مهدی شکاری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دامهای این استان سالانه یکهزار و ۳۶ تن علوفه دامی نیاز دارند که از مجموع این میزان ۴۹۳ هزار تن خوراک دام به صورت تغذیه دستی و ۵۴۳ هزار تن آن مربوط به علوفه مرتعی است.
وی افزود: بخش هایی از علوفه مورد نیاز دام نیز از جمله ذرت، کنجاله سویا و بخشی از جو به صورت وارداتی تامین می شود که به صورت متراکم کنسانتره در اختیار دام برای تعلیف قرار می گیرد.
شکاری اضافه کرد: ۴۰ درصد جو مورد نیز استان نیز شامل بیش از ۱۰۰ هزار تن در سطح کشتزارهای این استان تولید خواهد شد.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۴۲ هزار و ۳۸۱ بهره بردار استان در بخش دام فعالیت دارند که بیشتر دامداران استان سنتی هستند و همراه نگهداری دام، کشاورزی خرده مالکی نیز دارند.
وی بر اشتغال پایدار دامداران تاکید کرد و افزود: دامداران استان بیشتر به صورت سنتی فعال هستند و بخش بیشتر دام سبک استان در اختیار خانوارهای عشایری است که خشکسالی به مراتع آسیب زده است و باید برای تغذیه دامی به این بهره برداران کمک کرد.
شکاری ادامه داد: در سال های عادی تنها در فصل کوچ عشایر در فروردین ماه و در زمستان نیز در سه تا چهار ماه بعضا علوفه دستی به دامداران اختصاص می یافت اما در سال جاری حتی در فصل بهار نیز بهره برداران، بخش بیشتری از نیاز خوراک دام را با تعذیه دستی جبران کردند.
خراسان شمالی با دارا بودن بیش از ۲ میلیون راس دام سبک و حدود ۸۰ هزار راس دام سنگین قطب دامپروری کشور است و معیشت بسیاری از مردم به این بخش گره خورده است اما این صنعت این روزها گرفتار خشکسالی و کاهش بارندگی شده است.
دامداران استان بیشتر به صورت سنتی فعال هستند و بخش بیشتر دام سبک استان در اختیار خانوارهای عشایری است که متاثر از خشکسالی با کمبود نهاده دامی مواجه هستند.
خراسان شمالی دارای ۸۳۶ هزار نفر جمعیت است که ۴۴ درصد آن در نواحی روستایی سکونت دارند.