مشهد- ایرنا- رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: پایدارترین اقدامات و کارها در سطح جامعه مانند احداث کاروانسرا، حمام، پل‌ها، آب‌بندها، کتابخانه و مسجد که تا امروز تداوم داشته‌اند، توسط مردم‌ اجرا شده است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام نصرالله پژمانفر روز پنجشنبه در نشستی با هنرمندان و مدیران فرهنگی خراسان رضوی با هدف رفع مشکل تولیدات هنری افزود: اگر این بناها و اقدامات تا به امروز تداوم داشته‌اند به خاطر این است که با همت مردم اجرا شده و حاکمیت نقشی در احداث آنها نداشته است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: تمایل همه دولتها، تصدی گری در همه بخشها است و آنها می‌خواهند همه چیز دست خودشان باشد. دنیا این تجربه را دارد که قرار نیست همه مسائل بر عهده اجزا حاکمیت قرار گیرد و ما نیز این تجربه را پذیرفته‌ایم.

وی تصریح کرد: البته زمانی که بودجه و درآمد بالای نفت در اختیار دولتها قرار گرفت، دولتها خود را از اتکا به نهادهای مردمی بی نیاز دانستند.

حجت الاسلام پژمانفر در ادامه سخنانش با بیان اینکه فعالیت و خدمت‌رسانی دستگاه ها به هنرمندان جامعه باید با چشم پوشی از گرایش‌های سیاسی و فرهنگی انجام شود، افزود: هنرمندان مسائل و مشکلات خود را در ارتباط با نهادهایی اجرایی به نمایندگان مجلس اطلاع دهند تا مجلس از طریق وزرا و یا نهادهای بازرسی رسیدگی کند.

وی در ادامه با انتقاد از سیاستگذاری های متمرکز در حوزه آموزش و پروش گفت: تصمیم های آموزشی برای دانش آموزان در تهران و البته توسط افراد متعهد اتخاذ می‌شود اما این تصمیم ها با توجه به شرایط مختلف فرهنگی و جغرافیایی شمال، جنوب، شرق و غرب کشور نیست.

نماینده مردم مشهد و کلات اظهار داشت: اساسا نهاد و یا کارشناسی که حال و هوای نوجوان و نیازهای او را تعریف کند در کشور نداریم.

حجت الاسلام پژمانفر بیان کرد: دولتها و همه اجزا اجرایی مرتبط با فرهنگ و هنر در مجلس، دولت و قوه قضاییه با ساز و برگ های سنگین نمی توانند مسائل کلان فرهنگی کشور را حل کنند.

نیازمند بازنگری در ساختارهای فرهنگی هستیم

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز گفت: مطابق فرمایشات رهبر انقلاب به بازنگری جدی در ساختارهای فرهنگی و هنری کشور نیاز داریم، چراکه این ساختارها نمی تواند جوابگوی نیازهای امروز جامعه باشد.

محمد حسین زاده افزود: در دوره کنونی نوجوانان ما فیلم را به زبان اصلی می بینند و یا در حوزه بازی های رایانه ای و موسیقی نسل نوجوان به سمت و سویی رفته که اصلا ما به سلایق آنها هیچ آشنایی نداریم.

وی اظهار داشت: از طرف دیگر ما با ساختارهای متعدد فرهنگی و هنری در کشور مواجه هستیم، تکلیف ما با برخی ساختارها مشخص نیست، اگر در استان هماهنگی و روابط فردی مدیران فرهنگی نبود به دلیل وجود ساختارهای متعدد با مشکل مواجه می شدیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اضافه کرد: هرچند در بعضی حوزه های فرهنگی هنری نیاز به تزریق بودجه و پول داریم، اما در برخی حوزه های فرهنگی با پول مشکلات رفع نمی شود.

حسین زاده گفت: در حوزه سینما اگر یک صندوق سرمایه گذاری در استان شکل گیرد و در بدو فعالیت یک فیلمساز به او تسهیلات سه ساله داده شود تا فیلم خود را بسازد، بسیار کارگشا است، همین ساز و کار در خصوص تئاتر نیز مفید است.

وی با بیان اینکه هم اکنون بنیاد سینمایی فارابی به فیلمسازان این نوع تسهیلات را می دهد، افزود: باید بتوانیم این ساختار را در استان به شرط داشتن محتوا، فروش مناسب و جذب مخاطب اجرا کنیم، گاهی می بینیم ارگانها بر روی یک اثر سرمایه گذاری می کنند اما این اثر از نظر فروش و جذب مخاطب موفق نیست لذا نتیجه کار قابل قبول نمی باشد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: باید به تشکل های مردم نهاد فرهنگی و هنری بها داده شود و آنها را تقویت کنیم، نهادهای دولتی ما اهل تغییر و تحول با شرایط جدید نیستند اما این نهادهای مردمی کشش و انگیزه لازم را دارند و در این عرصه موفق عمل می کنند.

حسین زاده همچنین گفت: جامعه هنری ما دلبسته به نظام و انقلاب است، در جریان همین آشوبهای خیابانی هنرمندان مشهدی نمایشهای آیینی در شهر و حرم مطهر رضوی برپا می کردند.

در این نشست جمعی از هنرمندان مشهدی به ویژه در عرصه سینما و تئاتر دغدغه‌ها و مشکلات خود در خصوص امور صنفی، همکاری نهادهای فرهنگی و هنری استانی و ملی و اعطا مجوز فعالیت به آنها را با نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در میان گذاشتند.