«مهدی پارچینی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره اینکه تجربه انتشار اوراق تبعی با رویکرد بیمه جمعی سهام پیشتر هم به صورت گسترده برای سرمایهگذاران انجام و اعمال شد، افزود: این تصمیم در گذشته باعث اطمینان بخشی به بازار سهام شد و به نظر در شرایط کنونی هم این اتفاق میتواند اثر مثبت بگذارد.
وی عنوان کرد: انتشار اوراق تبعی و بیمه گسترده سهام میتواند یک حاشیه امن و تضمینی برای سهامداران حقیقی ایجاد کند که این موضوع باعث برقراری ثبات و اطمینان از ناحیه شرایط آینده شرکتها و سرمایهگذاری میشود.
پارچینی گفت: در کنار این اقدامات حمایتی از بازار سرمایه، بهتر است دولت برنامه حمایت جامعی را در دستور کار قرار دهد تا اثرگذاری این تصمیمها زودگذر نباشد و در بلندمدت شاهد یک رویه منطقی و تعادلی در بازار باشیم.
مدیر سابق نظارت بر بورسهای سازمان بورس یکی از چالشهای کنونی بازار سهام را به گزارش عملکرد شرکتها مربوط میداند که به خاطر افزایش بهای تمام شده تولیدات شرکتها که مستقیماً به تصمیماتی در زمینه خوراک و هزینههای انرژی بر میگردد، روی سود عملیاتی شرکتها اثر منفی گذاشته است.
وی با اشاره به چالشهای دیگر بازار سهام همچون انتشار اوراق و افزایش نرخ سود بانکی گفت: دولت باید برای هر مسئله یا موضوعی از تکرر تصمیمات پرهیز کند، چراکه ابهام و تکرر در تصمیمها باعث میشود افق سرمایهگذاریها کوتاهمدت شود؛ این در حالی است که رویکرد اصلی باید در جهت پیشبینی پذیری اقتصاد باشد.
به گفته پارچینی، بسته حمایتی بازار سهام قطعاً میتواند در کاهش بیاعتمادی به بازار سرمایه موثر باشد.
مدیر سابق نظارت بر بورسهای سازمان بورس تصریح کرد: بیاعتمادی شکل گرفته در بازار سرمایه ناشی از تصمیمهایی است که در جای دیگری از اقتصاد گرفته شده و اثرش را روی بنگاهها گذاشته است.
وی اظهار داشت: بازار سرمایه با چالشهای متعدد و متنوعی مواجه است که افق بلندمدت سرمایهگذاری را تحت تاثیر قرار میدهد؛ این در حالی است که اگر سیاستگذار بتواند در حل این چالشها موفق باشد، نوعی اطمینانبخشی در بازار شکل میگیرد.
پارچینی با تاکید بر اینکه بازار سهام لاجرم به لحاظ اثر تورمی باید رشد کند؛ اما مسئله اینجاست که عملکرد شرکتهای بورسی به سیاستهای کلان دولت بر میگردد، گفت: در صورتی که سیاستگذار تصمیم درست را اخذ کند، آن زمان نیاز به بستههای اطمینانبخشی نخواهیم داشت، چراکه عملکرد شرکتها میتواند این اطمینان را به بازار بدهد و سرمایهگذار به دلیل هوشمندی که در درون خود نهفته دارد، به سرعت منابع را به بازار سرمایه هدایت میکند.
مدیر سابق نظارت بر بورسهای سازمان بورس با اشاره به اینکه ثبات در سیاستهای کلان اقتصاد و فراهم کردن بستر پیشبینیپذیری اقتصاد باعث ایجاد موقعیتی باثبات برای شرکتها و نیز سرمایه گذاران میشود، اظهار داشت: نبود پیشبینی پذیری اقتصاد، یک مسیر مبهم و تاریک را در برابر شرکتها و سرمایه گذاریها قرارمی دهد؛ چراکه سرمایهگذار نیازمند ثبات اقتصادی است و اگر شرایط نا امن باشد سرمایهگذار نیز به سمت بازار امن حرکت میکند.
پارچینی تاکید کرد: پارامترهای کلان اقتصادی همچون نرخ بهره و یا نرخ ارز در توجیه پذیری طرحهای توسعهای اثرگذار است و بهتر است دولت با دقت و حساسیت بیشتری روی متغیرهای کلان تصمیمگیری کند.