به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، این قانون جدید که قرار است اوایل سال ۲۰۲۳ در پارلمان فرانسه مورد بحث و بررسی قرار گیرد، امکان تاسیس شش راکتور جدید تحت فشار اروپایی در سه سایت را فراهم می کند.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه که قبلا از تمایل به گسترش بیشتر ناوگان هسته ای فرانسه در سال ۲۰۲۱ خبر داده بود، می خواهد سریعتر عمل کند در شرایطی که این کشور با افزایش بهای انرژی توام با نگرانی شدید از کمبود انرژی در زمستان پیشرو مواجه است.
با وجود وضعیت فوری و احتمال خاموشی هایی که مقام های فرانسوی از آن بیم دارند، از ۵۶ راکتور هسته ای این کشور کمتر از ۲۴ راکتور خاموش شده است.
در همین حال، فرانسه مجبور شد نیروگاه های خاصی را در طول تابستان تعطیل کند تا به صرفه جویی و عملیات تعمیر این نیروگاه ها کمک شود، اما بحران سلامت که محدودیت های مکرری را موجب شد، تاثیری مستقیم بر فرآیند تعمیرات در این سایت ها داشت.
فراتر از این اجبار و تحدید، فرانسه بالاجبار راکتورهای خاصی را در جریان بازرسی های اجباری که هر ۱۰ سال یکبار برگزار می شود، برای چند ماه تعطیل کرد.
شمار راکتورهایی که در طول تابستان تعطیل شد، به ۳۲ راکتور رسید که باعث ایجاد وضعیتی بی سابقه شد و سطح نگرانی ها را به بالاترین میزان رساند.
مکرون که در سال ۲۰۱۸ اعلام کرده بود قصد دارد در مجموع ۱۴ راکتور را تا سال ۲۰۳۵ تعطیل کند، مجبور شد طرح خود را به واسطه بحران انرژی جهانی مورد تجدید نظر و بازنگری قرار دهد.
در همین حال، طرح جدیدی در مورد قدرت فرانسه که روز چهارشنبه به شورای وزیران این کشور ارائه شد، به پاریس امکان می دهد از وابستگی خارجی به انرژی الکتریکی رهایی یابد.
الیویه وران سخنگوی دولت فرانسه این طرح را پاسخی پایدار به الزامات آب و هوایی، استقلال انرژی و قدرت خرید برشمرد.
با این همه پاریس درصدد اطمینان دادن به کسانی است که در مورد موضوع توسعه هسته ای تردیدهایی دارند.
این در شرایطی است که رویکرد جدید با انتقاد شدید انجمن های محافظت از محیط زیست و تنوع زیستی روبه رو شده است.
به رغم تمایل اعلام شده برای مشورت و رایزنی، دولت فرانسه در حال برنامه ریزی برای ارائه متن طرح یاد شده به پارلمان در آغاز سال ۲۰۲۳ با هدف راه اندازی راکتورهای جدید در سال ۲۰۳۵ یا حتی ۲۰۳۷ است.