تهران - ایرنا- شیخ حسین الدیهی معاون دبیرکل جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین گفت که حکومت بحرین می خواست از طریق سفر پاپ و سایر شخصیت های دینی به منامه تصویر خوبی از واقعیت پلید خود را که بویی از تسامح دینی نبرده است، برجای بگذارد اما این کار آنها نتیجه عکس داد. 

به گزارش روز شنبه ایرنا، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در دومین سفر به شبه جزیره عربی و اولین سفر به بحرین روز پنجشنبه وارد منامه شد و کنفرانس موسوم به "صلح و همزیستی" در این کشور شرکت کند. سفر پاپ تا فردا یکشنبه ادامه می یابد.

این کنفرانس در سایه انتقادهای گسترده برگزار شد و گروه‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر از پاپ درخواست کردند تا درباره اقدامات حکومت بحرین علیه شیعیان، فعالان سیاسی و شخصیت‌های مخالف واکنش نشان دهد.

جوانان انقلاب ۱۴ فوریه نیز در بیانیه ای از برگزاری این کنفرانس درحالی که حکومت آل خلیفه مخالفان را سرکوب می کند، انتقاد کرد.

این جنبش تاکید کرد که حکومت بحرین می خواهد از مشارکت پاپ و شیخ الازهر در کنفرانس یاد شده، تصویر خود را خوب جلوه دهد.

آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین نیز چهارشنبه گذشته به حضور پاپ و شیخ الازهر در همایش آل خلیفه واکنش نشان داد.

وی در بیانیه خود از چهره های برجسته دینی و مذهبی خواست که در صورت شرکت در این کنفرانس، شجاعانه نظرات خود را اعلام کنند.

پاپ در سخنان خود در این کنفرانس به طور غیرمستقیم انتقاداتی علیه مقامات بحرینی درخصوص نقض حقوق بشر مطرح کرد و از آن ها خواست که حقوق بشر در این کشور را تضمین کنند.

در همین راستا،، جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین بر حمایت خود از اظهارات پاپ مبنی بر نیاز بحرین به اجرای عملی اصول و قوانین مربوط به آزادی ها، توقف تبعیض و احترام به حقوق بشر تاکید کرد.

بنابر اعلام رسانه های بحرینی، جمعیت وفاق ملی بحرین از این فرصت استفاده و از اظهارات پاپ حمایت کرد و پیشنهاد داد که مضامین این اظهارات به یک سند تاریخی برای تسامح و توقف انواع تبعیض و تلاش برای ایجاد یک شراکت مردمی و سیاسی در این کشور تبدیل شود.

شیخ حسین الدیهی، معاون دبیرکل این جمعیت در اظهاراتی گفت که حکومت بحرین می خواست از طریق سفر شخصیت های دینی به خاک این کشور تصویری خوب از واقعیت پلید خود که بویی از تسامح دینی نبرده است، برجای بگذارد اما این کار آنها نتیجه عکس داد و پاپ فرانسیس در سخنرانی خود به واقعیت موجود در بحرین و تبعیض و سرکوب و نبود آزادی و لزوم توقف اعدام ها در این کشور پرداخت.

بر اساس این گزارش، پیش از این ۹ نهاد حقوق بشری از جمله دیدبان حقوق بشر در بیانیه ای مشترک تاکید کردند که پاپ فرانسیس باید به طور علنی از حکومت حاکم در بحرین بخواهد که اعدام ها را متوقف کنند و با جدیت در ادعاهای مربوط به شکنجه و نقض حقوق بشر و عدم محاکمه عادلانه تحقیق شود.

این نهادها همچنین خواستار آزادی تمام زندانیانی شدند که به دلیل مطالبه گری و آزادیخواهی بازداشت شده اند.

بحرین از ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی شاهد قیام مردمی علیه رژیم آل خلیفه است. مردم خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند.  

در جریان قیام مردمی بحرین، ده‌ها نفر شهید و هزاران زخمی شده اند و حکومت بحرین همچنین صدها بحرینی را سلب تابعیت کرده است.  

گروه‌های مدافع حقوق بشر بارها حکومت آل خلیفه را به خاطر سرکوب مخالفان محکوم کرده و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این کشور شده‌اند.