به گزارش ایرنا یکی از مهمترین معضلاتی که شهروندان آبادانی همواره در فصل بارندگی با آن مواجه بوده اند آبگرفتگی معابر اصلی و فرعی این شهر بر اثر بارندگی است.
شهروندان آبادانی که تجربه تلخ آبگرفتگی معابر و خیابان های سطح شهر را در هر بار بارندگی به یاد دارند با شروع فصل بارندگی نگرانی آنها بابت مشکلات پیش آمده ناشی از پس زدگی فاضلاب و انباشت آب باران در معابر دوچندان شده و دست یاری به سوی دستگاه های ذیربط دراز می کنند.
همه ساله با شروع فصل باران شهر آبادان بدلیل فرسوده بودن شبکه فاضلاب و کانالهای دفع آب های سطحی با سرریز فاضلاب و آبگرفتگی معابر مواجه میشود.
آبگرفتگی شدید خیابانها و کوچهها، دشواری تردد شهروندان ، آبگرفتگی واحدهای مسکونی، تجاری و تولیدی، ترافیک و آسیب دیدگی خودروها از مهمترین مشکلاتی است که هر ساله شهروندان آبادانی در فصل بارندگی با آن روبهرو هستند.
بارش باران در آبادان باعث آبگرفتگی در اکثر مناطق شهری از جمله کوی ذوالفقاری، بلوار ولایت، هسته مرکزی شهر، کارون، جمشیدآباد، فیه، امیرآباد و کوی بهار شده و حتی در برخی مناطق این شهر واحدهای مسکونی با خطر آبگرفتگی مواجه می شوند.
اقدامات آبفا برای جلوگیری از پسزدگی فاضلاب در فصل بارندگی
مدیر آبفا آبادان خرید و نصب ۲۰ دستگاه پمپ برای تقویت ایستگاههای پمپاژ فاضلاب در برخی از مناطق این شهر را یکی از اقدامات اساسی و راهبردی برای گذر از فصل بارندگی عنوان کرد.
عزیز خلفزاده افزود: علاوه بر این عملیات لایروبی در ۱۰ نقطه از شهر از جمله ایستگاه هشت کوی قدس، منازل فرهنگیان و منطقه ۵۰۰ کوی قدس در حال انجام است.
مدیر آبفا آبادان با بیان اینکه تاکنون ۲۰۰ متر از شبکه فاضلاب این شهر لایروبی شده و همچنان عملیات لایروبی کانالهای فاضلاب تا پایان فصل زمستان ادامه دارد گفت: امیدواریم در فصل بارندگی امسال شاهد پس زدگی فاضلاب و مشکلات برای شهروندان نباشیم.
۸۰ درصد از شبکه آبهای سطحی آبادان لایروبی شد
سرپرست شهرداری آبادان نیز گفت: ۸۰ درصد از ۲۲۰ کیلومتر شبکه آبهای سطحی روباز و بسته شهر آبادان لایروبی شد.
سلمان برقول اظهار داشت: عملیات لایروبی ۸۰ کیلومتر از شبکه روباز و ۷۵درصد از ۱۲۰ کیلومتر شبکه روبسته آبهای سطحی آبادان انجام شده است.
وی افزود: خطوط اصلی و مهم دفع آبهای سطحی آبادان که فاضلاب این شهر از آن دفع و منتقل میشود حدود ۱۰ سال است لایروبی نشده و همین عامل باعث آبگرفتگی در روزهای بارندگی میشود.
برقول بیان کرد: با هماهنگی آبفا و شهرداری آبادان لایروبی کانالهای دفع آب های سطحی به صورت ویژه در حال انجام است و پیشبینی میشود با انجام آن نسبت به سالهای گذشته آبگرفتگی کمتری را در فصل بارندگی امسال شاهد باشیم.
شناسایی ۱۰نقطه بحرانی در آبادان
معاون استاندار خوزستان و فرماندار ویژه آبادان نیز گفت: ۱۰ نقطه بحرانی شهر آبادان که در بارندگی مشکل آبگرفتگی دارند شناسایی شده و برای رفع مشکل آنها برنامه ریزی شده است.
احسان عباسپور با اشاره به برنامهریزی صورت گرفته از سه ماه پیش تاکنون برای جلوگیری از مشکلات ناشی از بارندگیهای پیش رو افزود: با مشخص کردن اولویتهای این بخش و حفاریهای لازم، مقرر گردید مسئولان ادارههای آب، برق، مخابرات و گاز هنگام حفاری در سطح شهر حضور داشته باشند تا در صورت ایجاد مشکل، موانع برطرف شود.
وی یکی از مهمترین اقدامات در زمینه حل مشکل فاضلاب شهر آبادان را اجرای پروژه فاضلاب این شهر از چند جبهه کاری با ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار فاینانس عنوان کرد و گفت: شهرک دریا، علوانیه، سلیچ، ذوالفقاری، سرویس قنواتی، تصفیه خانه فاضلاب از جمله مناطق هستند که شبکه فاضلاب در آنها اجرا می شود.
فرماندار آبادان همچنین به قرارداد ۱۲ هزار میلیارد ریالی با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء اشاره کرد و گفت: با پایان این پروژه ۹۷ درصد مشکلات ناشی از فاضلاب این مناطق برطرف میشود.
عباسپور با بیان اقدامات صورت گرفته برای به حداقل رساندن مشکل آبگرفتگی معابر در آبادان گفت: برای رفع آبگرفتگیها ۱۹ دستگاه پمپ درخواست شده که با تحویل ۱۵ دستگاه پمپ و جاسازی آن انتظار داریم مشکلات ناشی از آبگرفتگی معابر شهر آبادان به حداقل برسد.
وی همچنین از لایروبی کانالهای آب بر در خیابانهای کارکوب زاده و بلوار شهید یاسینی آبادان خبر داد.
عملیات اجرایی تکمیل طرحهای فاضلاب شهرهای آبادان و خرمشهر با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد ریال مهرماه امسال آغاز شد.
به گفته مدیرعامل آبفا خوزستان طرح تکمیل شبکه فاضلاب آبادان شامل احداث ۹ باب ایستگاه پمپاژ، اجرای ۱۲۰ کیلومتر خطوط اصلی و فرعی و نصب ۲۰ هزار انشعاب فاضلاب، و ۱۶۰ کیلومتر لولهگذاری است.
محمدرضا کرمینژاد افزود:طرح تکمیل فاضلاب شهر آبادان با اعتبار ۱۲هزار میلیارد ریال در مدت سه سال اجرا خواهد شد.
کل شبکه فاضلاب آبادان پیش از آغاز جنگ تحمیلی ۱۴۵ کیلومتر شبکه شرکتی و ۱۴۵ کیلومتر شبکه شهری بود که از سال ۷۰ تا ۹۲ با اجرای پروژههای فاضلاب ۴۳۳ کیلومتر به شبکه فاضلاب این شهر اضافه شد.
قدیمی و فرسوده بودن شبکه فاضلاب آبادان، لایروبی نشدن و ریزش آن در برخی نقاط مشکلاتی از جمله پس زدن فاضلاب را هنگام بارندگی موجب می شود.