علی باستین روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: با توجه به تاکید رئیس جمهور، هیچ بانکی در استان بوشهر حق ندارد واحدی تولیدی را تعطیل و یا در تملک خود قرار دهد.
وی بیان کرد: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال "تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین" نام نهاده است نقش بانک ها در تحقق این شعار بیش از پیش مهم و حائز اهمیت است.
باستین ادامه داد: در این راستا انتظار میرود بانک های استان بوشهر نیز در حمایت از تولید نقشی تاثیرگذار داشته باشند.
وی تاکید کرد: شبکه بانکی نقشی مهم و راهبردی در تامین مالی پروژهها و اقتصادهای خرد و کلان دارد که باید این نقش در استان بوشهر نیز بخوبی عملیاتی شود.
باستین افزود: همچنین سیستم بانک ابزار دولت برای توسعه اجتماعی و زیرساختهای اقتصادی است چراکه ۹۰ درصد از تامین مالی طرحهای تولیدی توسط نظام بانکی انجام میگیرد.
معاون استاندار بوشهر ادامه داد: باید برای واحدهای تولیدی در کنار شیوه تامین مالی از سیستم بانکی سایر روش ها مانند سهام و اوراق مشارکت مورد توجه قرار گیرد.
وی یادآور شد: براساس ارزیابی صورت گرفته منابع بانکی استان بوشهر تا پایان شهریور سال جاری ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده که با این حال تسهیلات پرداختی ۵۰ درصد از میزان یاد شده است
باستین اظهار کرد: استان بوشهر در شاخص یاد شده اکنون جایگاه مناسبی در سطح کشور ندارد که این محدود به یک تا ۲ سال گذشته نیز نبوده است.
وی گفت: استان بوشهر در پنج تا ۶ سال گذشته همواره در بین استانهای آخر کشور در پرداخت تسهیلات قرار داشته که باید ساز و کار ارتقاء این جایگاه فراهم شود.
معاون استاندار بوشهر گفت: مجموع منابع موردنیاز طرح های تولیدی، زیرساختی و پیشران تولید استان بوشهر حدود ۱۹۰ هزار میلیارد تومان است که انتظار میرود بانکهای برای تامین آن نقش خود را بخوبی ایفا کنند.
وی افزود: تحقق تکلیف یاد شده یکی از ملاک های مهم ارزیابی مدیران بانک ها در استان بوشهر است که باید به تحقق آن اهتمام جدی داشته باشند.
باستین عنوان کرد: در استان بوشهر ۳۰۰ واحد تولیدی غیرفعال هستند که براساس برنامه باید ۹۹ واحد آن تا پایان سال جاری احیا شود.
وی گفت: بانکها باید در این موضوع نیز نقش خود را با پرداخت تسهیلات به موقع محقق کنند.