به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله کاظم صدیقی روز سه شنبه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی راه روشن با محوریت تربیت در نهج البلاغه به میزبانی همدان اظهار داشت: مختصر شلوغیها در دانشگاه ها دیده شد که تیر دشمنان به سنگ خورد و معلوم شد که دانشجویان ما نامردی نمیکنند و سر سفره ولی فقیه شان هستند.
وی با اشاره به اینکه امروز برعکس زمان طاغوت شاهد حضور دانشجویان در مسائل عبادی، زیارتی، فرهنگی و تربیتی هستیم اظهار داشت: دانشگاه ها با افعال الهی و حوزه ها با اقوال الهی سرو کار دارند و حوزه و دانشگاه باید بتوانند اقوال و افعال الهی را به هم پیوند بزنند.
آیت الله کاظم صدیقی گفت: همانطور که دشمنان ما برای آشوبگری و تخریب آموزش می دهند ما نیز برای پیشبرد اهداف والای انقلاب اسلامی به مربی غدیر و معلم نهج البلاغه نیاز داریم.
امام جمعه موقت تهران هدف از برگزاری جشنواره های فرهنگی را ایجاد فضای تربیتی برای رشد و تعالی افراد جامعه دانست و گفت: با وجود توطئه ها و انواع فشارهای دشمن این نظام در ابعاد مختلف فرهنگی پیشرفت چشمگیری دارد.
آیت الله صدیقی با اشاره به اینکه تعلیم به تنهایی کفایت نمی کند افزود: باید رصدهای عملی صورت گیرد تا افراد مطابق با آموزه های نهج البلاغه تربیت شوند تا وقتی پشت میز مسوولیت قرار می گیرند مستی قدرت به آنها عارض نشود، مردم را فراموش نکنند و خون شهدا را پایمال نکنند.
دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر گفت: اگر تربیت نهج البلاغه ای صورت گیرد و همه مسئولان خدا باور باشند وجودشان نور محض می شود و عداوت به نظام پیدا نمیکنند.
آیت الله صدیقی افزود: معرفت الهی باید در همه کلاس ها مطرح و جاری باشد و اگر جز این باشد از دامن دانشگاه ها گاهی اشرار و بد دهن هایی پرورش می یابند که در شان انسانیت، دانشگاه و مملکتی که این همه شهید داده نیست.
امام جمعه موقت تهران در زمینه الگو برداری به همه مسئولان و آموزگاران توصیه کرد که ولایت فقیه مظهر ربوبیت پروردگار، اتصال به امام زمان و استمرار حرکت انبیا است.
آیت الله صدیقی با تاکید بر اینکه دوره های آموزشی تربیتی برای معلمان پیش بینی شود اظهار داشت: وقتی چندین هزار معلم بدون آموزش در دوره های تربیتی در دانشگاه فرهنگیان به تدریس مشغول شوند باید نگران آینده این فرزندان بود.
دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر گفت: هر کسی که مسئولیتی در این کشور دارد اول باید نفس خود را تربیت کند، امین و صادق باشد قبل از اینکه به دیگران تعلیم دهد.
آیت الله صدیقی با تاکید بر اینکه قدم اول در تربیت، شناخت و معرفت است افزود: هیچ سیر و تحولی بدون معرفت و خودشناسی جایگاهی ندارد.
مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر نیز در این جشنواره با اشاره به اینکه جنگ امروز جنگ تربیتی برای ساخت آینده است افزود: دغدغه امروز همه نظام ها در دنیا بحث آینده است و آینده را بی تردید انسان های صاحب درک، ایمان و کارآمد میسازند.
حسین ظریف منش، نهج البلاغه را بستر عظیم شکل گرفته از مفاهیم تربیتی برشمرد و گفت: برای تربیت نسل آینده باید به محتواسازی و ابزار های آن توجه کنیم.
وی، زبان هنر را دقیق ترین و بهترین وسیله برای انعکاس مفاهیم دینی و اسلامی دانست و ادامه داد: این جشنواره بر مبنای هنر پایه ریزی شده و بسیار ارزشمند است.
در آیین اختتامیه از صاحبان آثار برگزیده هر ۱۰ رشته، پیشکسوتان حوزه نهجالبلاغه و تعدادی از خبرگزاریهای برتر تجلیل شد.
جشنواره راه روشن با محوریت تربیت در نهجالبلاغه، در پنج بخش علمی، ادبی، هنری، چندرسانهای و فضای مجازی و ۱۰ رشته شامل مقاله، شعر، داستان، خوشنویسی، نقاشی، عکاسی کلیپ، موشنگرافیک، پادکست و ایجاد جریان اجتماعی در فضای مجازی برگزار شد و هزار و ۲۰۱ شرکتکننده از سراسر کشور در بخشهای مختلف این جشنواره شرکت کردهاند.