«محمدرضا شفیعی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۶۸ رقم جدید گل داودی به این دوره از نمایشگاه افزوده و ۲۶ رقم حذف شده است.
وی توضیح داد: ارقام حذفی براساس ازیابیهای هر ساله پروتکل های جهانی و معاهده UPOV انجام میشود و در هر سال ارقام نامطلوب کاهش می یابند.
مسئول پروژه اصلاح ارقام داودی پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات گفت: بیست و یکمین دوره نمایشگاه گل های داودی در مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع برگزار شد.
شفیعی هدف از برپایی نمایشگاه تخصصی گلهای داوودی را گسترش آثار مثبت در تجاریسازی ارقام جدید، تولید انبوه و صادرات و تبیین اهمیت گردشگری گل عنوان کرد.
وی، یادآور شد: ایران از نظر منابع ژنتیکی در زمره ۶ کشور اول دنیا است ولی کار بهنژادی و معرفی ارقام جدید در زمینه گلهای زینتی در حد مطلوب انجام نشده که برگزاری جشنواره و نمایشگاه تخصصی راهبرد موثری در این خصوص است.
ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی محلات در سال ۷۵ راهاندازی شد و در سال ۹۲ به پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی(زیرمجموعه موسسه تحقیقات باغبانی کشور) تبدیل شد و در آن گروههای تحقیقاتی در زمینه ژنتیک و بهنژادی، فناوری و مدیریت تولید و فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت گل طرحهای پژوهشی را اجرا میکنند.
بر اساس آمار اعلام اداره کشاورزی محلات، سابقه گلکاری در این شهرستان به بیش از ۷۰ سال قبل بر میگردد و اکنون ۷۰۰ واحد تولید و پرورش گل و گیاهان زینتی در این منطقه فعال است و ۳۰ درصد از مردم آن در صنعت گل اشتغال دارند.
این شهرستان بیشترین سطح زیر کشت و پرورش انواع گل و گیاه زینتی را در کشور دارد و تولید ۳۵۰ گونه مختلف گیاهان زینتی، آپارتمانی و فضای سبز، محلات را به یکی از قطبهای پرورش و تجارت گل و گیاه ایران تبدیل کرده است.
محلات واقع در جنوب استان مرکزی با ۵۵ هزار نفر جمعیت، قطب تولید سنگ تزئینی ساختمان، ماهیان زینتی و گل و گیاه کشور است.