به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، شولتس در اجلاس کشورهای غرب بالکان در برلین بر حمایت قوی آلمان از عضویت آلبانی، بوسنی و هرزگوین، کوزوو، مونته نگرو، مقدونیه شمالی و صربستان در اتحادیه اروپا تاکید کرد.
وی گفت: این شش کشور غرب بالکان به بخش آزاد و دموکراتیک اروپا تعلق دارند. وی افزود عضویت این کشورها در اتحادیه اروپا، به نفع همه کشورهای اروپایی است.
صدراعظم آلمان اضافه کرد: چالش های پیش روی کشورهای غرب بالکان، چالش های مشترک ماست، زیرا ثبات و آبادانی منطقه شما جدا از ثبات و آبادانی اروپا نیست.
رهبران شش کشور حوزه بالکان بعلاوه اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا و چارلز میشل رئیس شورای اروپا در اجلاس کشورهای غرب بالکان در برلین حضور داشتند.
مقدونیه شمالی، مونته نگرو، آلبانی، صربستان و ترکیه همگی نامزدهای رسمی برای پیوستن به اتحادیه اروپا هستند، اما هم بوسنی و هم کوزوو تنها کشورهای کاندیدای احتمالی محسوب می شوند.
مقدونیه شمالی متعهد شده است که قانون اساسی خود را اصلاح کند، بلغارها را به عنوان یکی از گروههای قومی به رسمیت بشناسد و پیمان دوستی سال ۲۰۱۷ را با هدف ریشهکن کردن گفتمان نفرت پراکن، اجرا کند.
مسئله زبان در مقدونیه شمالی حساسیت برانگیز است؛ بلغارستان زبان مقدونی را به عنوان یک گویش بلغاری در نظر می گیرد و این در حالی است که دو کشور بر سر وقایع و شخصیت های تاریخی که به طور عمده از گذشته و تاریخ عثمانی به ارث بردهاند، اختلاف نظر دارند.
در همین حال، بوسنی و هرزگوین وضعیت نامزدی دریافت نخواهد کرد، زیرا اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عضو اتحادیه اروپا معتقدند که اصلاحات کافی در چند سال گذشته انجام نداده است و از سوی دیگر هم به نظر میرسد که امیدهای کوزوو برای دستیابی به لغو روادید با اروپا پایان یافته محسوب می شود.
بروکسل با توجه به افزایش اهمیت راهبردی این منطقه در چارچوب جنگ در اوکراین، بر گسترش اتحادیه در منطقه بالکان اصرار دارد.
تبعات جنگ اوکراین که از ۲۴ فوریه (۵ اسفند) آغاز شد، در عرصههای سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی ادامه دارد و هر روز شکل تازهای از آن بروز میکند.