به گزارش ایرنا ،آیت الله محمدباقر محمدی لایینی روز شنبه در همایش ملی روز مازندران در روستای صالحان بخش کجور نوشهر افزود : مردم دیار علویان به محبت و ارادتشان به درستی به وصایای اهل بیت (ع) جامه عمل پوشاندند.
وی اظهارداشت : با نگاهی به ادوار تاریخی گذشته سالهای ۲۴۳ و ۲۵۰ هجری قمری قبل از تولد امام عصر عج در این دیار یک حرکت شیعی رخ داد که در واقع آن زمان هم جمهوری اسلامی در این خطه شکل پیدا کرد و اکنون هم جمهوری اسلامی دیگری شاهد هستیم.
نماینده ولی فقیه در استان مازندران گفت :آن زمان سیدعلی کیا سلطان رهبری و زید رئیس جمهور این دیار را بر عهده داشت و گسترش حکومت علویان به سمت سعید آباد کجور ، رویان، آمل و ساری پیش رفتند.
آیت الله محمدی لایینی افزود: امروز نیز همین مردم در نظام جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس، دفاع از امنیت و از حرم و وطن تا پای جان ایستاده اند.
وی بیان داشت: می بینید که اغتشاشگران چه کار کرده اند اما این ملت به آنان بها ندادند عده ای از اراذل و اوباش به کف خیابان ها آمدند و دست به آتش زدن اموال عمومی، خصوصی و کشتار عده ای از مردم بیگناه و ماموران انتظامی و بسیجی زدند با این حال مردم آنان را کنار زدند.
وی با اشاره سخنان استاندار مبنی بر نامگذاری ۱۴ آبان به عنوان روز ملی مازندران گفت : در یک دوره تاریخی چنین روزی به نام مازندران نامگذاری شد منتهی از لحاظ مکانی نیز بسیار مهم است.
تکمیل امام زاده کیا کجور نیازمند ۴ میلیارد تومان
نماینده ولی فقیه در مازندران ادامه داد : راه های مسیر دسترسی به این امامزاده مطلوب و زیبنده مردم این منطقه نیست چرا که در روز مازندران باید شاهد هزاران گردشگر از جای جای ایران اسلامی در این منطقه باشیم.
آیت الله لایینی با بیان آنکه تکمیل این امامزاده به چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد از خیران خواست تا در این امر معنوی کمک کنند.
در این همایش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماری از مسوولان استانی و شهرستانی حضور داشتند.
حرکت کاروان نمادین ورود داعی کبیر به محل ورودی روستای صالحان کجور نوشهر با حضور شرکت کنندگان از جمله برنامه های جنبی این همایش استانی بود.
روز ۱۴ آبان که با پیگیریهای فرهنگدوستان استان امسال در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران ثبت شد، فرصتی ارزشمند برای حفظ ارزشها و شناساندن زبان، لباس، آداب و رسوم دیار علویان به هموطنان با گفتمانسازی و برگزاری آیینهای متنوع است.
مازندران یا همان تبرستان از دیرباز بنام دیار علویان نامیده شده چرا که این منطقه عشق و علاقه خود را به خاندان عصمت و طهارت (ع) ثابت کرده و بیش از یک هزار و ۱۷۰ سال محبت به این خاندان در وجود مردمان غیورش نقش بسته است.
۱۴ آبان روز مازندران یادآور حضور علویون در این دیار سبز است و مردمان این منطقه در سال ۲۵۰هجری قمری اولین حکومت شیعی جهان را تشکیل دادند. این قوم در روز خجسته عید سعید فطر ۲۵۰ هجری قمری در مسجد جامع کجور نماز عید را به امامت حسن بن زید علوی برگزار کردند و با برپایی این نماز سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را بنیان نهادند.