بجنورد- ایرنا- سیزدهم آبانماه روزی سرنوشت‌ساز در تاریخ سیاسی کشور است که با گذشت سال‌ها از این حرکت تاریخی، همچنان مانا و تبلوری از بصیرت دانش آموزان تاریخ ساز برای استکبارستیزی و دفاع از کیان و ارزش‌های انقلاب اسلامی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۱۳ آبان ماه در تقویم سیاسی کشور یادآور حماسه دانشجویان و دانش آموزانی است که با شجاعتی مثال‌زدنی این روز را برای همیشه در تاریخ معاصر کشور به نام استکبارستیزی ثبت کردند.

اواسط خزان ۵۷ بود که برخلاف دیگر فصل ها، دانشجویان و دانش آموزان این مرز و بوم همدل با دیگر اقشار با مشت های گره کرده و شعارهای آزادی‌خواهانه در دانشگاه تهران تجمع و جنایت های رژیم طاغوتی پهلوی را محکوم می کردند.

این دانش آموزان با بصیرت، از مدت ها قبل قید کلاس های درس، میز و نیمکت را زده و همه پای درس انقلاب امام راحل(ره) نشسته بودند تا نقشی موثر در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی داشته باشند.

تجمعات و شعارهای استکبارستیزی تا ظهر همان روز ادامه داشت اما از آنجایی رژیم طاغوتی تاب تحمل موفقیت دانش آموزان و دانشجویان را در آزمون تاریخ ساز انقلاب را نداشت، این قشرآگاهی بخش را به گلوله بست.

 گرچه گلوله های مزدوران شاه، فضای اطراف دانشگاه را سرد و تاریک کرد و بیش از ۶۰ تن از دانش آموزان و دانشجویان را به خاک و خون کشید اما این فضا با نمایان شده چهره واقعی استکبار بر بصیرت دانش آموزان انقلابی افزود و نوید روزهای بهاری را برای پیروزی انقلاب داد.

۱۳ آبان نقطه عطفی برای مبارزات جدید

وقایع روز ۱۳ آبان و شهادت دانش آموزان برخلاف پیش بینی های دولت نظامی وقت(دولت ازهاری) نه تنها ترسی در دل دانشجویان انقلابی ایجاد نکرد بلکه نقطه عطفی برای شدت بخشیدن به مبارزات جدید علیه رژیم دست نشانده پهلوی شد تا جایی که درست فردای آن روز تظاهرات باشکوهی در پایتخت برای تکمیل پروژه تاریخ سازی انقلاب شکوهمند اسلامی انجام گرفت.

کم کم۱۳ آبان ماه به نقطه عطفی برای شروع مبارزات جدید علیه رژیم پهلوی و استکبار جهانی تبدیل شد به گونه ای که بعد از آمدن بهار انقلاب، سال ۵۸ بار دیگر دانشجویان انقلابی با تسخیر لانه جاسوسی موجب رسوایی رژیمی شدند که سال ها ایران را مستعمره سیاسی خود می دانست.

در واقع دانشجویان انقلابی با تسخیر سفارت آمریکا به حیات سیاسی استکبار جهانی که همواره به دنبال ایجاد فتنه در کشور بود، پایان دادند.

این حرکت انقلابی که در ادبیات خارج از کشور به بحران گروگانگیری مشهور است بی تردید نقش مهمی در تثبیت انقلاب داشت تا جایی که امام راحل(ره) از این حرکت تاریخی ماندگار با تعبیر "انقلاب دوم" یاد می کنند.

رهاوردهای یک روز تاریخی

فارغ از هر گفتار تاریخی در خصوص دشمن شناسی دانش آموزان انقلابی سال ۵۷ و همراهی این قشر آگاه در پیروزی انقلاب اسلامی، ۱۳ آبان ماه رهاوردهایی همچون استکبارستیزی و قاطعیت در برابر دشمنان داشته که بیان آن خالی از لطف نیست.

اسکتبار ستیزی

ارزشمندترین دستاورد ۱۳ آبان مبارزه با استکبار و کوتاه کردن دست آن از سر نظام اسلامی است به گونه ای در این جریان تاریخی دانشجویان انقلابی جدای از حذف رژیم پهلوی با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، موجب صدور پیام انقلاب به تمامی بدخواهان و مستکبرین عالم شدند تا جایی که نشان دادند مقابله با ظالم و استکبار از اصول اساسی این نظام اسلامی است و همواره در برابر توطئه گران عالم خواند ایستاد.

 قاطعیت در برابر دشمنان

 قاطعیت در برابر دشمن از دیگر رهاوردهای روز تاریخی ۱۳آبان است به گونه ای که دانشجویان تبلور عینی آن را در تسخیر لانه جاسوسی با هوشمندی به نمایش گذاشت.

بی تردید اگر دانشجویان این حرکت تاریخی را انجام نمی دادند و امام راحل(ره) نیز از این حرکت به عنوان انقلاب دوم یاد و حمایت نمی کردند در مسیر تثبیت انقلاب اسلامی چالش های گوناگونی بوجود می آمد.

در واقع با این حرکت انقلابی دانشجویان تمامی آرمان های انقلاب اسلامی همچون خودباوری، استکبارستیزی، تمامیت خواهی سیاسی، وحدت و ولایتمداری عینیت یافت و به همگان اثبات شد که نظام و انقلاب اسلامی همواره در برابر دشمنان قاطع است و هیچگاه از ارزش های اسلامی عدول نخواهد کرد.

آموختن درس شهامت و شجاعت

۱۳ آبان به همه مستضعفان آموخت که می توانند چپاول‌گران را به زباله دان تاریخ بسپارند.

۱۳ آبان به مسلمانان آموخت که در معبد انسانیت، آزادنه و آگاهانه در برابر والایی های ارجمند مکتب توحید، به نماز بایستند، تنها در برابر «اللّه» به کرنش و سجود بنشینند و جز او، همه را طرد کنند.

واقعه ۱۳ آبان به دل های مؤمنان قوت بخشید و غروری مقدس و حماسه آفرین را در آنان زنده کرد. پرتوی تابناک از انوار الهی بر آنان تابانید و درس هایی بزرگ از شهادت و رشادت و دلیری به آنان آموخت. در سیزدهم آبان، مردم سرافراز ایران به همه مستضعفان جهان نشان داد که دیوار ستم، شکستنی است.

۱۳ آبان در سه مقطع تاریخی سال‌های ۱۳۴۳ (تبعید حضرت امام خمینی (ره) به ترکیه)، ۱۳۵۷ (کشتار وحشیانه دانش‌آموزان) و ۱۳۵۸ (تسخیر لانه جاسوسی) به نماد عزت، مقاومت، دشمن‌شکنی و استکبارستیزی ملت ایران و سرشکستگی و خفت و خواری دشمنان این مرز و بوم تبدیل شده است و روزی است که باطن مداخله گر و جاسوس مسلک شیطان بزرگ برملا شد و تجربیات و درس‌های گرانبهایی از این روز عزیز در نزد ایرانیان و آزادیخواهان جهان به یادگار ماند.

این روز، روزی افتخارآمیز برای ملت ایران و نشانه ای پرنور در راه عزت طلبی و استقلال خواهی پیروان خط امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب است.