به گزارش ایرنا از فرهنگستان هنر، همایش ملی «میراث فرهنگی و هنری سیراف در پهنه خلیج فارس» به همت معاونت پژوهشی این پژوهشکده و با همکاری انجمن علمی باستانشناسی ایران با دبیری علمی محمداسماعیل اسمعیلی جلودار در بهار سال آینده برگزار میشود.
پژوهشگران میتوانند مقالات خود را در تحلیل و تبیین میراث فرهنگی و هنری سیراف در محورهای مطالعاتی هنر، معماری و شهرسازی؛ باستانشناسی و علوم میانرشتهای؛ تعاملات و برهمکنشهای درون و برونمنطقهای سیراف در حوزه راه آبی ابریشم؛ میراث فرهنگی ناملموس؛ خط، کتیبه و متون؛ چالشهای مدیریت میراث فرهنگی منطقه؛ گردشگری فرهنگی و طبیعی؛ فرهنگ عامه، مردمشناسی و علوم اجتماعی به دبیرخانه این همایش ارسال کنند. مهلت ارسال چکیده مقالات تا ۲۰ آذرماه ۱۴۰۱ تعیین شده است.
مقالات برگزیده این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) ثبت و در کتاب مجموعه مقالات این همایش منتشر خواهد شد.
علاقهمندان میتوانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به وبگاه پژوهشکده هنر بخش «همایشها» مراجعه کنند و یا با شماره ۹۲-۶۶۹۵۶۱۹۰ (داخلی ۱۲۱ یا ۱۱۲) و یا با شماره همراه ۰۹۳۹۱۹۱۲۸۷۷ تماس بگیرند.
بندر سیراف در فاصله ۲۵۰ کیلومتری شرق بندر بوشهر و ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی کنگان، در ساحل خلیج فارس قرار دارد؛ این بندر در دوره ساسانی و اسلامی به ویژه قرون سوم و چهارم هجری یکی از مهمترین بنادر سواحل شمالی خلیج فارس بود و روابط تجاری بسیاری با دیگر بنادر خلیج فارس و مراکز تجاری مانند عمان، هند، چین و آفریقای شرقی داشت. بندر تاریخی سیراف در قدیم یکی از بنادر شاخص دنیا در زمینه تجارت دریایی بوده و ۲۳ اثر ثبتی در فهرست آثار ملی دارد.