نیویورک – ایرنا- آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه  برای شرکت در نشست وزیران امور خارجه گروه ۷ به آلمان سفر خواهد کرد تا درباره جنگ اوکراین و بحران غذا و انرژی با همتایان خود بحث و گفتگو کند.

وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در بیانیه‌ای اعلام کرد که بلینکن سوم و چهارم نوامبر (۱۲ و ۱۳ )  در آلمان خواهد بود تا در نشست وزیران گروه  ۷ و مجمع آینده آلمان و آمریکا شرکت کند.

قرار است وزیران خارجه کشورهای گروه ۷  در این نشست به بحث و گفتگو درباره طیف گسترده ای از چالش های جهانی از جمله حمایت پایدار از اوکراین، توسعه انعطاف اقتصادی و دموکراتیک در آفریقا و اقیانوس آرام و هند، بحران آب و هوا، امنیت بهداشتی جهان و نیز بحران غذا و انرژی بپردازند.

بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در نشست مجمع آینده آلمان و آمریکا نیز به همراه آلنا بائربوک همتای آلمانی خود درباره آینده دموکراسی در جهان دیجیتال سخنرانی خواهد کرد.

پیش از این، کشورهای عضو گروه هفت در بیانیه‌ای به روسیه اعلام کردند که استفاده از سلاح هسته‌ای عواقب شدیدی برای مسکو خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، بر اساس این بیانیه که دفتر مطبوعاتی کابینه آلمان منتشر کرد، رهبران کشورهای گروه ۷ شامل انگلیس، آلمان، ایتالیا، کانادا، ایالات متحده، فرانسه و ژاپن هشدار دادند که استفاده از تسلیحات هسته‌ای در اوکراین عواقب شدیدی در پی خواهد داشت.

در این بیانیه آمده است، روسیه در صورت استفاده از سلاح هسته‌ای با اقدام شدید این کشورها روبه‌رو خواهد شد.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه پیش از این طی یک سخنرانی تلویزیونی گفته بود که در صورت لزوم از هر سلاحی برای حفاظت از تمامیت ارضی کشورش استفاده خواهد کرد.

همزمان با تشدید جنگ اوکراین، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که مسکو مشارکت خود  را در ابتکار غلات دریای سیاه موسوم به توافق غلات، پس از حمله تروریستی در سواستوپل که توسط رژیم کی‌یف و با مشارکت متخصصان انگلیسی علیه ناوگان دریای سیاه و کشتی‌های تجاری در آن انجام شد، تعلیق می‌کند.

ترکیه، سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین ۳۱ تیر ۱۴۰۱ در استانبول توافقنامه‌ای را برای از سرگیری صادرات غلات از سه بندر دریای سیاه اوکراین امضا کردند که پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در اسفند ۱۴۰۰  متوقف شده بود.

پس از این توافق، یک مرکز هماهنگی مشترک با حضور مقام های سه کشور و سازمان ملل در استانبول برای نظارت بر محموله‌ها ایجاد شده است.

بر اساس این توافقنامه، کنترل بندرهای «اودسا»، «چرنومورسک» و «یوژنی» که محل صادرات غلات خواهند بود در اختیار طرف اوکراینی است. علاوه براین، هیچ کشتی دیگری به جز کشتی های حامل محصولات غذایی و کود اجازه حضور در این بنادر را نخواهد داشت.

روسیه و اوکراین تقریباً تأمین یک سوم گندم جهان را در اختیار دارند، درحالی که روسیه صادرکننده اصلی کود شیمیایی و اوکراین صادرکننده بزرگ ذرت و روغن آفتابگردان در جهان هستند.

کشورهای غربی بارها مسکو را برای بستن بنادر اوکراین و عدم امکان ارسال غلات اوکراین سرزنش کرده اند. مسکو نیز پاسخ داده است، اگر کی‌یف بنادر خود را از مین پاک کند، عبور امن محموله های غلات را تضمین خواهد کرد. کشورهای غربی قصد داشتند تا با اعزام کشتی‌های نظامی به دریای سیاه، انتقال غلات از اوکراین را ضمانت کنند.