به گزارش ایرنا از تارنمای این خبرگزاری، تا ۲۶ اکتبر (۴ آبان ماه) سال جاری؛حدود ۴۵ هزار و ۴۲۱ تونسی تلاش کردند تا با قایق خود را از طریق دریای مدیترانه به اروپا برسانند درحالی که این تعداد مهاجر در سال ۲۰۱۱ و انقلاب مردم تونس که به خلع زین العابدین بن علی منجر شد، تنها ۳۶ هزار و ۴۲۴ نفر بوده است.
این خبرگزاری خاطرنشان کرد که این تعداد مهاجر از کشور تونس نگران کننده است، چرا که تونس دارای بیشترین امید برای پیاده شدن دموکراسی در منطقه بوده است.
افزایش شمار مهاجران تونسی همزمان با آن صورت می گیرد که اکثریت مهاجران از طریق دریای مدیترانه راهی ایتالیا می شوند به همین خاطر جورجیا میلونی نخست وزیر جدید این کشور وعده داد، برای فاصله گرفتن مهاجران از کشورش، بیشتر تلاش خواهد کرد.
شمار پناهجویان تونسی به اروپا از سال ۲۰۱۹ که قیس سعید به عنوان رئیس جمهوری انتخاب شد، پنج برابر شده است.
سعید متهم است که تونس را به دوران استبدادی گذشته برده و تاکنون در احیای اقتصاد کشورش شکست خورده است.
براساس گزارشها تونس در ماههای گذشته از کمبود سوخت و غذا رنج می برد.
دولت تونس در عین حال برای تصویب کاهش یارانهها در سال ۲۰۲۳ آماده می شود، همین امر موجب شد، اتحادیه اصلی کارگران تونس این هفته هشدار دهد که در صورتی که تغییرات زیاد در کاهش یارانهها سطح معیشت شهروندان تونسی را تحت الشعاع قرار دهد، نزاع اجتماعی روی خواهد داد.
هرچند در سال جاری میلادی حدود ۱۶ هزار و ۲۹۲ تن موفق شدند، خود را به ایتالیا برسانند، اما از ورود یک سوم مهاجران ممانعت به عمل آمده است.
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۰
تهران- ایرنا- خبرگزاری "بلومبرگ" بامداد جمعه نوشت که فرار جمعی جوانان و شمار پناهجویان تونسی به اروپا در پی تشدید بحران اقتصادی و سیاسی این کشور روبه افزایش گذاشته است.