به گزارش خبرنگار ایرنا، « داود منظور » روز پنجشنبه در نشست ستاد درآمد و تجهیز منابع استان مرکزی افزود: میزان دریافت مالیات پیش از الکترونیکی شدن فرایند پلاک گذاری و نقل و انتقال خودرو پارسال یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده که با تعامل و همکاری پلیس راهور و سازمان امور مالیاتی این مهم امسال تا کنون به سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته و تا پایان سال ۶ هزار ۵۰۰ میلیارد تومان هدفگذاری شده است.
وی تاکید کرد: رشد مالیات مستغلات امسال ۱۰۵ درصد رشد داشته و قیمت ارزش های منطقه ای باید اصلاح شود و قیمت های روز بر اساس قانون باید به ۲۰ درصد افزایش یابد و در این راستا باید تعامل و مذاکرات لازم با شورای شهر انجام شود.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت : میزان پرداختی مالیات شرکتها ۴۷ درصد رشد داشته است که ۳۰ درصد تورم مالیاتی بوده که امری طبیعی است.
منظور ادامه داد: مالیاتهای غیر مستقیم نیز با رشد همراه بوده و میزان رشد ارزش افزوده در استان مرکزی ۸۷ درصد بوده و این در حالی است که در کل کشور این میزان کمتر از ۵۰ درصد بوده است که باید رسیدگی به پرونده های ارزش افزوده با اولویت تکمیل و همزمان با پرونده های عملکرد انجام شود تا منابع مالیاتی به طور کامل استیفا شود.
وی عنوان کرد: در برنامههایی که پیش بینی شده ، بنا است استان ها را از نزدیک بازدید و در ستادهای درآمد استان ها و شورای گفت وگو حضور یابیم تا کمک های مورد نیاز برای تسریع در بهبود تولید در کشور و درآمدهای دولت رخ دهد.
معاون وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان امور مالیاتی کشور افزود: از این بازدیدها ،۲ هدف همزمان داریم و درصدد هستیم که اتکای دولت به درآمدهای مالیاتی را تا حد امکان افزایش دهیم و هم بخش تولید را به گونه ای حمایت کنیم که هیچگونه بازدارندگی از طریق پرداخت مالیات در تولید رخ ندهد.
منظور اظهار کرد: رشد مالیات در کشور و استان مرکزی مطلوب است که جای تقدیر دارد که همکاران به جد و سخت کوشانه به دنبال وصول مالیاتها هستند و از همه فرصت ها استفاده می کنند، رویکرد بر این است که تمرکز بر فرارهای مالیاتی و افزایش کیفیت رسیدگی به وصول مالیات در بحث فرار مالیاتی ۵۰ درصد امسال به تعداد مودیان مشاغل اضافه شده حاکی از اتفاق مهمی در این راستا است و این مهم ادامه دارد.
وی گفت : درصد هستیم که کل فعالان اقتصادی را رصد کنیم و آنهایی که در تور مالیات نیستند برای آنها تشکیل پرونده مالیاتی شود.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: متاسفانه در اظهارنامه های مالیاتی شاهد کتمان درآمدهای زیادی بودیم، شاهد پیش برآوردهای هزینه ای زیادی بودیم که با تقویت اطلاعاتی که در اختیار استان ها قرار می گیرد تمکین ها افزایش می یابد.
منظور ادامه داد: اظهار نامه های مودیان در حال افزایش است و در مراحل تشخیص نیز اطلاعات افزایش یافته است و امسال اطلاعاتی که از مودیان داشتیم در فصل اظهارنامه ها به رویت خودشان رسیده است و اظهارنامه ها امسال نسبت به سال گذشته سه برابر رشد داشته است و مسیر تمکین به اطلاعات ادامه دارد و نمی خواهیم مالیات با چانه زنی و به زور از مردم گرفته شود و می خواهیم مالیاتی که گرفته می شود مستند به اطلاعات و عادلانه ومنصفانه باشد.
وی گفت : امسال در استان مرکزی تاکنون ۷۲ درصد رشد وصول مالیات داشتیم که در کشور رشد ۶۵ درصد بود استان مرکزی از رشد متوسط کل کشور بالاتر و علت تمرکز برپتروشیمی و پالایشگاه شازند که درآمدهای خوبی از این طریق کسب شده است.
