یاسوج- ایرنا- رئیس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد میزان بارش‌های اخیر در این استان را اعلام کرد و گفت: بیشترین بارندگی با ۱۲۵ میلی متر در سرآسیاب یوسفی لنده رخ داد. .

به گزارش ایرنا، ولی بهره‌مند روز جمعه گفت: نخستین بارش‌ پاییزی از عصر روز چهارشنبه ۱۱ آبان ماه از منطقه دیشموک در شهرستان کهگیلویه آغاز شد.
وی افزود: بارش ها در همه مناطق استان تا عصر دیروز پنجشنبه ادامه داشت و در این مدت در سرآسیاب یوسفی ۱۲۵، دیشموک ۹۳، موشمی زیلایی ۸۹، باشت ۶۳.۵، یاسوج ۵۳، سی سخت ۴۷.۴، سرفاریاب ۴۷، دلی خمسیر ۴۴ میلی متر باران بارید.
رئیس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی ادامه داد: همچنین در این مدت در بوستان ۴۰ میلیمتر، لنده ۳۸.۵، چرام ۳۶، دهدشت ۳۳.۸، لیکک ۳۳.۳، امامزاده جعفر ۲۶.۲، دوگنبدان ۲۱.۳ میلیمتر باران ثبت شده است.

کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد که ۴۲ روز پاییزی در انتظار بارش رحمت الهی بودند با آغاز فعالیت سامانه بارشی قوی و بارش باران در بیشتر مناطق استان خوشحال شدند.

بسیاری از کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه دیم کاران که برای بارش باران و  زیر کشت بردن مزارع خود لحظه شماری می کردند  با بارش نخستین باران پاییزی دغدغه آنان برای شروع کشت دیم برطرف شده است.

با وجود اینکه کشت پاییزه گندم ،جو، کلزا ، چغندرقند در این استان آغاز شده ولی بسیاری از بهره برداران به ویژه دیم کاران منتظر بارش باران پاییزی بودند تا بتوانند در شرایط مطلوب که خاک از رطوبت مناسب برخوردار باشد کشت و کار خود را شروع‌ کنند.

براساس گزارش سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد امسال کشت پاییزه محصولات زراعی مانند گندم، کلزا و جو در بیش از۱۰۰ هزار هکتار از مزارع این استان هدفگذاری شده که ۷۵درصد از مزارع زیر کشت دیم هستند به همین دلیل بارش باران برای بهره برداران بسیار مهم است.

جامعه ۱۱ هزار خانواری عشایر کهگیلویه و بویراحمد که بارش باران افزون بر طراوت هوا به علت سبز شدن مراتع و تامین علوفه علوفه و تقویت آب چشمه برایشان بسیار مهم است از این بارندگی مسرور شدند.

مردم شهرستان های مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد چون گچساران، کهگیلویه،باشت، بهمئی، لنده و چرام که در چند روز اخیر به علت بالا بودن رطوبت و دما روزهای مانند تابستان گرم و شرجی را در دومین ماه پاییز تجربه می کردند نیز با خنک شدن هوا خوشحال شدند.

این بارندگی همچنین گرد و خاک ناشی از باد و ریزگردهای پاییز امسال در برخی مناطق گرمسیری استان را شست و هوا را طراوت بخشید.