جواد فروغی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ورزشی ایرنا افزود: در ملاقاتی که با ریاست جمهوری داشتیم به کم اقبالی تیراندازی از سوی شبکه ملی و به خصوص شبکه سوم، اشاره کردم و امیدوارم هرچه زودتر این مشکل مرتفع شود.
این تیرانداز دهلرانی ادامه داد: رشته تیراندازی جایگاه خاصی در فرهنگ و همینطور دین اسلام دارد و با توجه به اینکه یک رشته نوپا در حوزه مدالآوری المپیک محسوب میشود و ظرفیت بالایی در ایران دارد و به همین دلیل باید مورد حمایت قرار گیرد.
وی اضافه کرد: فدراسیون تیراندازی تلاش زیادی برای برگزاری اردوها و اعزام تیم به رویدادهای مهم ورزشی دارد اما به نظر می رسد کافی نیست و باید تلاش بیشتری صورت گیرد تیراندازی به عنوان یک رشته تجهیزات محور و ذهنی، نیازمند حمایت مادی و معنوی وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک است.
رشد تپانچه ستودنی است
فروغی ۴۳ ساله گفت: از مسابقات تیراندازی قهرمانی آسیا در ۲۰۱۹ دوحه قطر، طلسم رشته تیراندازی با تپانچه ایران شکسته شد و این در حالی بود که تا این تاریخ تپانچه ایران نسبت به رشته تفنگ موفقیت قابل توجهی کسب نکرده بود. در حالی که تا پیش از مسابقات قهرمانی آسیا در قطر دست تیراندازان تپانچه خالی بود، به یکباره بسیاری از اولینهای تیراندازی ایران چون کسب مدالهای آسیایی، جهانی و المپیک، ایستادن روی سکو و راهیابی به فینال برای این رشته رقم خورد و حالا شاید بتوان گفت که دیگر با رشته تفنگ قابل قیاس نیست و جایگاه بالاتری دارد. البته اگر با دقت بیشتر تیراندازی میکردیم تعداد مدالهایمان افزایش مییافت.
دارنده ۱۱ مدال رنگارنگ میادین آسیایی و جهانی افزود: کمبود فشنگ مشکل مشترک رشته تفنگ و تپانچه است و حتی این مشکل به حدی بود که ما قبل از اعزام به مسابقات جهانی مصر با تمام تلاش فدراسیون در ماده ۵۰ متر ۱۰ فشنگ خارجی استاندارد و در ماده ۲۵ متر استاندارد بدون فشنگ و با تعداد بسیار محدود فشنگ داخلی که حتی نتوانستیم یک نیم فرم بزنیم، بهاین رقابتها اعزام شدیم. در ۲ ماده ۵۰ متر و ۲۵ متر استاندارد، ملیپوشان در کل ۲ یا ۳ جلسه و کمتر از ۱۰ روز تمرین کردند. در مواد ۲۵ متر و ۵۰ متر کمتر از سه جلسه تمرین برگزار شد که در این ۲ ماده هم یک عنوان نهمی و یک یازدهمی کسب کردیم که درخور توجه است.
دارنده نخستین مدال المپیک تیراندازی در المپیک گفت: با وجود مشکلات عدیده از جمله کمبود فشنگ و لغو برخی اعزامها، از نظر آمادگی نسبت به بسیاری از کشورهای شرکت کننده در رقابت قهرمانی جهان که با امکانات و تعداد قابل توجهی فشنگ تمرینات را دنبال کرده بودند، یک سر و گردن بالاتر بودیم و خوشبختانه نتایج چشمگیری در مصر کسب شد. اگر در مسابقات مصر با دقت و تمرکز بیشتری تیراندازی میکردیم، برغم تمامی مشکلات بیش از آنچه کسب شد بدست میآوردیم و روی سکو هم میرفتیم.
این تیرانداز که به پرستاری نیز اشتغال دارد، گفت: رشته تیراندازی کاملا متاثر از شرایط ذهنی و روانی ورزشکار است. مسایل آزاردهندهای همچون استرس و اضطراب ورزشکار ناشی از مشکلات مختلف همچون کمیت و کیفیت مهمات، عدم پشتیبانی کافی سلاح یا نداشتن امکان جایگزینی سلاح، لغو اعزامها و یکنواختی مکان اردوها که مانع از تجربه میدان دیدن بیشتر ورزشکار میشود، همه و همه مانع از آرامش و تمرکز بالای تیرانداز شده و میتواند او را از موفقیت دور کند.
