به گزارش ایرنا؛ «بهمن امیریمقدم» یکشنبه شب در نشست کمیسیون ماده پنج استان با اشاره به اینکه بافت تاریخی و بافت فرسوده به یکدیگر گره خوردهاند و نیازمند دقت نظر بیشتر برای حفظ میراث فرهنگی در کنار مقاوم سازی بافت فرسوده است، افزود: باید ساکنان این مناطق را به مشارکت در ساخت ترغیب کنیم و حتی آنها را به مشارکت چند نفره تشویق نماییم تا بتوانیم زمینها و منازل کوچک این مناطق را بهوسیله ادغام آنها به زمینهای بزرگ تبدیل کنیم.
وی با یادآوری اینکه دستگاههای مرتبط باید به دنبال ایجاد تحول مثبت در بافت فرسوده باشند؛ تاکید کرد: بافت فرسوده در کرمانشاه بشدت نیازمند نوسازی و بهسازی است و دستگاههای مرتبط باید با فراهم کردن بسترها، زمینه سرمایه گذاریهای جدید و شکل گیری یک رونق اقتصادی در این بافتها را فراهم کنند.
استاندار کرمانشاه در ادامه سخنانش با بیان اینکه پرونده شهروندان نباید در پیچ و خم بروکراسی نظام مهندسی مشمول زمان شود، بر ضرورت شفاف سازی در کمیسیون ماده پنج تاکید کرد و گفت: باید دسترسی همگان به مصوبات کمیسیون ماده پنج آزاد باشد.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه طبق قانون باید دسترسی همگان به مصوبات کمیسیون ماده پنج آزاد باشد، افزود: شهر کرمانشاه دارای زیرساختهای است که نباید از آنها عبور کرد و در راستای ارتقا آنها تلاش شود و ضوابط عمرانی و اصول شهرسازی به گونهای اعمال شوند که شهر، سالها آسایش و آرامش را به مردم منتقل کنند.
وی با اشاره به اینکه درخواستها باید در راستای حل مشکلات کلان شهری بوده و بهبود زیست شهری را به دنبال داشته باشد، عنوان کرد: نظام مهندسی وظیفه دارد در کوتاهترین زمان ممکن، نسبت به صدور پروانه اقدام کند و پرونده شهروندان نباید در پیچ و خم بروکراسی نظام مهندسی مشمول زمان شود و انتظار داریم کارها روان تر و با زمان کمتری انجام شود.
بهمن امیریمقدم تاکید کرد: در بررسی مصوبات این کمیسیون حتماً به سیمای شهر دقت خواهیم کرد و مصوباتی به تصویب خواهیم رساند که در بهتر ساختن فضا و سیمای شهری کمک کنند.
پیشتر سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه باید بافتهای تاریخی را حفظ و از آنها برای کسب درآمد و رونق اشتغال استفاده کنیم، گفت: میراث فرهنگی با فروش تراکم در بافتهای تاریخی کرمانشاه مخالف است و اجازه چنین کاری را نمیدهد.
«محمدرضا سهیلی»، خواستار تغییر در نحوه مدیریت شهر شد و تصریح کرد: بافت های تاریخی کرمانشاه امانت و میراثی گرانبها از گذشتگان است که باید حفظ و به نسل های آینده منتقل شود و نباید این بافت های تاریخی محلی برای کسب درآمد شهرداری ها قرار بگیرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، کرمانشاه ۳۵۰ هکتار بافت تاریخی دارد که هویت این شهر و مردم آن محسوب می شود و در صورتیکه به درستی از این بافت های تاریخی محافظت شود میتواند گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را وارد کرمانشاه کند.
تکیه معاون الملک، تکیه بیگلربیگی، مسجد حاج شهباز خان و مسجد جامع، تک بناهایی هستند که در بافت های تاریخی قرار گرفته اند و حدود ۲۰ خانه تاریخی مانند خانه رنده کش، حاج آخوند، سیدین، خانه صمدی، خانه خواجه باروخ و معین الکتاب را داریم که دارای ارزش تاریخی و معماری منحصربه فردی هستند و میتوان برای ثبت ملی آنها هم اقدام کرد.