نادر تقی زاده روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به برنامه ریزی اجرای این طرح در ۱۱ شهرستان، ۶۱ دهستان، ۲۷۹ روستا گفت: کلیه اطلاعات مربوط به این طرح در سامانه دیمزار ثبت شده و استان اردبیل در بین ۲۱ استان مجری این طرح، در رتبه اول کشوری قرار گرفته است.
وی با بیان این که ۱۷۱ کارشناس و ۱۴۵ همکار ستادی استانی و شهرستانی جهاد کشاورزی استان اردبیل در اجرای این طرح مشارکت دارند، افزود: برای اجرای این طرح با همکاری کشاورزان استان، تاکنون برای کشت ۲۸ هزار و ۶۸۱ هکتار و با ۲ هزار و ۳۸۳ کشاورز عقد قرارداد انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: برای اجرای موفق این طرح، ۷۶ هزار و ۸۰۰ لیتر بذرمال(افزودن مواد شیمیایی برای حفاظت بذر در مقابل پاتوژن ها یا بهبود جوانه زنی) در بین مراکز و شرکت های تولید بذر رسمی توزیع شده و بیش سه هزار و ۷۵۰ تن بذر گندم بذرمالی شده است.
وی اظهار کرد: در اجرای این طرح، برنامه حفظ بقایای گیاهی در سه هزار و ۱۱۶ هکتار، کشت عمود بر شیب در سطح یک هزار و ۴۳۹ هکتار و تبدیل آیش زرد به سبز در سطح در ۱۰ هزار و ۳۰ هکتار از اراضی دیم استان اردبیل اجرا شده است.
تقی زاده همچنین گفت: در اجرای این طرح، برای جذب ادوات کشاورزی از تعداد ۵۶ دستگاه تخصیصی به استان، ۵۲ پرونده به بانک ملی معرفی شده و تعداد ۴۱ پرونده تکمیل شده و آماده پرداخت تسهیلات بوده و تسهیلات تعداد ۱۴ دستگاه ادوات کشاورزی به مبلغ ۱۳ میلیارد ریال پرداخت شده و ۵ دستگاه نیز تحویل زارعین شده است.
وی ادامه داد: برنامه بازسازی و نوسازی کمباین فعال در استان اردبیل نیز ۱۴۱ دستگاه برای استان تخصیص یافته که جلساتی در این خصوص برگزار گردیده و با کمباین سازی هم هماهنگ شده و در حال تشکیل پرونده و معرفی به بانک هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: تاکنون ۱۸۵ مورد کلاس و کارگاه آموزشی برای گروههای هدف کشاورزی طرف قرارداد، صاحبان دستگاههای کشت مستقیم و رانندگان حرفهای و رهبران محلی و کشاورزان پیشرو دیمکار ۱۸۵ برگزار شده تاکنون یک هزار و ۲۱۶ نفرروز آموزش انفرادی و هفت مورد برنامه رادیویی و تلویزیونی و پخش از رسانه استانی و مستندسازی اجرا شده است.
طرح جهش دیمزار به منظور افزایش تولید و بهره وری توسط جهاد کشاورزی با همکاری ستاد فرمان حضرت امام (ره) در اراضی دیمزار استان اجرا میشود.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۲۸۰ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۱۲۷ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.