رحیمه حسینخانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: اجرای برنامه حمایت از سالمندان پرخطر از سال گذشته در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، آغاز شده است.
وی اظهار داشت: در این برنامه، سالمندان از نظر پنج معیار تنهازیستی، حاشینهنشینی، ابتلاء همزمان به چند بیماری مزمن، سن بالای ۷۵ سال و ناتوانی و ابتلاء به بیماریهای صعبالعلاج، غربالگری شده و طی آن سالمندان بسیار پرخطر و پرخطر شناسایی شدند.
این مسوول، با اشاره به شناسایی چهار هزار سالمند بسیار پرخطر طی این برنامه، خاطرنشان کرد: ارزیابی تکمیلی این سالمندان، انجام و نیازمندیهای آنها احصاء و مقرر شده است با جلب مشارکت خیرین و ارگانهای مرتبط با سالمندی مانند بهزیستی، هلالاحمر و کمیته امداد نسبت به رفع نیازهای این گروه آسیب پذیر اقدامات لازم انجام گیرد.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل موثر بر تابآوری سالمندان، توانمندسازی آنان است اظهار داشت: این کار موجب افزایش عزت نفس در آنان میشود و در کنار آمدن با استرسهای زندگی موثرتر عمل میکنند.
به گفته کارشناس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان محور شعار سازمان ملل متحد در سال جاری" تاب آوری و مشارکت زنان سالمند " اعلام شده که در تمام نقاط جهان، امید به زندگی زنان بیش از مردان است، بنابراین زنان سالمند باید بتوانند نقش خود را در خانواده و جامعه ایفا کنند.