به گزارش خبرنگار ایرنا، «علیرضا قاسمی فرزاد» روز سه شنبه در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی راه روشن با محوریت تربیت در نهج البلاغه افزود: دشمن تلاش می کند بین اقشار مردم، گویش ها و فرهنگ های مختلف که زیر یک پرچم و سرزمین زندگی می کنند، تفرقه ایجاد کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کار در زمینه معارف نهج البلاغه نیازمند بررسی ژرف و دقیق است، ادامه داد: این کتاب برگرفته از آیات و روایات الهی است و اگر قرآن را به عنوان قانون اساسی محسوب کنیم، نهج البلاغه به عنوان دستورالعمل و تبیین گر آن راهکارهای عملی را به شیوایی مطرح کرده است.
قاسمی فرزاد گفت: پیامبر اسلام (ص) ادامه کار خود را با ولایت و امامت علی (ع) به سرانجام رساندند و با نهج البلاغه که هر صفحه اش بیانگر بُعدی از شخصیت تمام بُعدی آن حضرت است، برای رشد و تعالی جامعه اسلامی اتمام حجت کردند.
استاندار همدان اظهار داشت: غرب در برخی موضوعاتی که به عنوان قرارداد اجتماعی وضع کرده از برخی مواهب نهج البلاغه استفاده و آنها را با فرهنگ خود ادغام کرده است.
وی افزود: با وجود داشتن معارف عمیق در نهج البلاغه موجب تاثر است که چرا عده ای غرب گرا نگاهشان برای حل مسائل به غرب است، در حالیکه داعش تبلور فرهنگ غرب است و شهید سلیمانی نیز حاصل فرهنگ اسلام و قرآن است.
قاسمی فرزاد یادآور شد: اگر امروز دچار نفوذ فرهنگی غرب شده ایم، نتیجه غفلت از تعالیم و رهنمودهای نهج البلاغه است.
وی یادآور شد: تکلیف داریم که به عنوان نسخه شفا بخش برای بشر آموزه های قرآن و نهج البلاغه را برای جامعه تبیین و استفاده کنیم همانگونه که برخی اندیشمندان غربی به نهج البلاغه نگاهی شفاف و آموزنده داشته اند.
عالی ترین مقام اجرایی استان همدان گفت: به کمک حوزه های علمیه، دانشگاهها و کارشناسان فرهنگی باید تعالیم و اوامر نهج البلاغه را برای نسل جوان و نوجوان تبیین کنیم تا آنها در برابر هجوم فرهنگ غرب واکسینه شوند.
نهج البلاغه معدن عظیم تربیتی برای رشد فرهنگی و سیاسی جامعه است
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان نیز با بیان اینکه پایه گذاری این جشنواره به همت و اقدام جهادی چند جوان انجام شده است گفت: اگر مسئولان از کارهای مردمی حمایت کنند، جوانان توان انجام کارهای بزرگ فرهنگی را دارند.
آیت الله «حبیب الله شعبانی موثقی» یادآورد شد: بشر امروز دچار غفلت هایی شده و باید با مراجعه به نامه و حکمت های نهج البلاغه از این معدن عظیم تربیتی برای رشد فرهنگی و سیاسی جامعه بهره مند شود.
رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره ملی راه روشن در همدان ادامه داد: وقتی که آسیب های اجتماعی و فرهنگی را می بینیم ، متوجه می شویم جامعه چقدر با نهج البلاغه غریبه است.
شرکت یک هزار و ۲۰۱ نفر در جشنواره ملی راه روشن
دبیر نخستین جشنواره ملی راه روشن در همدان نیز با بیان اینکه فراخوان اولیه برای جشنواره در هفتم خرداد آغاز و تا ۱۰ شهریور تمدید شد گفت: این جشنواره به صورت اینترنتی و درگاههای مجازی اطلاع رسانی شده است.
«محمد رمضانپور » افزود: یک هزار و ۲۰۱ نفر در این جشنواره شرکت کرده و آثارشان را ارسال کرده اند که بیشتر شرکت کنندگان در جشنواره میانگین سنی ۲۸ سال دارند.
وی با بیان اینکه بیشترین اثار ارسالی از شهرهای همدان، اصفهان، تهران، قم و فارس است یادآور شد: ۴۰۰ نفر از کسانی که به جشنواره آثار خود را ارسال کرده اند بچه های دهه هشتادی و نودی بودند
رمضانپور خاطرنشان کرد: جشنواره راه روشن با محوریت تربیت در نهجالبلاغه در پنج بخش علمی، ادبی، هنری، چندرسانهای و فضای مجازی و ۱۰ رشته شامل مقاله، شعر، داستان، خوشنویسی، نقاشی، عکاسی، کلیپ، موشن گرافیک، پادکست و ایجاد جریان اجتماعی در فضای مجازی برگزار شد.
در آیین اختتامیه از صاحبان آثار برگزیده هر ۱۰ رشته، پیشکسوتان حوزه نهجالبلاغه و تعدادی از خبرگزاریهای برتر تجلیل شد.