به گزارش ایرنا، چیزی تا آغاز جام جهانی ۲۰۲۲ باقی نمانده است. بیستودومین دوره بزرگترین رویداد فوتبالیِ جهان برای دومین بار قرار است در قاره کهن و به میزبانی قطر برگزار شود.
دانمارک، یکی از تیمهای جذاب جام بیست و دوم خواهد بود. تیمی که در یورو ۲۰۲۰ هم نشان داد میتواند حریفی سرسخت برای بزرگان باشد. آنها تا پای فینال پیشروی کردند و حالا امیدوار هستند برای دومین بار طعم حضور در یک چهارم نهایی جام جهانی را بچشند.
طریقهی صعود:
دینامیتهای بدون کوچکترین مشکلی و با اقتدار ۲۷ امتیاز از گروهشان جمعآوری کردند و با فاصلهای چهار امتیازی نسبت به اسکاتلند حائز رتبهی نخست شدند و مجوز حضور در قطر را به دست آوردند. رژیم اشغالگر قدس، اتریش، جزایر فارو و مولداوی نیز دیگر حاضرین گروه بودند.
سابقه در جام جهانی:
قطر ۲۰۲۲، ششمین تورنمنتی است که دانمارکیها امکان حضور در آن را پیدا کردهاند. قرمز و سفیدها پیش از این در جامهای ۱۹۸۶، ۱۹۹۸، ۲۰۰۲، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۸ در این تورنمنت حاضر بودهاند. به نوعی از اواسط دههی ۸۰ بود که دانمارک به واسطه ی نسلی جذاب موفق شد در اروپا و جهان برای خودش نامی دست و پا کند. آنها در یورو ۹۲ به شکلی عیب و دراماتیک عنوان قهرمانی را مال خود کردند. جام جهانی ۲۰۱۰ هم تنها دورهای بود که دانمارک در آن موفق به صعود از مرحلهی گروهی نشد.
بهترین عملکرد:
بالاتر از یکهشتم نهایی جام ۸۶، یکهشتم نهایی جام ۲۰۰۲ و یکهشتم نهایی جام ۲۰۱۸، راهیابی دانمارک به دور یکچهارم نهایی جام جهانی ۱۹۹۸ شاهد بهترین عملکرد دانمارک در تاریخ جام جهانی بودیم. تیمی که با هدایت بو یوهانسون و داشتن ستارههایی چون برادران لادروپ، یورگنسن، هلوگ، ساند، پیتر اشمایکل موفق شد نمایشی کمنقص داشته باشد.
آنها ابتدا با یک گل از سد عربستان سعودی گذشتند. سپس با حساب یک بر یک مقابل آفریقای جنوبی متوقف شدند و نهایتا به تیم میزبان که قهرمان مسابقات هم شد ۲-۱ باختند. صعود دانمارکیها با چهار امتیاز میسر شد. دینامیتها در ادامه چهار بر یک نیجریه را در هم کوبیدند و به یکچهارم نهایی صعود کردند. باخت سه بر ۲ مقابل دیگر فینالیست جام جهانی یعنی برزیل پایانبخش کار نمایندهی شایستهی قارهی سبز بود.
سرمربی:
کسپر هیولمند، دستیار ایج هاریدی در جام جهانی ۲۰۱۸ حالا سرمربی دانمارک در جام جهانی ۲۰۲۲ است. سرمربی ۵۰ سالهای که بعد از بازی برای سه تیم دانمارکی، راهی آمریکا شد و در آنجا آموزش مربیگری دید. هیولمند با ۲۶ سال از دنیای بازیگری خداحافظی کرد؛ درست در سال ۱۹۹۸ که دانمارکیها به یکچهارم نهایی رسیدند. او تا سال ۲۰۱۴ در کشور خودش مربگیری کرد و در این سال جانشین توماس توخل در ماینز شد ولی نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد. او بعد از عقب افتادن مسابقات یورو، جاینشین هاریدی شد و آنقدر در یورو فوق العاده عمل کرد که همه راضی شدند او میتواند تیمش را در جام جهانی به موفقیت برساند.
سابقهی تقابل با همگروهیها:
فرانسه: ۱۸ بازی: هشت برد، ۲ مساوی و هشت باخت
استرالیا: چهار بازی: ۲برد، یک مساوی و یک باخت
تونس: ۲ بازی: ۲ برد
ستاره:
با وجود اتفاقاتی که در جام ملتها و در بازی برابر فنلاند برایش رخ داد بازهم یک ستارهی تمامعیار برای دینامیتها به شمار میرود و جلوتر از کسپر اشمایکل، آندریاس کریستنسن، توماس دلینی، پیر امیل هویبیرگ، کسپر دولبرگ و میکل دمسگارد باید از کریستین اریکسن به عنوان ستارهی اصلی دانمارک یاد کنیم. بازیکنی که در منچستریونایت توانسته دوباره اوج بگیرد و مغز متفکر تیمش شود.
برنامهی بازیها:
سهشنبه یک آذر: دانمارک- تونس ساعت ۱۶:۳۰
شنبه پنج آذر: فرانسه- دانمارک ساعت ۱۹:۳۰
چهارشنبه ۹ آذر: استرالیا- دانمارک ساعت ۱۸:۳۰