معاون وزیر اقتصاد و دارایی عنوان کرد: رشد درآمد مشاغل استان مرکزی پارسال ۱۲ درصد بوده که نسبت کل ۷۰ درصد بوده که این مهم نشان می دهد مشاغل استان در فصل اظهارنامه با افزایش ها مقابله می کنند که انتظار می رود رسیدگی با اظهارنامه های ۱۴۰۰ با دقت نظر انجام شود.
منظور ، با بیان اینکه مالیات دستمزد و حقوق ۵۵۰ میلیارد تومان بوده است گفت: مجموع مالیات مشاغل استان ۲۲۱ میلیارد تومان بوده است که این امر نشان می دهد ۴۰ درصد حقوق بگیران مالیات پرداخت می کنند.
سرپرست اداره کل مالیاتی استان مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: درآمدهای مالیاتی استان در بخش های مختلف، مازاد تحقق بوده و در برخی بخش ها نیز عدم تحقق درآمدهای مالیاتی بوده است که عدم تحقق از حیث اشخاص حقوقی غیردولتی و بخش حقوق عمومی بوده است.
« سید بهاالدین میرمحمدی» افزود: افزایش حقوق امسال ۱۰ درصد بوده اما با توجه به اینکه میزان معافیت های مالیاتی افزون بر این بوده، تحقق بودجه به ۱۰۰ درصد نرسید.
وی با بیان اینکه در بخش مشاغل نیز به سبب شیوع ویروس کرونا آسیب های زیادی وارد شد گفت : عدم تحقق درآمد بابت مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصد بوده است.
سرپرست اداره کل مالیاتی استان مرکزی اظهار داشت: استان مرکزی بعد از مودیان بزرگ مالیاتی شمال تهران و اصفهان بیشترین وصول مالیاتی و در رتبه چهارم قرار دارد و از حیث وصول و درآمد مالیاتی بین استان های کشور ، جزو استان های نخست در سطح کشور هستیم.
سرپرست اداره کل مالیاتی استان مرکزی اظهار داشت: استان مرکزی به لحاظ وصول مالیات در سال ۹۹ به همت پنج رسیدیم و سال گذشته در این راستا به همت ۹ رسیدیم و در هفت ماهه سال جاری با تلاش مضاعف توانستیم به همت ۱۲.۸ دهم درصد دست یابیم.
میرمحمدی با بیان اینکه میزان وصولی مالیات در استان ماهانه یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است، گفت: در هفت ماهه سال گذشته یک هزار و ۲۹ میلیارد تومان عوارض به شهرداری و دهیاری های استان تقسیم شده و این در حالی است که این مهم امسال به یک هزار و ۶۹۳ میلیارد تومان معادل ۶۵ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: سال ۹۹ تسلیم اظهارنامه های مالیاتی ۶۲ هزار و ۳۰۰ اظهارنامه در بخش مشاغل و اشخاص حقیقی داشتیم که این میزان به ۸۹ هزار و ۶۰۰ اظهارنامه رسیده و در بخش اشخاص حقوقی نیز نسبت به پارسال با رشد همراه بودیم و امسال به ۷ هزار و ۵۰ اظهارنامه رسیده است.
سرپرست اداره کل مالیاتی استان مرکزی گفت: احکام ۲۰ درصد همه اظهارنامه ها صادر شده و تا پایان آذرماه نیز تمام رسیدگی ها انجام می شود و امید است پرونده ها مربوط به ممیز کلی و ۲۳۸ بسته شود.
میرمحمدی عنوان کرد: میزان بخشودگی جرائم در هفته دولت ۱۰۳ میلیارد تومان اعمال شده و میزان استرداد مالیاتی در هفت ماهه امسال ۱۸۸ میلیارد تومان بوده و هدف ما این است که استرداد پرونده هایی که تکمیل شده در اسرع وقت انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: برنامه اداره کل مالیاتی است تعامل با اصناف و حمایت از شرکت های تولیدی و آگاهی بخشی به صاحبان اصناف است و در خصوص پایانه های فروشگاهی نیز این آمادگی وجود دارد که به مودیان آموزش های لازم ارائه شود.
استان مرکزی از شمال به استانهای تهران و قزوین، از غرب به استان همدان، از جنوب به استان اصفهان و لرستان و از شرق به استان های قم و اصفهان محدود است و بر اساس سرشماری سال گذشته یک میلیون و ۴۲۹ هزار و ۴۷۵ نفر جمعیت دارد.