواستار محکم کردن سازه های سبک و احتیاط در عبور از کنار ساختمان های نیمه کاره شد و از کشاورزان خواست به توصیه های کارشناسان استان توجه کنند.
وی با اشاره به بارش باران طی ۲۴ ساعت گذشته در شهرستان های چاراویماق، هشترود، میانه و ملکان یادآوری کرد: در این مدت بیشترین بارندگی از چاراویماق به میزان ۳.۷ میلی متر و کمترین بارش از هشترود به میزان ۲ دهم میلی متر گزارش شده است.
وی یادآوری کرد: در ۲۴ ساعت گذشته کلیبر با ۱۲ درجه و سراب با ۲ درجه سانتی گراد بالای صفر به ترتیب گرمترین و سردترین شهرهای استان بوده و دمای تبریز در این مدت به پنج درجه بالای صفر رسید.
آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
این استان همواره تحت تأثیر باد های سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.