گنبدکاووس - ایرنا- تقویت فعالیت‌ قرآنی در کنار ترویج آموزه‌های دینی، معرفی ارزش‌های اسلامی و روایتگری از دسیسه‌ دشمنان در اتفاقاتی مانند حادثه تروریستی شاهچراغ و دنبال‌کردن منظومه فکری رهبر معظم انقلاب به اعتقاد کارشناسان می‌تواند باعث تربیت دانش‌آموزانی مومن و انقلابی و آگاه به مسائل روز شود.

به گزارش ایرنا، مسلمان از کودکی با قرآن و اهل بیت(ع) آشنا می‌شود و علاوه بر تاثیرگذاری خانواده در ترویج معارف قرآنی، معلمان پرورشی هم در مدارس می‌توانند برای گسترش آموزه‌های این کتاب آسمانی با معرفی کتاب‌های متناسب در این رابطه مانند "طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن" اثر رهبر معظم انقلاب موثر باشند.  

ایران اسلامی ۳۶ هزار دانش آموز شهید تقدیم کرده که محمدحسین فهمیده از جمله آن‌هاست که با روحیه قرآنی و ولایت پذیری برای دفاع از خاک و ناموس کشور جان‌ خود را فدا کرد و به فرموده امام خمینی (ره) «رهبر ما آن طفل ۱۳ ساله‌ای است که با قلب کوچک خود با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم کرد». 

به اعتقاد کارشناسان، ارائه آموزه‌های دینی و اسلامی برگرفته از کتاب قرآن و بیانات رهبری در محیط‌های آموزشی همراه با آگاهی دانش آموزان از توطئه‌های دشمنان از جمله عوامل موثر در تقویت روحیه ظلم‌ستیزی و مبارزه با استکبار در جامعه محسوب می‌شود که نتیجه آن تربیت نوجوانانی مانند شهید محمدحسین فهمیده است.

بصیرت و آگاهی دانش آموزان ایران در سایه تعالیم اسلامی و مفاهیم قرآنی رو به افزایش است و در طول دوران تحصیل آیات کلام الله مجید به آنان تدریس و در کنار آن فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی و عقیدتی متنوعی در قالب تشکل‌های دانش آموزی و پایگاه‌های بسیج ارائه می‌شود.

تلاش دشمنان برای نفوذ بر فکر و اندیشه کودکان و نوجوانان

دشمنان که توطئه‌هایشان برای خدشه وارد کردن به آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی با شکل‌دهی جنگ تحمیلی و اعمال تحریم‌ها شکست خورد به فکر نفوذ بر تفکر و اندیشه کودکان، نوجوانان و جوانان ایرانی با استفاده از هر ابزاری از برنامه‌های ماهواره‌ای گرفته تا شبکه‌های مجازی افتادند و هر روز فعالیت‌های خود را توسعه می‌دهند.

لیلا عنایت سرخوش مدیر دبیرستان دخترانه شاهد گنبدکاووس معتقد است، دشمنان مدارس و دانشگاه‌ها را تحت نظر گرفتند و تلاش دارند بر ذهن نوجوانان و جوانان رخته کنند و با تغییر باورهای آنان بتوانند خمپاره‌های فکری خود را بر روی آنان پیاده سازند.

وی افزود: با توجه به افزایش دسترسی به اینترنت و فضاهای مجازی به ویژه در جریان درگیری با کرونا و لزوم توسعه فعالیت‌های غیرحضوری، قدرت‌های استکباری از این وضعیت برای تبلیغ تفکرات ضد دینی خود بهره جستند لذا می‌طلبد مسوولان فعال در حوزه‌های فرهنگی و آموزشی بیش از گذشته نسبت به مسائل روز دنیا هوشیار باشند.

این مدیر مدرسه، کودکی و نوجوانی را جزو حساس‌ترین دوران زندگی انسان دانست و گفت: لازم است با تولید محتواهای کارشناسی مناسب با شرایط روز جامعه و تنوع بخشی در فعالیت‌های فرهنگی در کنار توسعه آموزه‌های قرآنی جلو پروژه نفوذ دشمن گرفته شود.        

یادگیری منظومه فکری رهبر معظم انقلاب رشد دهنده روحیه ولایت‌پذیری دانش آموزان

کارشناس حوزه پرورشی در آموزش و پرورش معتقد است: در حوزه مسائل پرورشی ارائه مطالب داغ و احساسی با تاثیرگذاری کوتاه مدت فایده‌ای ندارد و باید بر روی بحث ولایت‌پذیری دانش آموزان با یاددهی منظومه فکری رهبر معظم انقلاب کار شود.

