یونس اصلانیان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فعال بودن ۳۷ هزار بافنده فرش در استان اظهار کرد: حدود ۶ هزار و ۷۰۰ بیمه شده در صنعت فرشبافی استان داریم و دغدغه مسئولان ذی ربط استان افزایش تعداد بیمهشدگان این حرفه است.
وی عدم پرداخت به موقع حق بیمه از سوی افراد تحت پوشش ، قطع حق بیمه دولت بلحاظ تشخیص مغایرت شغلی بیمهشدگان به صنعت فرشبافی ،بازنشستگی تعدادی از قالیبافان استان و عدم جایگزینی افراد جدید به جای افراد خارج شده از تحت پوشش این بیمه را از عوامل مهم کاهش بیمهشدگان صنعت قالیبافی استان ذکر کرد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستبافت فرش استان اردبیل با بیان اینکه قطع بیمه قالیبافان مشکل بزرگی برای فعالان در این کسب و کار فراهم کرده است، افزود: پیگیریهای مستمر در خصوص جلوگیری از قطع غیرکارشناسی بیمه قالیبافان انجام میشود.
این فعال اقتصادی گفت: در شرایط فعلی تنها راهکار مناسب برای وصل مجدد بیمه تامین اجتماعی قالیبافان استان رایزنی نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی است.
استان اردبیل قدمت بالایی در تولید فرش داشته و تنوع تولیدکنندگان در مناطق روستایی ، عشایری و شهری آن زبانزد است.
فرشهایی که در اردبیل تولید میشود از الگوهای قفقازی مانند شیروان، قراباغ و گنجه الهام گرفتهاند. فرشهای اردبیل نازک با الگوهای هندسی بسیار زیبا و خوش بافت هستند. امروزه بخش اعظم این محصولات از تولید کنندههای فرش با کیفیت بسیار بالا تشکیل شده است و به نام فرش اردبیل به فروش می رسند.
هنرمندان فرشباف استان اردبیل سالانه بیش از ۱۲۰ هزار متر مربع انواع فرش و تابلو فرش تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی میکنند.
اخیرا دانشکده مهارت دانشگاه آزاد اسلامی مشگین شهر رشته فرشبافی را در این شهرستان دایر کرده است.