تیراندازی نیاز به تلاش مضاعف مدیران فدراسیون دارد
این ملیپوش رشته تپانچه با اشاره به اینکه در زمان تصدی مرتضی قربانی تلاش برای برگزاری اردوها و اعزام ورزشکاران به رقابتهای بینالمللی بیشتر شد، توضیح داد: به نظر می رسد که این تلاشها کافی نیست زیرا تلاشها باید به جایی برسد که تیرانداز نگران نبودِ فشنگ و مهمات نباشد یا همیشه درگیری ذهنی برای لغو مسابقات و دوری از میادین را نداشته باشد.
وی ادامه داد: ماه آینده مسابقات قهرمانی آسیا به میزبانی کرهجنوبی برگزار میشود، اما به نظر میرسد به دلیل کمبود اعتبارات فدراسیون امکان اعزام تیراندازان به این رقابتها را ندارد و امیدواریم با توجه ویژه به این رشته پر مدال المپیکی، تیراندازان برای افزایش آمادگی جهت کسب سهمیه المپیک به کرهجنوبی اعزام شوند و کمتر شاهد لغو اعزامها باشیم.
بهای بیشتری به رشته تیراندازی داده شود
فروغی در ادامه گفت: در یک دهه اخیر در رشته تپانچه و تفنگ شاهد حضور تیراندازان با استعداد زیادی هستیم که اگر به این رشته بهای بیشتر داده شود و ورزشکاران به رقابتهای بیشتری اعزام شوند به طور قطع در زمانی بسیار کوتاه شاهد موفقیتها خوبی خواهیم بود.
وی ادامه داد: پس از آنکه ایران توانست در المپیک توکیو نخستین مدال تیراندازی را صید کند اقبال عمومی از این رشته به اذعان باشگاهداران در سراسر کشور بسیار زیاد شد، اما متاسفانه به دلیل نبود اطلاعات کافی از جمله میزان هزینه مورد نیاز، مراکز آموزشی یا تمرینی، نبود مربیان مجرب کافی در سطح کشور و مسایلی از این دست بسیاری از این علاقمندان دلسرد شدند و آن را رها کردند.
این تیراندازی دهلرانی گفت: در بهترین شرایط و با حضور بیشترین تیراندازان، مسابقات کشوری یا رقابتهای آزاد در ایران با حضور ۳۰۰ ورزشکار برگزار میشود؛ این در حالی است که در هند این رقابتها حداقل با جمعیتی بیش از ۱۶ هزار نفر برگزار میشود که حتی به تناسب جمعیت کشورها نیز این تفاوت شرکت کنندگان قابل توجه است.
عملکردم در مصر رضایت بخش نبود
دارنده مدال طلای تیراندازی المپیک ۲۰۲۰ توکیو گفت: از رکوردهایی که در مسابقات قهرمانی جهان در مصر به ثبت رساندم اصلا راضی نیستم و البته باید یادآوری کنم که در مواد ۲۵ متر و ۵۰ متر تمرین نداشتن و کم تجربگی هم بی اثر نبود. البته این ۲ ماده المپیکی نیست با تمام این شرایط تصور من بر این است که اگر با دقت و تمرکز بالاتری تیرهایم را میزدم شانس این را داشتم که روی سکو بروم.
فروغی یکی از دلایل عدم رضایت از عملکردش را ناشی از فشارهای روانی عنوان کرد و گفت: من از فدراسیون درخواست مشاوره روانشناسی تخصصی با روانشناسان آکادمی را داشتم اما متاسفانه این مهم ممکن نشد. با اینکه از نظر فنی و جسمانی در شرایط خوبی قرار داشتم در حد و اندازه همیشگی ظاهر نشدم و نتوانستم رکوردهای خود را به ثبت برسانم که حکایت از اهمیت آمادگی ذهنی و روانی ورزشکاران است.