فاطمه شیردل افزود: شرایط جامعه ایجاب می‌کند تا در بحث پرورشی، برای رشد بار فکری و اعتقادی دانش آموزان به ویژه در مقطع دبیرستان کتاب‌های متناسب مانند "طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن" با محوریت مباحث دینی و اعتقادی و کتاب "دکل" با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب آموزش داده شود.

به گفته وی، لازم است معلمان پرورشی به ویژه آنان که با دانش آموزان مقطع دبیرستان سروکار دارند حتما یک دور این کتاب‌ها را خوانده و به زبان ساده توضیحات لازم را در کلاس‌های درس ارائه دهند تا نوجوانان با شور و اشتباق به خواندن این کتاب‌ها تمایل پیدا کنند.

معاون پرورشی دبیرستان دخترانه شاهد گنبدکاووس افزود: دانش آموزان با آگاهی نسبت به منظومه فکری رهبری با مطالعه کتاب‌های پیشنهادی از همان دوران مدرسه با بحث ولایت‌مداری آشنا شده و به آن اعتقاد قلبی پیدا می‌کنند و دیگر به راحتی مسائل انحرافی مورد نظر دشمنان بر روی فکر و اندیشه‌ آنان تاثیر نمی‌گذارد.

رسیدن دانش آموزان به آرامش با توسل به شهدا

وی حرمت گذاشتن به پدر و مادر، معلمان و رهبر معظم انقلاب در کنار احترام به شهدا را از مهمترین آموزش‌های در حال ارائه در مدرسه برشمرد و بیان کرد: در کنار برنامه‌های آموزشی با رویکرد دشمن شناسی و ترویج مفاهیم قرآنی، به دختران محصل توصیه می‌کنم همواره در ابتدای ورود به مدرسه برای آرامش دل خود و شادی روح شهدا صلوات بفرستند.

وی ادامه داد: در برخی مواقع دانش آموزان با حضور در دفتر پرورشی از سختی درس‌ها گلایه دارند که مهمترین توصیه‌ام به آنان وضو گرفتن و نماز خواندن و بعد هم توسل به شهداست و هر کدام از آنان بعد از گذشت مدتی با حضور دوباره در دفترم از رسیدن به آرامش ابراز خوشحالی می‌کنند.    

این کارشناس پرورشی گفت: امسال در دبیرستان دخترانه شاهد گنبدکاووس اتاقی را تبدیل به بیت الشهدای کوچکی کردیم تا هر دانش آموزی که دلش هوای خلوت کردن داشت برای راز و نیاز با شهدا از این محل استفاده کند.

شیردل با محکومیت حادثه تروریستی شاهچراغ که باعث شهادت سه نفر از دانش آموزان شد، گفت: مراسم یادبود همراه با کرسی تلاوت قرآن و تشییع نمادین این شهدا در مدرسه برگزار و یک نفر هم نحوه شکل‌گیری این حادثه را روایتگری کرد که بسیار تاثیرگذار بر روی دانش آموز بود.

تدریس آموزه‌های قرآنی در تمام مدارس

مدیر یکی از مراکز دارالقرآن گنبدکاووس هم بیان کرد: کتاب قرآن سراسر معرفت و روشنایی است و آموزه‌های آن برای یک فرد مسلمان با ذات قرآنی و علاقه به اهل بیت(ع) می‌تواند در زندگی تاثیر زیادی داشته باشد.

منصور صلاحی افزود: بکارگیری نکات اخلاقی موجود در قرآن و احادیث، تاثیر مستقیمی بر رفتار دانش آموزان در کانون خانواده، محیط اجتماعی و  همکلاسی‌هایشان دارد. 

وی اظهارداشت: امروزه آموزه‌های قرآنی در تمام مقاطع تحصیلی به صورت کتبی، فایل صوتی و لوح‌های فشرده در اختیار دانش آموز قرار می‌گیرد که با همراهی بیشتر خانواده نسبت به آگاه سازی فرزندانشان از اهمیت و جایگاه کلام الله مجید در تمام ابعاد زندگی انسان‌ها، آینده‌سازانی معتقد و با ایمان تربیت خواهند شد.

