به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحسن حسینی روز پنجشنبه درنشست با معاون نظارت و بازرسی امور اقتصادی سازمان سازمان بازرسی کل کشور گفت: تاکنون برای این سد مخزنی که بدنه آن ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ۱۲ هزار میلیارد ریال هزینه شده و تکمیل آن به ۳۴ هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز دارد.
وی، کنترل و ذخیره سیلابهای فصلی در گلستان بویژه نواحی شرقی آن، تقویت سفرههای آب زیرزمینی، تامین آب آشامیدنی پایدار اهالی چهار شهر "گنبدکاووس، مینودشت، گالیکش و مراوهتپه" و ۱۳۰ روستای واقع در مناطق شمالی و شرقی این استان شمالی با مجموع جمعیت ۵۵۰ هزار نفر تا افق ۱۴۱۵، تامین آب ۱۲ تا ۱۸ هزار هکتار اراضی زراعی و همچنین ۱۰ میلیون متر مکعب آب واحدهای صنعتی منطقه ، تولید برق آبی و توسعه گردشگری را از مهمترین اهداف ساخت سد نرماب چهل چای مینودشت برشمرد.
حسینی یادآور شد: عملیات ساخت سد نرماب چهلچای از سال ۱۳۹۰ با اعتبار اولیه چهار هزار میلیارد ریال ( ۸۵ درصد فایناس داخلی و سهم قرارگاه خاتم و ۱۵ درصد سهم دولت) بر روی سه رودخانه نرماب، چهلچای و خرمالو مینودشت آغاز شد و قرار بود تا سال ۱۳۹۵ افتتاح شود اما به سبب عدم تخصیص کامل اعتبارات مورد نیاز هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
وی اضافه کرد: این سد ظرفیت ذخیره ۱۲۵ میلیون مترمکعب آب را دارد که تا حدود ۱۸۰ میلیون مترمکعب قابلیت تنظیم است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان ادامه داد: علاوه بر ۱۲ هزار میلیارد ریالی که تاکنون برای سد نرماب چهل چای مینودشت هزینه شده، ۵ هزار میلیارد ریال هم پیمانکار هزینه کرده که در قالب دیون باقی مانده است با این حال تکمیل این سد مهم با احتساب دیون پیمانکار به ۳۴ هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز دارد.
حسینی با بیان اینکه بیشترین توجه به تکمیل سد نرماب چهل چای مینودشت پس از واقعه سیل سال ۱۳۹۸ تاکنون صورت گرفت افزود: با توجه به اهمیت پروژه بخخصوص در تامین آب آشامیدنی ۵۵۰ هزار نفر از اهالی شرق گلستان، تکمیل آن باید مورد اهمام ویژه دولت و وزارت نیرو قرار گیرد.
وی اضافه کرد: در جریان سفر ۱۳ اسفند سال قبل رییس جمهور و برخی اعضای هیات دولت به گلستان برای تکمیل سد نرماب مینودشت ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای سه سال مصوب شد که تاکنون ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت.
حسینی، بیشترین هزینه مورد نیاز برای تکمیل سد و شبکههای آن را استملاک اراضی درون کاسه سد و جابجایی سه روستای باقی مانده با جمعیت تقریبی ۷۰۰ خانوار دانست و گفت: از ۵۶۰ هکتار زمین مورد نیاز مخزن سد تا کنون فقط ۲۷۰ هکتار آن تامین شد.
وی ادامه داد: برای جابجایی سه روستای "محمدزمان خان، پس پشته و باقرآباد" به افزون بر ۱۸ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان همچنین برلزوم همکاری بیشتر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان و سازمان جنگلها جهت صدور مجوز قطع درختان جنگلی کاسه سد تاکید کرد و گفت: درصورت صدور مجوز، پیمانکار سد نسبت به ریشه کنی درختان و جابجا کردن خاکها جهت آماده شدن بستر سد برای آبگیری اقدام خواهد کرد.