تهران- ایرنا- وزیر راه و شهرسازی از صدور خدمات فنی-مهندسی ایران به ارمنستان خبر داد و بر آمادگی کامل شرکت‌های ایرانی برای توسعه حمل‌و نقل دو کشور و ایجاد کریدور جدید ترانزیت ارمنستان به خلیج فارس از مرز «نوردوز» آذربایجان شرقی تاکید کرد.

به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «رستم قاسمی» و «گنل سانوسیان»، وزیر مدیریت منطقه‌ای و زیرساخت‌های جمهوری ارمنستان در خصوص توسعه همکاری‌های دو کشور دیدار و گفت‌وگو کردند. 

در این دیدار مقرر شد تا شرکت‌های ایرانی برای ساخت‌وساز در زمینه عمرانی ساخت تونل، راه و همچنین ساخت‌وساز ساختمانی با کشور ارمنستان همکاری داشته باشند. 

همچنین، بنا بر توافق دو کشور مقرر شد تا کریدور شمال-جنوب از مرز نوردوز به ورزقان و تبریز تکمیل شود و توسعه پیدا کند. دو کشور توافق کردند تا احداث تونل ۷.۲ کیلومتری کاجاران در بهار ۲۰۲۳ توسط شرکت‌های ایرانی در خاک ارمنستان آغاز شود.

رستم قاسمی در این جلسه در خصوص این دیدار و جزئیات توافقات دو کشور توضیح داد: در دیدار با وزیر ارمنستان پروژه‌های ساخت و ساز در ارمنستان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. با توجه به اینکه در کشور ارمنستان پروژه‌های متعددی وجود دارد که شامل راه، تونل و ساخت وساز در حوزه مسکن است، مقرر شد تا تیمی از سازندگان حرفه‌ای ایران بعد از سفر وزیر ارمنستان به ایران به آن کشور سفر کنند و در این خصوص تبادل نظر انجام شود.

وی از دیگر موضوعات مورد بحث با وزیر ارمسنتان را ساخت و ساز در حوزه ساختمان عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه ایران تجربه مناسبی را در حوزه ساخت و ساز مسکن تحت عنوان نهضت ملی مسکن دارد مقرر شد تا شرکت‌های ایرانی ساخت و ساز ساختمانی در کشور ارمنستان فعال شود.

قاسمی گفت: ایجاد کریدور جدید شمال به جنوب از طریق ارمنستان از دیگر موضوعات مورد گفت‌وگو بود. مقرر شد تا با اقداماتی که ارمنستان در خاک خود انجام می‌دهد و کارهایی که توسط شرکت‌های ساخت‌وساز ایرانی در تبریز و ورزقان در بخشی از کریدور شمال-جنوب در خاک ایران انجام می‌شود عملا کریدور جدید از شمال-جنوب توسعه می‌یابد و به کریدور شمال جنوب ایران افزوده می‌شود که این توسعه بسیار برای دو کشور حائز اهمیت است.

وی توضیح داد: هم‌اکنون حجم مبادلات ایران با ارمنستان حجم زیادی نیست اما مقرر شده تا با صادرات خدمات مهندسی حجم مبادلات دو کشور ارتقا یابد.

قاسمی در بخشی از سخنان خود گفت: در منطقه شمال ایران بیش از ۲۰۰ میلیون تن بار جابه جا می‌شود که همین جابه‌جایی می‌تواند فرصت مناسبی برای توسعه تبادلات دو کشور محسوب شود.

قاسمی از آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای معرفی شرکت‌های ایرانی در زمینه ساخت و ساز به ارمنستان خبر داد و گفت: با ایجاد کریدور جدید شمال-جنوب از مسیر ایران و ارمنستان از مرز نوردوز به ورزقان و تبریز ظرفیت جابه‌جایی کالا و ترانزیت ارتقا می‌یابد. این مسیر می‌تواند حجم قابل توجهی از ترانزیت کریدور شمال-جنوب را برعهده بگیرد. از ویژگی‌های این مسیر کاهش طول و زمان سفر است که می‌تواند قابل توجه باشد.

وی از صدور خدمات فنی مهندسی از ایران به ارمنستان خبر داد و با تاکید به اینکه ایران چهارمین تولیدکننده سیمان در دنیاست و در زمینه تولید فولاد نیز موثر عمل کرده است، گفت:شرکت های ایرانی توانمند در زمینه تولید سیمان،‌فولاد و مصالح ساختمانی به کشور ارمنستان معرفی می‌شود و این آمادگی وجود دارد تا در این زمینه نیز با کشور ارمنستان فعالیت جدی داشته باشیم.