به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، سوئیس دلیل اتخاذ این تصمیم را تخطی از بی طرفی این کشور دانسته است.
«کریستین لامبرشت» وزیر دفاع آلمان ماه گذشته در نامه ای به دولت برن، خواستار صدور مجوز برای تامین ۱۲ هزار و ۴۰۰ گلوله مهمات ساخت سوئیس برای تانک های ضد هواپیما شد که برلین پیشتر برای کمک به کیف در برابر روسیه، به اوکراین تحویل داده بود.
اما «گای پارملین» وزیر اقتصاد سوئیس همان پاسخ مشابه دولت سوئیس را که در ماه ژوئن (خرداد) زمانی که درخواست آلمان رد شد، به برلین ارائه داد.
دولت سوئیس با صدور بیانیه ای اعلام کرد: به موجب اصل رفتار برابر در قانون بی طرفی، سوئیس نمی تواند با درخواست انتقال تجهیزات جنگی ساخت سوئیس به اوکراین تا زمانی که کی یف درگیر یک جنگ ملسحانه بین المللی است، موافقت کند.
در ادامه این بیانه آمده است: در حالی که شرایط قانونی بی تغییر است، موافقت با انتقال تجهیزات جنگی سوئیس از سوی آلمان به اوکراین همچنان امکان پذیر نیست.
شرکت های سوئیسی چند دهه قبل مهماتی را در اختیار ارتش آلمان قرار دادند به این شرط که این تجهیزات بدون موافقت و رضایت برن به کشور دیگری صادر نشود.
این در حالی است که کمیسیون سیاست امنیتی مجلس سوئیس چندی پیش اعلام کرد که ممکن است مجلس این کشور در مورد قوانین مربوط به ممنوعیت صادرات مجدد سلاحهای ساخت سوئیس از سوی کشور خریدار به کشور ثالث، تجدید نظر کرده و آن را تسهیل کند.
برن در ماههای اخیر، چندین بار آلمان و دانمارک را از ارسال مهمات و وسایل نقلیه نظامی ساخت سوئیس به اوکراین منع کرده است اما به نظر میرسد تلاشهایی از سوی برخی از نمایندگان مجلس این کشور برای تغییر سیاست دیرین حفظ بیطرفی در حال انجام است.
پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، کشورهای غربی به کییف تسلیحات و تجهیزات نظامی میدهند اما سوئیس بر اساس پایبندی به اصل بیطرفی، کمکهای مستقیمی را در اختیار اوکراین میگذارد که بهطور خاص برای اهداف بشردوستانه در نظر گرفته شدهاند.
با وجود هشدارهای مکرر مسکو به کشورهای غربی مبنی بر عدم دخالت در جنگ بین روسیه و اوکراین، اتحادیه اروپا، ایالات متحده و ناتو برغم آموزش سربازان اوکراینی، اعزام مستشاران نظامی و ارسال انواع تسلیحات جنگی و دادن اطلاعات جاسوسی به اوکراین، به طور مرتب ادعا میکنند که در این جنگ به نفع هیچیک از طرفین مشارکت مستقیم ندارند.