بهگزارش روز سهشنبه ایرنا از روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، محمد گلستانباغ افزود: با نظارت و راهبری پژوهش، فناوری و مطالعات مهندسی مخازن مناطق نفتخیز جنوب گام نخست پروژه با موفقیت پایان یافت و برنامهریزی برای انجام مطالعات تکمیلی سطح الارضی و تحت الارضی با مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان داخلی توسط پژوهش و فناوری شروع شد.
رییس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اظهارداشت: این طرح پژوهشی با مشارکت دانشگاه تهران و شرکت پترو ویژن پاسارگاد اجرا شد.
گلستانباغ افزود: بر اساس تجربیات حاصل از نتایج پروژههای انجام شده در دنیا و مطالعات انجام شده در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، تزریق گاز غیرهیدروکربوری دی اکسیدکربن به علت حداقل فشار امتزاج پایین، پتانسیل بالایی را به منظور افزایش ضریب بازیافت نفت از مخازن این شرکت نشان میدهد، از طرف دیگر نیاز کشور به گاز طبیعی و لزوم جایگزینی با گازهای دیگر، وجود منابع گاز دی اکسیدکربن در منطقه و توجه به عوامل زیست محیطی از دیگر مزایای تزریق گاز CO۲ در این میدان نفتی است.
وی با تاکید بر موفقیت آمیز بودن نتایج آزمایشگاهی این پروژه افزود: در این پروژه اثر تزریق گازهای دی اکسیدکربن و گاز خروجی نیروگاه رامین که در مجاورت میدان نفتی رامین قرار دارد بر مخزن آسماری این میدان مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج آزمایشگاهی نشان میدهد تزریقدی اکسیدکربن موجب افزایش ضریب بازیافت قابل توجهی در مخزن آسماری میدان رامین خواهد شد.
گلستانباغ بیان کرد: در این پروژه آزمایشات جامعی برای بررسی اثر تزریق گازهای غیر هیدروکربنی بر سنگ و سیال میدان رامین انجام شده است.
به گفته وی تمامی مراحل این پروژه با اتکا به توان داخلی انجام شده است و برخی تجهیزات آزمایشگاهی مورد استفاده نیز محصول شرکت های دانش بنیان داخل کشور است.
گلستان باغ افزود: برنامه ریزی برای انجام مطالعات تکمیلی سطح الارضی و تحت الارضی که از الزامات پیاده سازی این روش ازدیاد برداشت می باشد، با مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان داخلی توسط پژوهش و فناوری در حال پیگیری است.
میدان نفتی رامین در ۳۰ کیلومتری شمال اهواز و در محدوده فعالیت شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون واقع است. این شرکت روزانه یک میلیون و ۵۰ هزار بشکه نفت خام تولید میکند.