ساری- ایرنا- همزمان با هفته گرامیداشت روز مازندران آثار و تولیدات فرهنگی و هنری زیست بوم در چهار محور فیلم و مستند ،تجسمی و تصویرگری ،نمایشی و ادبیات پایدار انقلاب اسلامی امروز پنجشنبه در محل حوزه هنری استان رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ،آیین رونمایی ازآثار و تولیدات فرهنگی و هنری زیست بوم مازندران با حضور مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران ،مدیر حوزه هنری استان  و شماری از هنرمندان و خبرنگاران برگزار شد.

در این مراسم از ۲ جلد کتاب " محرم"  در فرهنگ مردم مازندران و " علی( ع) " در فرهنگ مردم مازندران  به تالیف علی صادقی رونمایی شد.

رونمایی از کتاب " مستند هادی " با تالیف زمانه حسن نژاد از دیگر برنامه های حوزه هنری مازندران بوده است.

شهید رسانه هادی باغبانی متولد روستای دار بدین روشن بهنمیر، از توابع شهرستان بابلسر بود که در کارنامه خود سوابق کارگردانی ، خبرنگاری و مستند سازی را داشت،شهید باغبانی در دومین سفر خود به سوریه در تاریخ ۲۸ مرداد سال ۹۲، با شدت گرفتن درگیری‌ میان گروه های تکفیری با نیروهای سوری در مناطق شهر دمشق بدست تروریست‌های تکفیری جبهه النصره به شهادت رسید. 

حوزه هنری مازندران همچنین با بکارگیری یکی از هنرمندان نقاش ،تابلو تجسمی با رنگ روغن را از آیت الله  " محمد کوهستانی " رونمایی کرده است. 

آیت الله محمد کوهستانی مشهور به آقاجان از علمای برجسته شرق مازندران بود که سال ۱۲۶۷ هجری شمسی در روستای کوهستان از توابع بخش مرکزی بهشهر چشم به جهان گشود. این عالم ربانی از دوران کودکی در فراگیری دانش و علوم دینی تبحر خاص داشت.

آیت الله کوهستانی پس از ۲۰ سال تحصیل و فراگیری علوم حوزوی، سرانجام به درجه اجتهاد رسید و با بازگشت از نجف اشرف به زادگاه خود، حوزه علمیه‌ای تاسیس کرد و به تعلیم و تربیت طلاب همت گماشت .از محضر این استاد فرزانه عالمان شاخصی کسب علم کردند که آیت‌الله شهید هاشمی‌نژاد از جمله آنان بود.
آیت‌الله کوهستانی هشتم اردیبهشت ۱۳۵۱ به ‌علت بیماری، جان به جان‌آفرین تسلیم کرد و پیکر پاکش پس از تشییع باشکوه در روستای کوهستان و شهرستان بهشهر، بنا به وصیت به مشهد مقدس منتقل و در جوار بارگاه امام رضا (ع) در «دارالسیاده» به خاک ‌سپرده شد.

کتاب"  قصه آقا " از نخستین شهید روحانی مازندران عبدالوهاب قاسمی از دیگر برنامه های امروز حوزه هنری بوده که رونمایی شده است.

شهید بزرگوار شیخ عبدالوهاب قاسمی(ره)، در مهر ماه ۱۳۱۲ در روستای لفورک شهرستان سوادکوه، زادگاه حضرت آیت الله العظمی صالحی مازندرانی دیده به جهان گشود.
آثار علمی شیخ عبدالوهاب، 'لطایف و ظرایف ادبی'،‌ 'تقریرات در فقه و اصول فقه'، 'تدوین آیات و روایات در قالب حکمت' و نیز کشکول در باب کلمات حکماء و علماء، عرفا و شعرا هستند.
شیخ عبدالوهاب از آغاز نهضت اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، با حرکت انقلابی امام راحل(ره) همنوا شد و محور اصلی مبارزه و نهضت را با همراهی جمعی از فضلای مشهد راه‌اندازی کرد و سرانجام، شامگاه هفتم تیر سال ۱۳۶۰ در دفتر حزب جمهوری اسلامی در کنار آیت الله بهشتی، شهید شد و در شهرستان قم در جوار حرم مطهر حضرت معصومه(س) آرام گرفت.

در این مراسم با به نمایش گذاشته شدن ۲ نمایش تئاتر خیابانی در قالب فیلم کوتاه از آداب و آیین مذهبی مازندران که هر یک کمتر از ۲ دقیقه بوده است ،نیز رونمایی شده است.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، مصوبه تعیین مناسبت‌های جدید برای درج در ضمیمه تقویم رسمی کشور که بنا به پیشنهاد وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه ۸۶۴ مورخ ۳۱ خرداد سال ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد را برای اجرا ابلاغ کرد؛ بر اساس این ابلاغیه روز ۱۴ آبان‌ به نام روز مازندران نام‌گذاری شد.

بیعت مردم مازندران با حسن‌ابن زید علوی و تشکیل حکومت شیعی در مازندران در ۱۴ آبان سال ۲۴۳ شمسی مطابق با عید سعید فطر سال ۲۵۰هجری قمری رخ داد که به این دلیل نیز ۱۴ آبان به عنوان روز مازندران نامگذاری شد.

رییس حوزه هنری مازندران در این مراسم در جمع خبرنگاران به نقشه تحول و رویکرد نوین فعالیت‌های حوزه هنری استان اشاره کرد و گفت: مبنای هنرهای آیینی طراحی با اولویت فعالیت و اجرا در روستاهای مازندران است.

مهدی معصومی گرجی با اظهار این که نگاه حوزه هنری در دوره جدید مدیریت این است که هر استان از ظرفیت‌های داخلی استفاده کند و برای خودش برنامه‌ای ویژه داشته باشد، اظهار داشت: بسیاری از آیین های مذهبی و فرهنگی استان ریشه در روستاهای استان دارد به همین دلیل در سند تحول حوزه هنری به روستاهای استان توجه ویژه ای شده است.

وی نمونه بارز آداب و آیین مذهبی و فرهنگی در روستاهای  مازندران را ۲ روستا با نام شهید آباد در بابل و بهشهر و یک روستای قراخیل قائمشهر اشاره  کرد و بیان داشت: این روستاها در  همه زمینه ها خاص و ویژه هستند.

معصومی از مازندران به عنوان یک پایگاه غنی فرهنگی هنری و یک تمدن غنی ایرانی اسلامی توصیف کرد و گفت : بر همین اساس نیز پس از پژوهش‌های گسترده در این سند مقرر شد هنرهای آیینی محور فعالیت‌های حوزه هنری مازندران در سه سال پیش رو باشد.

مازندران دارای سه میلیون و ۳۰۰هزار نفر جمعیت است که حدود نیمی از آنان در س هزارو ۵۰۰ روستا ساکن هستند.