به گزارش ایرنا، ویروس آنفلوآنزا انواع خاصی دارد و به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیمبندی میشود و به گفته پزشکان، عامل بیماری سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا ویروس است، که سرماخوردگی با گلودرد آغاز می شود و پس از چند روز بینی را هم درگیر میکند، در بزرگسالان همراه با تب نیست و بهبودی آن یک هفته طول میکشد.
این در حالی است که ویروس آنفلوآنزا دارای علائم شدیدتری نسبت به سرماخوردگی بوده و با خستگی، ضعف عضلانی و اسهال و استفراغ همراه است و بهبود آن تا چند هفته به طول میانجامد، از سوی دیگر مبتلایان به کرونا نه تنها علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را دارند بلکه دچار کوفتگی بدن، بیحالی، تب، سردرد و از بین رفتن حس بویایی نیز میشوند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: از تعداد ۶۱۳ نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به آنفلوانزا نتایج ۳۳۹ تست مثبت قطعی بوده است.
علی احمدی یادآور شد:به طور تقریبی تمامی استانهای کشور با شیوع بیماری فصلی آنفلوانزا درگیر هستند و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، سوش غالب در استان آنفلوانزای نوع A و سویه h۳n۲
و سویه h۱n۱ است که تاکنون سوش جدیدی در استان گزارش نشده است.
وی گفت: کمیته پیشگیری و کنترل آنفلوانزا با محوریت ایجاد آمادگی در بیمارستانها و مراکز درمانی استان، هماهنگی تامین داروها و امکانات مورد نیاز آزمایشگاهی و تشخیصی و راهاندازی کلینیک سرپایی آنفلوانزا در نهمین روز از آبانماه جاری در دانشگاه علوم پزشکی استان تشکیل شده است.
به گفته وی، اگر در یک مدرسه یا مرکز آموزشی بیش از ۱۵ درصد به مدت سه روز متوالی به آنفلوانزا مبتلا باشند، کلاس به مدت هفت روز تعطیل میشود و اگر بیش از ۱۵ درصد در ۲ کلاس مدرسه شیوع یابد آموزشگاه یا مرکز آموزشی تعطیل میشود.
احمدی افزود: اگر مشکلات بیش از ۱۵ درصد باشد بر اساس آمار و ارقام و به تشخیص واحد پزشکی، دانشکده یا مدرسه به صورت نقطهای مجازی و آموزش حضوری آن تعطیل میشود.
وی اظهار داشت: با توجه به قرار گرفتن در فصل پاییز و شروع سرما شاهد بروز موارد آنفلوانزا در استان و سایر نقاط کشور هستیم اما آنچه نگران کننده است، شروع زود هنگام و دو هفته زودتر شیوع و پیک بیماری نسبت به سالهای گذشته در کشور است که میتواند طول مدت اپیدمی و حتی بروز دو پیک را به همراه داشته باشد.
به گفته وی،تاکنون حدود ۶ هزار در واکسن آنفلوانزای تولید داخل و خارج وارد استان شده است که طبق دستورالعمل گروههای هدف در اولویت دریافت واکسن قرار گرفتهاند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر است.