محمد جعفری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان سرانه ورزشی و معلم تربیت بدنی جوابگوی نیازهای مدارس نیست و ما از ظرفیت آموزگاران پایه در مدارسی که معلم تخصصی تربیت بدنی نداریم، بهره میگیریم.
وی اظهار کرد: تلاش بر برگزاری دوره آموزشی ضمن خدمت برای این آموزگاران در راستای کیفیت بخشی به درس تربیت بدنی برنامه ریزی و به همکاران در استانها ابلاغ شده تا به صورت تئوری و عملی ابلاغ شود.
مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت های ورزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: سرانه ورزشی در آموزش و پرورش کشور ۳۴ صدم متر مربع است که با سرانه اصلی فاصله بسیار زیادی داریم و با توجه به اهمیت سند تحول و تربیت از نظر ساحت زیستی و بدنی افزایش این سرانه ضروریاست.
وی با بیان اینکه در این حوزه سه شاخص اصلی و بسیار مهم برای اجرای این درس تاثیر گذار است گفت: یکی منابع انسانی و دیگری شاخص فضا و تجهیزات است.
جعفری با اشاره به اینکه تعدادی فضای ورزشی در آموزش و پرورش ایجاد شده است، افزود: سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به دنبال جذب اعتبارات و تکمیل آنهاست.
به گفته وی در حوزه تربیت بدنی و سلامت طرحی به اسم طرح شهید سلیمانی در دست اجراست که در زمینه طراحی، ایجاد، بهسازی و بهینه سازی فضاها و تبدیل به احسن کردن آنها ۲ هزار و ۱۰۰ فضای ورزشی در دستور کار است که از این تعداد یکهزار و ۹۰ زمین چمن مصنوعی و کفپوش روباز، ۲۷۳ زمین ساحلی، ۴۸۳ کلاس درس تربیت بدنی و سالن ورزشی بزرگ و ۲۵۴ سالن ورزشی کوچک را شامل می شود.
وی بیان کرد: طی تفاهم نامه ای که با ادارات کل آموزش و پرورش استانها داشتیم سهمیه ای به آذربایجان غربی اعطا شد که ۵۸ فضا شامل این طرح شده است.
جعفری ادامه داد: اقدامات بسیار خوبی انجام شده و فضاهای خوبی افتتاح شده است، پیشتر پنج هزار و ۳۶۵ فضا داشتیم که با این ۲ هزار ۱۰۰ فضای جدید که اضافه شد یک نهضت ملی انجام شده است و در صورت تکمیل تمام این طرح ها ۴۰ درصد به فضای ورزشی آموزش و پرورش اضافه می شود.
وی با اشاره به اینکه محتوا یک شاخص اصلی است، ادامه داد: در این موضوع کتاب راهنمای معلم تربیت بدنی وجود دارد و اینها مبنای اصلی کار معلم تربیت بدنی است و در کنار آن محتوای دیگری نیز به عنوان مکمل در اختیار معلمان قرار داده می شود.
مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت های ورزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: دو ساعت درس تربیت بدنی اگر کامل اجرا شود انتظار ما در باره سرانه فعالیتهای ورزشی دانش آموزان برآورده نمی شود و فعالیتهای مکملی را برای همکاران خود تعریف کردیم مثل المپیادهای درون مدرسه ای، حیات پویا، ورزش صبحگاهی و طرح پایش آمادگی کودکان و همه اینها را تبلیغ و تعریف و ترویج می کنیم تا دانش آموزان فعالیتهای ورزشی داشته باشند.
به گزارش ایرنا بیش از پنج هزار و ۳۰۰ فضای ورزشی آموزشی در کشور و در اختیار آموزش و پرورش است که بسیار کمتر از میانگین استاندارد است.