بجنورد-ایرنا- قصه تلخ و تکراری پل نیمه تمام دانشکده کشاورزی شیروان در خراسان شمالی ۱۶ ساله شده است و این‌بار مسوولان همت کرده اند تا این طرح را تکمیل کنند.

مدام به ساعت مُچی خود نگاه می کند تا مبادا دیر در کلاس درس حاضر شود و با نگاهی ترسان و دلهره آور به سمت چپ و راست جاده نگاهی می کند و دوان دوان با نفس های تند از آن طرف جاده خود را به سمت دانشکده می رساند.

این شرایط دلهره آور ۲۲۰ دانشجوی دانشکده کشاورزی شهرستان شیروان در شمال خراسان است و دانشجویان این دانشکده مجبور هستند تا هر روز خود را از خوابگاه داخل شهر به فاصله ۱۰ کیلومتری این دانشکده در محور جاده اصلی شیروان به بجنورد برسانند و زمانی که در محل دانشکده از تاکسی پیاده می شوند به دلیل نبود پل هوایی باید از جاده اصلی و پرترددی عبور کنند که بسیار خطرناک است.  

عملیات ساخت پل زیرگذر عابر پیاده در مقابل دانشکده کشاورزی شیروان از ۱۶ سال قبل آغاز شده و تاکنون نیمه کاره رها شده است و این طرح برای تردد نیاز به آسفالت، بتن ریزی و سایر اقدامات انجام نشده دارد.

برای بررسی این موضوع به دانشکده کشاورزی شیروان سری می زنیم و از نزدیک با دانشجویان به گفت و گو می کنیم.

خطر بیخ گوش دانشجویان

طیبه ملایی دانشجوی ترم سوم رشته علوم باغبانی در این دانشکده است و در مورد خطرات گذر از این جاده می گوید: ساکن شهر چناران هستم و روزانه این مسیر را طی می کنم و عبور به سمت آن طرف جاده جهت ورود به دانشکده که فاقد داشتن یک زیرگذر و یا پل هوایی است برایم سخت و کشنده است و با استرس فراوان خود را در محل می رسانم.

وی می افزاید: این دانشکده در مسیر شلوغ و پرتردد محور شیروان به بجنورد واقع شده است که هر لحظه امکان حادثه تلخ ناشی از تصادف و فوت وجود دارد و می طلبد مسوولان در تسریع طرحی با این قدمت شتاب کنند.

مصطفی خداپسند که دانشجوی ترم چهارم رشته گیاهان دارویی است در این‌باره می‌گوید: عبور از جاده در فصل پاییز و زمستان که تاریکی هوا زودتر از سایر روزهای سال فرا می رسد و کلاس ها تا دیروقت طول می کشد، بسیار مرگبارتر می شود و شب هنگام ترس بر وجود ما غلبه می کند.

وی می افزاید: مسیر تردد به دانشکده نیاز به زیرگذر و پل هوایی دارد و نبود این زیرساخت ها برای دانشجویان و خانواده های آنان استرس، نگرانی و دغدغه های بسیاری ایجاد کرده است.

این دانشجو عنوان می کند: حوادث زیادی در گذشته در این مسیر رخ داده است که ختم به خیر و منجر به فوت نشد و بارها این موضوع به مسوولان دانشکده گزارش شده که فقط وعده های ساخت بی پایان مشاهده می شود.

۱۶ سال در انتظار اجرا

رییس دانشکده کشاورزی شیروان در این باره می گوید: عملیات ساخت زیرگذر دانشکده از سال ۱۳۸۵ آغاز شده و تنها گذری احداث شد که با بارندگی از سیلاب پر می شود و علی رغم پیگیری های فراوان بی نتیجه مانده است و چنانچه مسوولان اقدام به تعریف و ساخت طرحی می کنند باید بر پایان آن هم نظارت و بررسی داشته باشند.

قربانعلی رسام می افزاید: این طرح فراموش شده است و این زیرگذر ناقص به محلی برای نگهداری گوسفندان روستاهای اطراف تبدیل شده است در حالی که خطر عبور از این جاده، ۲۲۰ دانشجوی این دانشگاه را تهدید می کند.

وی می گوید: دانشجویان مجبور هستند برای رسیدن به دانشکده از دوربرگردانی استفاده کنند که در مسیری خطرناک، خاکی و فاقد تابلو و چراغ است و از استانداردهای لازم برخوردار نیست، انتظار می رود مسوولان با توجه به تهدید خطرات جدی و قرار گرفتن دانشکده در مسیر پرتردد جاده آسیایی قبل از اینکه اتفاقی تلخ و ناگوار رخ دهد در اتمام این طرح تسریع کنند.

رییس دانشکده کشاورزی شیروان می افزاید: علاوه بر خطرات و مشکلات مزبور در دور برگردان حتی یک روشنایی تعبیه نشده است و در صورت نصب روشنایی، شعاع دید رانندگان افزایش یابد و امنیت خاطر عابران برای گذر از این محل بیشتر می شود.

وی می گوید: ۷۰ درصد دانشجویان این دانشکده غیر بومی هستند و از شهرهای مجاور در این مسیر از اتوبوس پیاده می شوند و این دغدغه مسوولان دانشکده را بیش از گذشته می کند چرا که هر لحظه امکان حادثه وجود دارد اگرچه طی بازدید چند روز اخیر معاونت عمرانی استانداری خراسان شمالی جزو طرح های اولویت دار قرار گرفت ولی امید می رود که این پل هر چه سریعتر احداث شود.

همت دولت در اجرای طرح

رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شیروان نیز در این باره می گوید: شرکت زیرساخت توسعه و حمل و نقل کشور مجری ساخت زیرگذرهای عابر پیاده است و این پل را نیز شامل می شود که اداره حمل و نقل جاده ای بعنوان بهره بردار باید این طرح را اجرایی کند.

حمید جوان می افزاید: اعتبارات این طرح از محل منابع ملی تامین می شود و دریافت این طرح در حال پیگیری است تا از طریق پیمانکار این طرح تکمیل شود.

وی می گیود: معاون عمرانی استاندار در بازدید از این طرح قول تکنمیل را داده است و بسیار امیدوار هستیم تا این طرح بعد از ۱۶ سال تکمیل شود.

در دانشکده کشاورزی شیروان بیش از ۲۲۰ دانشجو در ۱۳ رشته تحصیلی در سه مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد تحصیل می کنند.

در این دانشکده ۲۰ عضو هیات علمی ثابت و ۴۰ مدرس فعالیت می کنند.

شهرستان شیروان در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار گرفته که دانشکده کشاورزی شیروان در ۱۰ کیلومتری مسیر شیروان - بجنورد قرار دارد.