تاثیر تولید محتوا بر افزایش آگاهی دانش آموزان

یکی از دانش آموزان دبیرستان دخترانه شاهد گنبدکاووس گفت: نسل امروز ما برای بالا بردن آگاهی خود از مسائل جامعه و گرفتن تصمیم درست نیازمند ارائه محتواهای مناسب از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی است.

فاطمه جعفرزاده که مسوولیت پایگاه بسیج مدرسه خود را نیز بر عهده دارد، ادامه داد: اخیرا برای افزایش آگاهی خود شروع به خواندن کتاب و دنبال کردن سخنان رهبر معظم انقلاب کردم که روشنی بخش راه تمام مردم ایران اسلامی و بشریت است.

وی از مسوولان حوزه فرهنگی کشور خواست در بحث تولید محتواهایی با مضمون‌های متنوع و جذاب تاریخی و دینی برای افزایش آگاهی نسل کودک و نوجوانان نسبت به گذشته ایران اسلامی و انتخاب مسیر درست در زندگی تلاش مضاعف‌تری داشته باشند چراکه تاثیر فیلم و سریال از خواندن کتاب در این نسل خیلی بیشتر است.

تاثیر مستقیم فضای مجازی برای نسل دهه هشتادی

زهرا اشکانی از دیگر دانش آموزان این مدرسه هم گفت: دسترسی به اینترنت و فضای مجازی برای دانش آموزان دهه هشتادی خیلی راحت‌تر از دهه‌های قبل‌تر است و دشمن با سوء استفاده از این ظرفیت تلاش دارد بر فکر و اندیشه این قشر برای رسیدن به اهداف سودجویانه خود تاثیر بگذارد.

وی افزود: حجاب هیچ محدودیتی برای زنان ایجاد نکرده است و خیلی از بانوان ایرانی در رده‌های بالای علمی، ورزشی، اقتصادی و سیاسی با حجاب کامل در سطح بین الملل مشغول فعالیت هستند چرا که داشتن پوشش را برای خود محدودیت نمی‌دانند.

این دانش آموز اظهارداشت: برای من و دیگر دانش آموزان حفظ ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی که افراد زیادی در این راه شهید شدند مهم است و با افزایش سطح آگاهی خود در مسائل دینی و اعتقادی و فراگیری آموزه‌های قرآنی و حرکت در مسیر خط فکری رهبری به دشمن اجازه نفوذ بر تفکر و اندیشه‌مان را نمی‌دهیم.

تاکید مسوولان بر اقناع‌سازی اعتقادی نسل جوان

همچنین آیت الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی‌فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان از آموزش و پرورش خواست در جهت اقناع‌سازی اعتقادی نسل نوجوان و پاسخ به سوالات این قشر بیشتر تلاش داشته باشد.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان هم بیان کرد: پویش‌های مختلفی برای پیاده سازی منویات رهبری در بحث تحصیل و تهذیب در کنار توجه بیشتر به رویکردهای قرآنی در حوزه آموزش و پرورش استان شکل گرفته چرا که ایجاد نشاط و شادابی و تشویق برای رسیدن به موفقیت در میان دانش آموزان نیازمند همدلی در سایه ترویج معارف قرآنی و ارزش‌های اسلامی است.

سید رضا نظری ادامه داد: اگر قرار است کار بزرگی در آموزش و پرورش استان انجام شود باید از کلاس اول شروع کرد لذا تمام معلمان این پایه در دوره‌های توانمندسازی با رویکرد قرآنی شرکت کردند.

نظری افزود: با ایجاد قرارگاه قرآنی در تمام شهرستان‌ها تاکنون ۱۴ هزار دانش آموز تحت پوشش در آمدند و تلاش داریم سال آینده با سبک و سیاق جدید تعداد آنان افزایش یابد.

وی انجام کار خوب در حوزه دانش آموزی را نیازمند همراهی افرادی آشنا به زبان دانش آموزی برای جهاد تبیین دانست و گفت: روی معلمان انقلابی و جوان کار شده که با حضور در مدارس جهاد تبیین را پیگیری کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: همچنین از دانش آموزان توانمند دعوت کردیم که خودشان در مدارس بحث جهاد تبیین را پیگیری کنند به عنوان مثال تعدادی از دختران ما در دبیرستان نمونه فرهنگ گرگان کتاب صعود ۴۰ ساله را برای هم کلاسی‌های خود تدریس و تبیین می‌کنند و این روند در سراسر استان هم پیگیری می‌شود.