تبریز - ایرنا - رییس سازمان نظام مهندسی آذربایجان شرقی گفت: جرم انگاری تخلفات ساختمانی ضروری بوده و تا زمانی که این کار انجام نشود، نمی توان جلوی تخلفات در این حوزه را گرفت.

به گزارش ایرنا، رضا دیزجی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه نبود چنین شرایطی لطمه بزرگی به حوزه ساخت و ساز وارد می کند، افزود: ساختمان مانند یک عضوی از شهر بوده و وقتی عضوی از آن دچار مشکل شود، کل مجموعه شهر آسیب می بیند.

وی اظهار داشت: لطماتی که از ناحیه تخلفات ساخت و ساز به بدنه شهر وارد می شود بیشتر از لطماتی است که به افراد وارد می شود بنابراین متولیان مربوطه باید اقدام اساسی برای جلوگیری از بروز تخلفات انجام دهند.

رییس سازمان نظام مهندسی آذربایجان شرقی گفت: سال ۱۳۹۹ تعداد پرونده‌های ارجاعی این سازمان بیشتر از سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بود که دلیل این امر مربوط به مجوز نقشه‌ها و پیش پروانه‌های ارجاعی به سازمان بود و این تعداد تابعی از عملکرد شهرداری است‌.

دیزجی، ادامه داد: حدود ۱۰ هزار پرونده طی یک سال گذشته به سازمان نظام مهندسی ارجاع شده که از این تعداد ۲ هزار و ۴۰۰ مورد در تبریز بود در حالی که تعداد پرونده‌های ارجاعی در تبریز طی سال ۹۹ حدود چهار هزار و ۲۰۰ مورد بود.

وی با بیان اینکه ماده ۲۲ مقررات ملی ساختمان مربوط به تعمیر و نگهداری است، یادآوری کرد: با وجود این‌ پنج سال از تصویب آن می‌گذرد اما آیین نامه‌های مربوطه برای اجرای آن تدوین نشده است و اجرای این قانون موجب افزایش اشتغال بین مهندسان و ارتقای ایمنی و رفاه شهروندان می شود.

رییس سازمان نظام مهندسی آذربایجان شرقی با اشاره به تشکیل کمیسیون ساختمان های ناایمن ، گفت: در این راستا ساختمان های ناایمن شناسایی و در سامانه مربوطه ثبت می شوند تا در خصوص آن ها برنامه ریزی لازم انجام شود.

دیزجی، با تاکید بر اینکه قولنامه به عنوان سندی معتبر برای معاملات ملکی نیست‌، افزود: بهتر است در تمامی معاملات از نظام مهندسی استعلام شود تا وضعیت ساختمان بررسی شده و در آینده مشکلی برای خریدار به وجود نیاید.

وی با بیان اینکه جامعه مهندسی افرادی منصف و باوجدان هستند، یادآوری کرد: این اقشار طلایه داران ایمنی و امنیت در جامعه بوده و اگر شیطنتی در ساخت و سازها انجام می شود از سوی مهندسان نبوده بلکه از سوی دارندگان سرمایه است.

رییس سازمان نظام مهندسی آذربایجان شرقی گفت: تعرفه خدمات نظام مهندسی در دنیا ۱۰ تا ۱۲ درصد هزینه های احداث است اما در کشور ما این تعرفه پایین تر است.

دیزجی، با اشاره به اینکه در حوزه ساختمان خلا وجود کاردان و تکنسین وجود دارد، افزود: گسترش آموزش عالی و افزایش دانشگاه‌ها و دانش آموختگان باعث شده تا تعداد کاردانان بسیار کاهش یابد و دانشجویان به مقاطع کارشناسی و دکتری راه یابند.

وی با بیان این‌که قانون نظام مهندسی ساختمان مختص شرایط سال ۷۴ نوشته شده و باید برخی موارد آن اصلاح شود، اظهار داشت: مجلس و دولت در این زمینه اقدام کرده اند و سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز در این راستا جلساتی با نمایندگان مجلس و مسوولان استانی برگزار کرده است