اردبیل- ایرنا- سرپرست اداره حفاظت محیط زیست خلخال گفت: با تلاش محیط بانان و مامورین یگان حفاظت این اداره غارتگران حیات وحش منطقه حفاظت شده آق داغ این شهرستان در دام قانون گرفتار شدند.

نعمت الله جوانمردی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: با تلاش مامورین یگان حفاظت و همچنین محیط‌بانان این اداره سه نفر از شکارچیان و صیادانی که به شکار شبانه و روزانه پرندگان وحشی در منطقه حفاظت شده آق داغ خلخال کرده بودند، دستگیر و تحویل مقامات قضایی شهرستان شدند.

 رئیس اداره حفاظت محیط زیست خلخال اضافه کرد: مامورین یگان حفاظت همچنین فردی که با استفاده از شیوه بسیار خطرناک موسوم به "شودام" اقدام به زنده گیری کبک‌های منطقه در روستای ونن می کرد دستگیر و تحویل قانون شد.

 در این شیوه بسیار خطرناک که به جرات می توان آن را نسل کشی حیات وحش عنوان کرد، صیادان با بکارگیری نورافکن و استفاده از تور اقدام به زنده گیری کبک میکنند و از این فرد لاشه ۸ قطعه کبک سر بریده شده  کشف و ضبط شد.

 وی افزود: شکار شبانه حیوانات وحشی در زمان استراحت حیوان توسط برخی از افراد مختلف بدترین روش شکار وحوش است که بیشترین صدمه را به حیات وحش وارد می‌کند.

به گفته جوانمردی از مجموع هشت قطعه کبک شکار شده توسط غارتگر وحوش دو قطعه ماده و شش قطعه نر است که با از بین رفتن ماده‌ها بقا و ازدیاد نسل این حیوان نیز از بین می‌رود.

وی با تاکید براینکه صدور پروانه صید و شکار پرندگان تا اطلاع ثانوی ممنوع است، خاطرنشان کرد: در هفته جاری ماموران یگان حفاظت این اداره علاوه بر متلاشی کردن باند شکارچیان شبانه موفق به دستگیری دو شکارچی متخلف دیگر شدند.

جوانمردی اظهار داشت: همچنین با تلاش محیط‌بانان یک شکارچی که با استفاده از یک قبضه سلاح شکاری غیرمجاز و قاچاق در روستای نمهیل در منطقه حفاظت شده آق داغ واقع در بخش خورش رستم این شهرستان اقدام به شکار غیرمجاز وحوش کرده بود دستگیر و تحویل مقام قضایی شد.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست خلخال افزود: فردی که با یک قبضه سلاح شکاری مجاز و دارای مدرک نگهداری در منزل و قبل از صدور مجوزحمل سلاح اقدام به شکار غیرقانونی پرندگان در منطقه حفاظت شده آق داغ و در حوالی روستای محمود آباد از توابع بخش مرکزی خلخال کرده بود نیز دستگیر و به همراه سلاح شکاری تحویل مقامات قضایی منطقه خورش رستم شد.

به گزارش ایرنا شورای عالی حفاظت محیط زیست به استناد بند (چ) ماده ۳ قانون شکار و صید، بهای هر قطعه کبک نر را از لحاظ مطالبه ضرر و زیان سه میلیون ریال و بهای هر کبک ماده را سه برابر کبک نر و به نرخ ۹ میلیون ریال تعیین کرده که این مبلغ علاوه بر جرایم اعمال شده از سوی دادگاه است که به عنوان ضرر و زیان وارده به محیط زیست از سوی شکارچی متخلف پس از محکومیت قطعی به حساب حفاظت محیط زیست واریز می‌شود.

منطقه حفاظت شده آق‌داغ به مساحت ۸۸ هزار هکتار در سال ۱۳۸۹ طی مصوبه ۳۲۲ شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور مصوب و ثبت رسمی شده است.