غلامرضا اقبالی، روز چهارشنبه در همایش ملی فرصت های سرمایه گذاری شهر جدید سهند با بیان اینکه شهر بدون پول، سرمایه گذاری و همت عقلای اقتصادی آباد نمی شود، افزود: این همایش در راستای سیاست گسترده شدن فرش قرمز زیر پای سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این شهر برگزار می شود.
وی اظهار داشت: هدف اصلی این همایش فراهم سازی مسیر آبادانی و زیبا سازی شهر جدید است که این اقدام با نهادینه کردن بحث شفافیت در اجرای پروژه ها و پرهیز از معاملات درگوشی انجام می شود.
وی گفت: ۴۱ مقاله علمی از شخصیت های اقتصادی کشور برای این همایش ارسال شده است.
اقبالی، با اشاره به تعریف ۶ هزار میلیارد تومان پروژه در گام اول برای این شهر از سوی این شرکت، ادامه داد: این شرکت با شفاف سازی روند سرمایه گذاری پروژه ها در خدمت سرمایه گذاران بوده و برای ایجاد احساس امنیت برای سرمایه گذاران از هیچ کوششی دریغ نمی کند.
وی یادآوری کرد: در این همایش تلاش می شود گره های کور امنیت سرمایه گذاری در شهر جدید سهند شناسایی و برای رفع آنها گام های اساسی برداشته شود.
سرمایه گذاران نیازمند مشوق هستند
نجفی مشاور حوزه هوشمندسازی معاون وزیر راه و شهرسازی هم با بیان اینکه امنیت سرمایه گذاری برای اجرا و مشارکت سرمایه گذاران در پروژه ها فراهم شود، گفت: به علت نبود مشوق های سرمایه گذاری، قشر سرمایه گذار علاقه ای به سرمایه گذاری در پروژه ها نشان نمی دهد.
وی، ادامه داد: در بسته های ارائه شده در جهت سرمایه گذاری باید علاوه بر تکمیل پروژه های نیمه تمام، پروژه های خاص تفریحی و خدماتی تعریف شود تا منافع سرمایه گذاران تامین شود.
وی با تاکید بر اینکه باید از فاز مطالعاتی پروژه ها خارج و وارد فاز اجرا شد، یادآوری کرد: در شهر هوشمند تمام مجموعه ها و تخصص ها فراهم می شود تا خدمت رسانی به مردم از کیفیت مطلوب داشته باشد.
نجفی گفت: شهرسازی تا یک دهه آینده باید به سمت شهر هوشمند سوق یابد، افزود: به اعتقاد فعالان صنعت راه و شهرسازی هزینه اولیه احداث یک شهر هوشمند ۱۰ تا ۱۵ درصد برآورد هزینه احداث است در حالی که بازگشت سرمایه آن در کوتاه مدت و بلند مدت ۴۰ تا ۶۰ درصد است.
وی با تاکید بر اینکه باید نگاه و رویکرد سرمایه گذاران و متولیان شهرسازی به شهر هوشمند تغییر یابد، اظهار داشت: باید در این حوزه به هوشمند سازی و استفاده از فناوری های نو توجه ویژه شود.
سخنرانیهای علمی، معرفی بستههای سرمایهگذاری، تجلیل از مقالات برگزیده، انعقاد تفاهم نامه سرمایه گذاری از جمله برنامههای این همایش ۲ روزه است.
طرح جامع شهرجدیدسهند در جنوب غربی تبریز در سال ۱۳۷۷ برای جمعیت ۹۰ هزار نفر تصویب شد که در بازنگری طرح جامع به ۲۵۰ هزار نفر افزایش یافت .
طرح تفصیلی شهرجدیدسهند نیز در سال ۱۳۸۶ تصویب و در سال ۱۳۸۷ برای جمعیت ۱۸۰ هزار نفر به شرکت عمران شهرجدیدسهند ابلاغ شد .
مساحت شهر با توجه به فازهای پنجگانه شهرحدود ۲۵۰۰ هکتار می باشد .
این شهر فعلاً برای پنج فاز طراحی شده که فاز یک ۱۳۰ هکتار ، فاز دو ۴۷۰ هکتار ، فاز سه ۴۵۰ هکتار و فاز چهار ۳۴۸ هکتار مساحت دارد .